Şimdi beni burada topa tutucaksınız ama gerçekten Türkiye’de kuaförde yok cildiyecide
Saçlarım için Tus 16. cısı olup cildiyeci olmuş başarılı bir doktora gitmiştim.
Saçlarım baya uzundu ve çok çok az verteksde seyrelme vardı. Tahliller felan baktıktan sonra genetiktir muhtemelen dedi.
tedavi öneriside dermaroller oldu. yani 10 cm uzunlıktaki saça dermarolleri nasıl kullanayım dedim. bişe olmaz kazıt dedi. Eminim tüm cildiyeciler aynı değildir ama şu forumdaki aktif olanlar kadar saçla alakalı donanımlı değildirler
Kuaför konusunda da, bence tüm insanlığın kafa hacmi,şekli ,saç tarzı farklı. Tamam 5 10 ana grupta sınıflandırılabilir ama gerçekten her insanın saçları için izleyeceği yol çok farklı olabilir. Bizim memleketteki kuaförler ne saçtan anlar ne saç derisinden.
3 tane traş tipi öğrenmişler herkesi aynı şekilde traş ediyorlar.
Bir kere saçları traş ederken çekerek kopararak zarar veriyorlar. Hiç yoksa 300 e yakın saç kaybediyor olabiliriz her traşta. Herkesi aynı şampuanla yıkıyolar. Egzeması olanada aynı makas sanada. Kafa derinin sorunları hakkında hiç bir fikirleri olmaz. Şampuanların içerikleri hakkında bi halt bilmezler. Güncel saç teknikleri neler, hangi soruna hangi şampuan iyi gelir bilmezler. Saw Palmetto hakkında 1 kelime söyleyemez sorsan. o neki? der. Allahtan forum var.
Dökülmenin tipi ve hızı hakkında hiçbir farklındalığı ve faydalı önerisi olmaz. Çünkü 0 dır. Seyrelmiş der yollar. Önlem alabileceği hiç bir donanımı yoktur. Yemin ediyorum arkadaş ispanyada dişçilik okuyor ve ailesiyle 10 yıldır orada yaşıyor. Kuaför merkezi pahalıymış ama kuafördeki her çalışanın 15 tane müşterisi varmış. Saç kesimi bakımı ve takibi için tarihleri kuaförü belirliyormuş. Adam diyoki afresif dökülmem olmasına rağmen 6 yıldır saçım hep aynı. Boyu, şekli, gücü, kalınlığı hep aynı.
Bizim burda berbere desenki; abi şu boy çok iyi. bir sonraki traşımda bu boyda olursa çok memnun olurum. Bir sonraki traşta onun %30 unu daha keser yollar.
Bildikleri tek şey kulaklar açılsın mı açılmasın mı.
Hayır bide o koltuğa oturunca nasıl olsun diye sormasına rağmen hep kendi bildiğini yapar. Sen saçında bir eksiklik görsen ve rica ederek söylesen bile ukala ukala cevaplar verirler. Günde 50 kişiyi 40TL den traş ederek 2000 TL yi cukkalamayı bilirler.
Saç ekimi düşünüyorum, Türkiye’de popüler ve kaliteli neresi var diye sorsak cevap veremezler. Çünkü işinde uzmanlaşmayı reddeder. Sadece 3 tip saç kesimiyle zengin olmayı hayal ederler. Şimdi bide inststramda reklamlarını yapıyolar. Tiktokta felan. Adana 01 dizi traşları yaparak kendilerini İtalyan berberler sanıyolar
YANİ DEMEM ŞU: SAÇLARIMIZIN GENETİK FAKTÖRLER KADAR OLMASADA BİR DİĞER KATİLİDE TEORİDE SAÇLA ALAKALI HİÇ BİR HALT BİLMEYEN KUAFÖRLER. SAÇ HAKKINDA KENDİLERİNİ BİRAZ GELİŞTİRSELER VE UZMANLAŞSALAR SAÇLARIMIZA KESİNLİKLE FAYDALARI OLUR. AMA NERDEEEE