Gönderen Konu: Spor yapanlar için saç dökülmesi  (Okunma sayısı 4380 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Spor yapanlar için saç dökülmesi
« : 12 Temmuz 2020, 13:23:42 »
Spor yaparken kendilerini fiziksel sınıra iten erkekler genellikle saç dökülmesi yaşarlar.
Yüksek yoğunluklu egzersiz sırasında kaslar çok fazla enerji tüketir ve vücut başka bir yerde, örneğin saç köklerinde enerji tasarrufu sağlar.
Saç kökünün kendisi çok fazla enerji gerektiren yüksek performanslı bir organ olduğu için saç dökülmesi sonuçlanabilir.
Ve agır sporlar erkeklik hormonlarını tetikler ve kullanılan supplementler

Saç dökülmesi yaşayanlar Düzenli spor yaparken saçlarına enerji vermesi açısından saçın ihtiyacı olan vitaminlerden kullanmaları faydalarına olacaktır.

Jrmajesthc

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Spor yapanlar için saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2020, 13:29:24 »
Hintell hocam bı dedikleriniz ağır sporlar için tam olarak demi örnej veriyorum kilo verme için yapılan bisiklet ,koşu bandı ve diğer bir takım egzersizler buna dahil midir?

kenanmed

• Full Member
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2020, 13:30:26 »
Fitness'a alışan biri de ne olursa olsun pek bırakamıyor hele ki seneler boyu bir geçmiş varsa :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2020, 13:31:19 »
Hintell hocam bı dedikleriniz ağır sporlar için tam olarak demi örnej veriyorum kilo verme için yapılan bisiklet ,koşu bandı ve diğer bir takım egzersizler buna dahil midir?

Onlar egzersiz sınıfında onları katmıyorum vucut geliştirme için.
Global Moderator

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2020, 15:14:11 »

Onlar egzersiz sınıfında onları katmıyorum vucut geliştirme için.
Abi peki finas kullanan biri gelişebilir mi kas kazanımı yaşayabilir mi?

hyperKel

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2020, 16:42:15 »
sporcular zma adında çinko ve b6 içeren takviye kullanıyorlar dediklerine göre saça çok faydalıymış kullanan varsa yorum alsaydık çok iyi olurdu.

Engineer54

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2020, 17:16:38 »
sporcular zma adında çinko ve b6 içeren takviye kullanıyorlar dediklerine göre saça çok faydalıymış kullanan varsa yorum alsaydık çok iyi olurdu.
Öyle birşey varsa biz de bilgilenelim.
Asmed ekimim için:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14880.0

Rutinlerim;
Finasterid
Solgar vm-2000
Solgar biotin 1000 mg
Solgar l-arginine 500 mg
Sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi ve bir yeşil çay

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 12 Temmuz 2020, 19:27:33 »
Spor yaparken kendilerini fiziksel sınıra iten erkekler genellikle saç dökülmesi yaşarlar.
Yüksek yoğunluklu egzersiz sırasında kaslar çok fazla enerji tüketir ve vücut başka bir yerde, örneğin saç köklerinde enerji tasarrufu sağlar.
Saç kökünün kendisi çok fazla enerji gerektiren yüksek performanslı bir organ olduğu için saç dökülmesi sonuçlanabilir.
Ve agır sporlar erkeklik hormonlarını tetikler ve kullanılan supplementler

Saç dökülmesi yaşayanlar Düzenli spor yaparken saçlarına enerji vermesi açısından saçın ihtiyacı olan vitaminlerden kullanmaları faydalarına olacaktır.
hintell bunun icin kaynak verebilirmisin? Benim icin sacta agirlik kaldirmada cok onemli. Olcup tartmam lazim kesin kanitlanmis ise

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 12 Temmuz 2020, 19:56:26 »
Abi peki finas kullanan biri gelişebilir mi kas kazanımı yaşayabilir mi?

Biraz zorlaşıyor kas yapmak
Global Moderator

Patulya61

• Full Member
« Yanıtla #9 : 12 Temmuz 2020, 22:09:43 »
Sporla ilgili bu gibi yazılanlardan sonra gitmeye tirsar oldum. Sanirim eve bazi aletlerden alip hafif tempoda calismak daha mantikli olacak

Radament

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 12 Temmuz 2020, 22:33:23 »
Kesinlikle katılıyorum, vucut geliştirme gibi ağır sporlar heleki steroid destekli ise saçlarda ciddi incelmeye yol açıyor. Protein tozu gibş takviyeler de kesin zararlı olmasa da çok masum değiller zira içeriklerinde eser miktarda da olsa büyüme hormonunu tetikleyen içerikler barındırıyorlar.
Bunun tam aksine aerobic egzersizler (koşu, tempolu yürüme, jogging, tracking, kürek vb) saç dostu. Hem kan dolaşımını destekliyor hem de vucuda giren oksijen miktarını artırdığı için oldukça faydalı. Dht i dengelediğine dair de bir takım bulgular mevcut. Kaslar ve saçlar arasında seçim yapmak gerekiyor.

Patulya61

• Full Member
« Yanıtla #11 : 12 Temmuz 2020, 23:05:49 »
Kesinlikle katılıyorum, vucut geliştirme gibi ağır sporlar heleki steroid destekli ise saçlarda ciddi incelmeye yol açıyor. Protein tozu gibş takviyeler de kesin zararlı olmasa da çok masum değiller zira içeriklerinde eser miktarda da olsa büyüme hormonunu tetikleyen içerikler barındırıyorlar.
Bunun tam aksine aerobic egzersizler (koşu, tempolu yürüme, jogging, tracking, kürek vb) saç dostu. Hem kan dolaşımını destekliyor hem de vucuda giren oksijen miktarını artırdığı için oldukça faydalı. Dht i dengelediğine dair de bir takım bulgular mevcut. Kaslar ve saçlar arasında seçim yapmak gerekiyor.

Son 3 senedir duzenli olarak spor yapiyordum. Takviye olarak karbonhidrat da kullaniyordum. Zaten ince telliydi saclarim belki de spor olan saclarimi döktü...

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2020, 01:27:38 »

Yüzeysel bilgiler veriyor ama adamı gözlemleyebilirsiniz kullanmaya başlamış.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 14 Temmuz 2020, 02:00:18 »
hintell bunun icin kaynak verebilirmisin? Benim icin sacta agirlik kaldirmada cok onemli. Olcup tartmam lazim kesin kanitlanmis ise

Profosyonel olarak kick boks yapmış biri olarak senelerce kaynak benim :)
Bu arada dövüş sporları kimseye tavsiye etmem burnunuz ... kurtulmuyor:)

Spora gelince zaten işten sonra kısıtlı olan vaktini spor salonlarında harcıyorsun ben uzun yıllar harcadım boş yani fit olun sağlıklı yaşayın biraz egzersiz yeter zaten kaslar nankördür 5 yıl  disiplinli yaparsın 4 ay da seni terkeder değmiyor.

Saç dökülme mekanızmasını çözersen zaten mantığına oturtursun

Bu arada bunu okuyup kimse sporu bırakmasın öyle ya da böyle genetik yatkınlığı olan kisilerin saçı dökülür bunlar sadece hızlandırır. Dikkatli olmanız açısından belirttim
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2020, 02:10:45 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 14 Temmuz 2020, 02:33:05 »
Profosyonel olarak kick boks yapmış biri olarak senelerce kaynak benim :)
Bu arada dövüş sporları kimseye tavsiye etmem burnunuz ... kurtulmuyor:)

Saç dökülme mekanızmasını çözersen zaten mantığına oturtursun

Bu arada kimse sporu bırakmasın öyle ya da böyle genetik yatkınlığı olan kisilerin saçı dökülür bunlar sadece hızlandırır.
Abi burnu allahtan koruduk çok şükür ama çeneden olduk katur kutur ötüyor kaç yıldır ;D
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2020, 05:05:35 Gönderen: nickmickyok »

Facebook Twitter Instagram