Gönderen Konu: Saç dökülmesinin genel şeması  (Okunma sayısı 10188 defa)

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
Ynt: Saç dökülmesinin genel şeması
« Yanıtla #90 : 01 Ağustos 2020, 15:29:01 »
Redditte bulduğum bir kişi

Minoxidil+dermaroller 3 ayda alınan sonuç

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #91 : 01 Ağustos 2020, 15:53:26 »
Bizde bu sonucun alinmama sebebi minoxillerin %5 bile olmamasi.Bakanlik yasaklamıştı bir ara yalan dolan çıkmıştı minoxidil oranı içindeki
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #92 : 01 Ağustos 2020, 16:15:17 »
Bizde bu sonucun alinmama sebebi minoxillerin %5 bile olmamasi.Bakanlik yasaklamıştı bir ara yalan dolan çıkmıştı minoxidil oranı içindeki
Aynen, belki düzeltmişlerdir bilemiyorum ama ben yine de güvenmiyorum. Rogaine ya da Kirkland en iyileri alternatif olarak alopexy t ya da androvium. Androviumu assos firması yapıyor ben seviyorum o firmayı saç için takviye tableti de güzel.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #93 : 01 Ağustos 2020, 18:24:05 »
Redditte bulduğum bir kişi

Minoxidil+dermaroller 3 ayda alınan sonuç
Saçları kısa ve 45 derecelik açı ile çekilmiş diğerinde tam tepeden çekilmiş ve saçları uzun minoxa rağmen çok küçük bir gelişme katetmiş. Sadece masajla uçanlar da var kellik ayrı bir şans ilaçların uygulamaların, çalışması da ayrı bir dert ayrı bir şans.
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2020, 02:41:06 Gönderen: nickmickyok »

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #94 : 01 Ağustos 2020, 19:55:43 »
Saçları kısa ve 45 derecelik açı ile çekilmiş diğerinde tam tepeden çekilmiş ve saçları uzun minoxa rağmen çok küçük bir gelişme katetmiş. Sadece masajla uçanlar da var kellik ayrı bir şans ilaçların uygulamaların çalışması da ayrı bir dert ayrı bir şans.
Az kayıp az kazanç demek zaten :) Sadece tek bir etkenle uçanlar 10 kişiden 2 kişidir. Ben şahsen düzenli stratejik ve doğru tedaviyle çok agresif nw7 yolunda olan bir saçın bile en azından nw3-4 en kötü nw5 seviyelerinde tutulup ekim ile kurtarılabileceğini düşünüyorum.

Ama genelde insanların medikal tedavi=finasterid mantığı olduğu için agresif dökülmelere kaşı çok umutsuz oluyorlar. Üstüne çok yanlış bilgi var forumda.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2020, 20:02:31 Gönderen: SaçlıDeriMuhafızı »
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #95 : 02 Ağustos 2020, 02:30:03 »
Prostat, çeşitli kalp hastalıkları da var.

Babamda prostat var zaten, benim de dökülme var, bende de olur belki.

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #96 : 02 Ağustos 2020, 10:48:22 »
Minoxil bende normal sıkarken bile yan etki yapmıştı. Dermarollerle yapsaydım ne olurdu acaba.

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #97 : 06 Ağustos 2020, 23:17:10 »
Minoxil bende normal sıkarken bile yan etki yapmıştı. Dermarollerle yapsaydım ne olurdu acaba.
10 fıs ve günde 2 kere çok fazla bence.
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #98 : 07 Ağustos 2020, 00:10:24 »
Zararsız bir şekilde durdurmak mümkün değil sanırım. Bir ara saç klonlama yapıyorlardı, ne oldu o iş?

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #99 : 07 Ağustos 2020, 00:36:45 »
Zararsız bir şekilde durdurmak mümkün değil sanırım. Bir ara saç klonlama yapıyorlardı, ne oldu o iş?
Kanser tehlikesi olduğu için denemeler devam ediyor.Ekilen saçların scalpta kontrolsuzce çoğalmasından kanserlesmesinden çekiniyorlar bunu onlemeden yapmak büyük sorunlari beraberinde getirebilir

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #100 : 07 Ağustos 2020, 01:39:00 »
Kanser tehlikesi olduğu için denemeler devam ediyor.Ekilen saçların scalpta kontrolsuzce çoğalmasından kanserlesmesinden çekiniyorlar bunu onlemeden yapmak büyük sorunlari beraberinde getirebilir

En az 10 sene daha çalışmaları sürer muhtemelen.

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #101 : 07 Ağustos 2020, 07:09:16 »
En az 10 sene daha çalışmaları sürer muhtemelen.
Koray Hocanın dediğine göre 10 yıl daha yok ancak finasterid gibi minoxidil gibi iş yapan ve onların yaptığı yan etkileri vs yapmayan tedaviler çıkabilir diyor.
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

alltheother

• Hero Member
  • Selam olsun bütün keldaşlara:)
« Yanıtla #102 : 07 Ağustos 2020, 09:23:02 »
Mis gibi konu. Çoğunu anlamadım ama olsun😄
Bende saç ekimi yaptırdım şuan 55.gündeyim kullandığım takviler imzamda. Dermastamptı 80.günlerde kullanmayı düşünüyorum daha erken kullansam sıkıntı olur mu acaba?
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2020, 10:08:01 Gönderen: alltheother »

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #103 : 07 Ağustos 2020, 12:42:42 »
Koray Hocanın dediğine göre 10 yıl daha yok ancak finasterid gibi minoxidil gibi iş yapan ve onların yaptığı yan etkileri vs yapmayan tedaviler çıkabilir diyor.
Finasin yaptıği işin bir tık iyisini daha az yan etkiye yapacak bir etken çıkabilir.Bununla ilgili samumed gibi firmalar faz 2 çalışmalarını bitirdi saniyorsam.Önemli olan androjenlerin saç kökünde tikadigi kanin ve oksijenin gitmesini engelledigi folikul yolagini acmak ve andeojenlerin burayı tabiri caizse işgalini önlemek.Oraya gelen androjenleri sisteme karistirabilir ve saç köklerine girişini önlersek sorunu çözeriz.Muhtemelen 10 yıl sonra birkaç tedavi tipi kapımızı çalacak
1.sac klonlama
2.Scalptaki androjene duyarlı reseptorlerin işlevini azaltmak veya etkisizlestirmek
iğneleme yapan arkadaslar bilir sac dökülmesinin yaşandığı bölgelerde acı çok hissedilmez yanlarda öyle değildir işte bu androjej uyusuklugu saçlı deriyi kalinlastirip kalsifikasyona ve inflomasyona yol açıyor bunu önlemek ve bitirmek için bu tip bir tedavi methodunun hayatımıza gireceğini düşünüyorum
3.Etkenler
Finastan ve minoxtan güçlü ve yan etkisi az olanlar
Benim gönlüm 2. Ve 1.den yana çünkü sorunu etkenler bir yere kadar çözüyor ve gerçekten çok zahmetli bir süre sonra bayiyor ki mükemmel sonuç alamamakta can sıkıcı olabiliyor.Umarim en kısa sürede bu saydığım ilk iki çözüm yolu sorunsuz ve etkili bir şekilde aktif hale gelir

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #104 : 07 Ağustos 2020, 13:36:02 »

Bilim dünyası bu konuda “ölümcül bir rahatsızlık” olmadığı için öncelikli olarak çalışmıyor sanırım. Bu işte çok büyük paralar var, yatırım yapılsa çalışmalar için bence saç klonlama ve buna bağlı ortaya çıkacak olan sorunları engelleyebilirler.

Facebook Twitter Instagram