Arkadaslar sapla samanı karıstırmamak lazım.
Sac dökülmesinin tek nedeni Dht olsaydı dutasteride kullanan herkes sırma saclı olur, sac dökülmesi diye bir problem olmazdı. Finas kullanan herkeste de hemen etki olurdu.
Sac dökülmesini karmasık bir biyokimyası var. Serbest Testesteronun bile sac dökülmesine katkısı olduguna dair savlar var. Dht asla tek basına etmen degil, bunu artık biliyoruz.
Dutas veya finasteride, genetik yapınıza göre sac dökülmenizi yavaslatan seyler. Sac cıkarmak gibi bir iddiası olmadıgı gibi vertex dısında etkinligi de zaten tartısmalı.
Dutasteride benim saclarımı toparladı ve dökülmesi günde 10-15 tele indirdi. Fakat özellikle ön ve tepe bölgede saç çıkarmak konusunda işe yaramıyor bende, o bölge inceliyor. Response seviyem düsük de olabilir veya testesterona duyarlı olabilir. Bu nedenle, setipiprant kullanıyorum dönemsel.
Ben yıllardır bu ilaclarla ic iceyim. Cok kere finas denedim, farklı etmenler denedim.
Finasın yan etkisi bende cok hissedilir oluyor. İctigim ilk anda uyusukluk, sersemlik, bas agrısı, algı problemleri, unutkanlık yapıyor. Bir dönem basladıgımda durduk yere arabayı carptım. Anlık gerceklikten kopuyorum, modum degisiyor. Bir kere degil her ictigimde böyle oluyor, artık vücudumu tanıdım ben. Placebo ekisi degil, sabah kalktıgımdaki o halsizlik bitkinlik ve kelimeleri hatırlayamama gibi durumlar tamamen finas kaynaklı.
Dutasa mecburen basladım finas etkilerinden dolayı, denemek zorundaydımZ Dutas vücutta birikiyor ve dht serum seviyesini stabil tutuyor vücutta. 3 ay sonra haftada 2 ye bile inseniz aynı seviyeyi 3 ay civarı koruyor. Bu ilacın pazarlamacısı degilim ama inanı ilk 2 hafta sonra hic ya etki yasamadım. Ne cinsel ne mental. 2 senedir icmedigim 1 gün bile olmadı. Fakat bu olmayacak anlamına gelmez.
Benim teorim bu finas yarı ömrü nedeniyle olan hormon dalgalanmaları vücudumda yan etkilere neden oluyor. Kan serum seviyemde dht bir düsüp bir artıyor. Bu da beni mental olarak tahrip ediyor.
Dutasteride ne kadar uzun kullanabilirim bilmiyorum. Yurtdısında 10 sene kullananlar var. Fakat bir süre sonra bu baslıktaki tedaviye dönebilirim.
Su an 32 yasındayım. 8 10 sene bana saç lazım. Derdim bu.
Bu molekülden bu kadar korkmayın. Oral olmuyorsa gelin su topikali deneyelim.