Konazol şampuan kullan ilk hafta her gün uygula her uygulamada iki kez köpürt ikinci köpürtmede saçında 5 6 dakika beklet durula ikinci haftadan itibaren haftada iki gün kullan ve bu sıklıkta devam et. Bir kaç ay sonra dilersen haftada bir güne düşür ve bu şekilde devam et egzama sorununun üstesinden gelirsin. Regaine markalı minoksidil foam al bu kepek gibi sorunları minimize eder. Ancak Avrupa'da bulabilirsin bir tanıdık vasıtasıyla getirebilirsin. Ayrıca kullanmayacaksan alopexyt spreylere talibim
En makul çaresi arkadaşın dediği gibi köpük formunu kullanmak.
Çeşitli alışveriş sitelerinde biraz yüksek fiyatlı olarak bulabilirsin. Ama orijinal ürün şüphesi olabilir. En temizi amerikadan avrupadan almak, getirtmek fln. Ama bu salgın döneminde biraz zor tabi. 3aylık kutu 40-45 dolardı. Burada 650-700dwn aşağı göremiyorum ben pek.
1 yıl aralıksız foam kullandım. Sıfır tahriş. Elimde birkaç aylık kaldı, korona sürecinde sıvı minoksa geçeyim dedim, stoğu sonraya saklayayım diye. 2-3 ayda kaşıntı değil ama brnim saç diplerim de deri soyuluyor. sanki güneş yanığı olan omuzun soyulması gibi. Tırnakla kazıdıkça deri geliyor gibi. Sahırım sebore başlattı bende de.
Bunun ana sebebi sıvı ürünlerdeki yüksek polipropilen glikol. Foamda bu olmadığı için sorun oluşturmuyor.
Bir diğer alternatifin, dermatologa (bilmem yazar mı?) eczaneden hazırlatacağın şekilde bir minoksidil losyon reçete ettirmek. Bu forum veya başka bir forumda tam hatırlamıyorum bir arkadaş dermatologun kendisine minoks ve finas içerikli losyon yazdığını, eczaneden bunu hazırlattığını söylemişti.
Muhtemelen ppg yerine gliserin ile hazırlatmıştır. Ki gliserin çok daha masum bir katkıdır.