Evet arkadaşlar şu anda da memleketin halinden dem vurup okumayan araştırmayan olmakla eleştirildik. Çünkü en çok okuyan araştıran sizsiniz, cünkü biz türkiyeni en iyi okullarında boşuna okuduk gerizekalıyız, ayrıca nasılsa neredeyse 33 yaşında z kuşağıyız?
Merak etme kardeşim ben 2014ten beri setipiprantını da, allersetini zyrtec'ini de, endolünü, aldacton'unu yetmedi, minox dutas karısımlarını, kafein likitlerini ve şampuanlarını, azelaik asit, tretinoin ketoral karısımlarını, msm kremlerini boşuna kafama boca etti Envayi çeşit dermarollerı boşuna kullandım.
Bu kadar bilinçli bir vatandaşsan ve bu etmenler koruyorsa sen neden korumaya devam etmedin?
Çünkü ben söyleyeyim hiçbiri tam olarak işe yaramıyor. Ve hepsi zahmetli ve insanın hayat kalitesini aşağı çekiyor.
Ayrıca bu yazdığın ketolar, setiler, dianeler var ya, bunları birinin peşine takılıp kullanıyorsunuz ya, bunların ne risk profili araştırması var ne kısa orta vadeli sonuclaro kanıtlayan araştırmaları. Uzun süre kullanımda antiandrojen etkisi göstermeyecegine nasıl bu kadar eminsiniz de yan etkisiz diyorsunuz bunlara?
Kafamda boktan kokan ve işe yaramayan losyonlarla insan içine çıkamadığım anları hatırlamak bile istemiyorum. sürdügüm kremlerle karıstırdıgım losyonlarla hicbir sonuc elde edemedim ki 2 defa saç ekimi yaptırmak zorunda kaldım ben geri zekalı mıyım sence?
Dutas olmasa şu anda bildiğin vertexte nw4 keldim son 2 senede, dökülen seyreken saçlarım yüzünden insan içine çıkamaz oldum, ben şu an allaha sükür 10 tele indi, nw2de koruyorum.
Şu an saçları korumanın evet riskli ama en zahmetsiz yolu kabul etseniz de etmeseniz de anti androjenlerdir. Evet yan etki gören binlerce insan var, ama bunu denemeden nasıl bileceksin? Aynı forumlarda etki gören sacları efektif koruyan forumlarda yazan ya da yazmayan yüzbinler var.
Biz demiyoruz ki leblebi gibi finas alın. Gidin efendi gibi doktorunuzla konusun düzenli testinizi yapın reçetenizi alın. Mevcut cözümleri deneyin. 20 yaşında adamın dutas almasında heralde risk vardır. Ama burada öcü gibi göstermeniz komedi oluyor. Kelleşen İnsanların çok değerli zamanını calıyorsunuz. Komedi gibi kendiniz de kullanmanıza rağmen.
Şimdi sana gelelim şampiyon. Yukarıda alıntıladığın yazım, sana veya sen benzeri arkadaşlara cevaben değil.z kuşağı diye kastettiğim de sen değilsin tabi.
Belli ki, benzer yollardan geçip gelmişiz buralara kadar. Olduğun yaş ve tecrübeye ithafen senin de destek olmanı umardım. Ama aynı kafada değiliz anlaşılan.
Yukarda örneklediğim etkenleri zaten kesin çözüm diye yazmadım. Saclıderimuhafızı nickli arkadaşa da yazmışım, bunlar kesin çözüm değil diye. Kimseyi yanlış yola yönlendirmiyorum. Yanlış birşey söylemiyorum. Bu arada diane falan yazmadım önerilerde. Sadece spirınolakton var, ki onu da losyon yapmayı denediniz mi şeklinde belirttim. Yani tutup oral al demedim. O kısmı bir daha oku.
Ben hiç bir yerde, hiç bir noktada saçları gerçekten açılmaya başlamış, seyrelmeye başlamış birisine, oral antiandrojen kullandığı için tepki görtermedim, eleştiri yapmadım.
Buradaki konuya girerken, söylediğim şey gayet basitti. 20 yaşında, nw1-1,5 skalasında olan birisi için finas, dutas yanlıştır. Bu adam için çok daha güvenli, saç koruma seçeneklerinden bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi de saymaya çalıştım. Daha yolun çok başında olduğu, erken müdahale etmiş olacağı için de, gayet başarılı olacağını düşünüyorum.
Defalarca yazdım tekrar yazıyorım. Evet finas kullanıyorum ama hiç bir zaman savunucusu olmadım, olmam da. Yukarıdaki başka örnekleri de uzun zamanlar kullandım, bı dönemde saçlarım hiç geriye gitmedi. Gayet de korudu saçları. Ama İlerleme görememem üzerine, 33 yaşımdan sonra oral antiandrojene başladım. Haa niye ilerleme görmedin dersen de, muhtemelen çok geç kaldığım içindir. 28-30 arası çok agresif kaybettim saçlarımı. Şu an geri kazanmaya çalışıyorum. Benim hikayenin sebebi de bu. Komedi olan kısmı anlamışsındır umarım.
Ben burada kimsenin vaktini çalmıyorum. Bilakis yaşadıklarımı, yaşanması muhtemel şeyleri, uzun uzun etraflıca yazıyor, kendi vaktimi harcıyorum. Bunu insanların vaktini çalmak olarak görmek de, ayıptır.
Bu konuya eleştirimi getirirken belirttiğim hususu tekrar yazıyorum. Kalın harflerle.
20 yaşında, nw1-1,5 skalasındaki bir adam içi, finas dutas kullanmak yanlıştır sağlıklı bir şekilde saçlarını uzun zaman koruman mümkün. Haa baktın dökülme durmuyor, kötüleşmeye devam ediyor, o zaman bunlardan medet umarsın. Ayrıca Örneğin saç dökülmesinin sebebinin dht duyarlılığı mı olduğu, pgd2 kaynaklı mı olduğunu anlayabilirsin mesela. Eğer pgd azaltarak sorunu çözebiliyorsan, hiç dht falan uğraşmazsın.
Sağlıcakla kalın. Herşey gönlünüzce olsun.