Haklisin gecmiste kaldim daha. Insanin beklentileri oluyor ve ekimi istedigi gibi olmayinca kendini daha da cok yıpratıyor.
Saç çoğunluğum ekimden önce tabi ki daha çok, ama doğallık bakımından bence sıfır. Dışarıdan gören belki anlamaz, ama insan aynaya bakınca önlerde çoklu kalın greftleri görünce morali bozuluyor. Sıklık için belki iyidir ama doğallık bakımından çok kötü benim için.
Bir ekime girerken önceden planlaman olması gerekiyor, ben malesef planlamayı hiç yapmadım.
1)Saç dökülmen devam ediyorsa, bunları korumak için medikal tedaviyi başlaman lazım, yani fin kullanman zorunlu, yoksa dökülmen durmaz. Yanetkilerini göz önünde bulundurunca, herkeste olmuyor belki, almak istemiyorum. Şimdi ektirdim, mecbur muşum gibi hissediyorum, yoksa dökülmeler devam edecek.
2) Greft alımına dikkat etmelisin, bir seansta 4-5000 alınmaması lazım (Asmed haric) yoksa donörde zor toparlanıyor. İki üç ekime böleceksin ve 2500er aldırıp önce bir kısmını ardından da öteki açık alanı kapattıracaksın.
3) Ekim merkezini iyi seçeçeksin, en önemlisi de bu. Ben malesef burda büyük hata yaptım, herkes aynı ekiyor diye, sonuçları iyi çıkan merkeze gittim. Ama burda da doğallığa pek önem vermiyorlar, ya da doğallık anlayışı çok farklı. Ön 1cm kimse çoklu greft ekmemesi gerekiyor, bende full, hatta 4 lü greft bile görüyorum.
Yani bunları iyi araştırıp girmek lazım ekime. Ben malesef yapmadığım için kendime çok kızıyorum.
Ya ekilenleri aldıracağım, ya da repair yapan merkezde çoklu greftleri aldırıp tekli greftler ektireceğim.