Gönderen Konu: Saç dökülmesinin genel şeması  (Okunma sayısı 10202 defa)

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
Ynt: Saç dökülmesinin genel şeması
« Yanıtla #60 : 28 Temmuz 2020, 11:17:54 »
Şimdi şunu sorabilirsin "Oksijen ve kan bu işin anahtarı ise minoxidil neden etkisini kaybediyor ? " Bunun iki nedeni olabilir.

Birincisi, vücut minoxidile karşı bağışıklık kazanıyor olabilir.

İkincisi, sorunun ana kaynağını değil sorunun yarattığı sonuca odaklandığı için bir süre sonra asıl sorun baskın geliyor olabilir.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #61 : 28 Temmuz 2020, 12:43:26 »
Şimdi şunu sorabilirsin "Oksijen ve kan bu işin anahtarı ise minoxidil neden etkisini kaybediyor ? " Bunun iki nedeni olabilir.

Birincisi, vücut minoxidile karşı bağışıklık kazanıyor olabilir.

İkincisi, sorunun ana kaynağını değil sorunun yarattığı sonuca odaklandığı için bir süre sonra asıl sorun baskın geliyor olabilir.

Ya da damarlar bir süre sonra tekrar kan akışı sağlayamaz hâle geliyor olabilir. Bu durumda vücudun finasteride'e de bağışıklık kazanması gerekmez mi?

Benim anladığım, saç dökülmesine neden olan şey DHT değil, DHT’nin nüfuz ettiği androjenlerin hassasiyeti. Bizim, DHT’yi engellemek değil, androjenlerin hassasiyetini bloke etmemiz lazım. Çünkü DHT’nin vücutta kemik gelişimi ve birçok önemli görevi var. Bunu bloke edersek birçok önemli görevini de yok saymış olacağız. Oksijen bu kadar engelleyici bir faktörse daha basit bir yöntem bulunabilir.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #62 : 28 Temmuz 2020, 13:06:41 »

Ya da damarlar bir süre sonra tekrar kan akışı sağlayamaz hâle geliyor olabilir. Bu durumda vücudun finasteride'e de bağışıklık kazanması gerekmez mi?

Benim anladığım, saç dökülmesine neden olan şey DHT değil, DHT’nin nüfuz ettiği androjenlerin hassasiyeti. Bizim, DHT’yi engellemek değil, androjenlerin hassasiyetini bloke etmemiz lazım. Çünkü DHT’nin vücutta kemik gelişimi ve birçok önemli görevi var. Bunu bloke edersek birçok önemli görevini de yok saymış olacağız. Oksijen bu kadar engelleyici bir faktörse daha basit bir yöntem bulunabilir.
DHT ile savaşmanın en iyi ve güvenli yolu dolaylı yoldan savaşmaktır. Bunu da inflamasyonu tersine çevirerek yapabiliriz. Oksijen bunlardan birisi tek başına yeterli olmayacaktır.

Finasterid de bir süre sonra etkisini yitirebiliyor. Bununda yine sebebi inflamasyon bence.

Saç dökülmesini kalıcı olarak engellemenin yolu skalpı eski elastike yapısına kavuşturmak ama bu şu anda çok mümkün değil, ancak kontrol altına alıp sürekli tedavi edebiliri.

Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #63 : 28 Temmuz 2020, 13:42:14 »
DHT ile savaşmanın en iyi ve güvenli yolu dolaylı yoldan savaşmaktır. Bunu da inflamasyonu tersine çevirerek yapabiliriz. Oksijen bunlardan birisi tek başına yeterli olmayacaktır.

Finasterid de bir süre sonra etkisini yitirebiliyor. Bununda yine sebebi inflamasyon bence.

Saç dökülmesini kalıcı olarak engellemenin yolu skalpı eski elastike yapısına kavuşturmak ama bu şu anda çok mümkün değil, ancak kontrol altına alıp sürekli tedavi edebiliri.

%95 genetik kodlanmış bir şeyi, DNA’yı değiştirmeden düzelmek bana pek mümkün değil gibi geliyor, fakat epigenetik diye bir faktör var, ben bunun çözüme kavuşturmasının ilerleyen yıllarda mümkün olabileceğini düşünüyorum.

Ugrbolviski

• Full Member
« Yanıtla #64 : 28 Temmuz 2020, 13:54:21 »
Çok güzel konuşuyonuz ama bunu bilim adamcıkları hiç düşünmüyo mu bir tedavi yöntemi bulamıyo mu?

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #65 : 28 Temmuz 2020, 14:33:51 »
Çok güzel konuşuyonuz ama bunu bilim adamcıkları hiç düşünmüyo mu bir tedavi yöntemi bulamıyo mu?
Bizim söylediklerimiz yıllar önce zaman zaman ortaya atıldı, ama gerek ilaç sektörü gerek saç ekimi sektörleri tarafından ya sekteye uğradı ya da direk saçma sapan bir anti tez üreterek güya çürütüldü. Eğer çözümden kastın bir hap yutup kurtulmaksa onun hiç bulunacağını düşünmüyorum. Hadi diyelim ki buldun ve bunu piyasaya süreceksin diyelim olacakları söyleyeyim. Merck gibi bir çok big pharma ilaç firmalarını karşına alacaksın, saç ekimi sektörünü karşına alacaksın, cerrahi olmayan saçlandırma sektörünü karşına alacaksın, ve diğer bilimum ilaç firmalarını karşına alacaksın. Ve en sonunda ya öldürüleceksin ya da işini batıracaksın.

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Ugrbolviski

• Full Member
« Yanıtla #66 : 28 Temmuz 2020, 15:36:35 »
Söylediklerinde haklısın tedavisi aşı olur hap olur vs başka bişey olur çok umrumda değil yeter ki dökülmeye bir çare bulsunlar. Benim kendi görüşüm bu tedavinin bulunmamasın ardında saç dökülmesinin sağlık sorunu yaratmaması bunun için bu kadar üzerine düşülmüyor. Herhangi bir sağlık sorunu olsa örnek olarak saçı dökülen adamın kulağı duymasa gözü körleşse çok seri bir şekilde tedavisi bulunur.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #67 : 28 Temmuz 2020, 17:21:57 »
Söylediklerinde haklısın tedavisi aşı olur hap olur vs başka bişey olur çok umrumda değil yeter ki dökülmeye bir çare bulsunlar. Benim kendi görüşüm bu tedavinin bulunmamasın ardında saç dökülmesinin sağlık sorunu yaratmaması bunun için bu kadar üzerine düşülmüyor. Herhangi bir sağlık sorunu olsa örnek olarak saçı dökülen adamın kulağı duymasa gözü körleşse çok seri bir şekilde tedavisi bulunur.
Saç dökülmesi o kadar basit bir durum değil ki bir aşıyla bitsin. Saç dökülmesi yaşayan kişilerin diğer bir çok hastalığa yakalanma oranları çok daha fazla. Sebebi hemen hemen aynı olduğu için.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #68 : 28 Temmuz 2020, 17:59:43 »

Yani bu işin kalsifikasyonun çözümi yok.
Bana göre sebeb belli.Scalpta dht ana unsurken şakaklarda tüm androjenler ana unsur(Özellikle testo)
Benim teorim estradiole dönüşen t ve dht saçında dökülmesini engeller yönünde.Zira ortada bir çok fin dut responderı var(ben dut responderı bile değilim orası ayrı)

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #69 : 28 Temmuz 2020, 18:13:21 »
Yani bu işin kalsifikasyonun çözümi yok.
Bana göre sebeb belli.Scalpta dht ana unsurken şakaklarda tüm androjenler ana unsur(Özellikle testo)
Benim teorim estradiole dönüşen t ve dht saçında dökülmesini engeller yönünde.Zira ortada bir çok fin dut responderı var(ben dut responderı bile değilim orası ayrı)
Nope Castin sen yanlış anladın. Kalsifikasyon ile inflamasyon aynı şey değil İnflamasyon DHT yi ve androjen ve çeşitli proteinleri onlar Kalsifikasyon ve fibrosis i tetikliyor. Yani Kalsifikasyonun çözümü var. Benim çözümü yok dediğim bitirmek yani tırnağın sürekli uzar değil mi ? Sende sürekli kesersin benim kast ettiğim bu saçları sürekli koruyacağız. DHT ile savaşmanın dünyada en çok kullanılan 2 yolu bunlar.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #70 : 28 Temmuz 2020, 19:04:41 »
Nope Castin sen yanlış anladın. Kalsifikasyon ile inflamasyon aynı şey değil İnflamasyon DHT yi ve androjen ve çeşitli proteinleri onlar Kalsifikasyon ve fibrosis i tetikliyor. Yani Kalsifikasyonun çözümü var. Benim çözümü yok dediğim bitirmek yani tırnağın sürekli uzar değil mi ? Sende sürekli kesersin benim kast ettiğim bu saçları sürekli koruyacağız. DHT ile savaşmanın dünyada en çok kullanılan 2 yolu bunlar.
O zaman topikal anti androjen mesela Ru yada cb kullanmak lazım kafatasında

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #71 : 28 Temmuz 2020, 19:25:38 »
O zaman topikal anti androjen mesela Ru yada cb kullanmak lazım kafatasında
Yani istersen kullan eğer şakaklarında gerileme den şikayetçi isen tedavinin yanına bir anti-androjen de ekle. Belirli sitotoksinlerin de saç dökülmesinde rolü var , TGFB1, DKK1, ve IL6, pgd2 gibi. 

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #72 : 28 Temmuz 2020, 20:00:30 »
Yani istersen kullan eğer şakaklarında gerileme den şikayetçi isen tedavinin yanına bir anti-androjen de ekle. Belirli sitotoksinlerin de saç dökülmesinde rolü var , TGFB1, DKK1, ve IL6, pgd2 gibi.
Kesinlikle.Dut ve finin işe yaramadığı neredeyse tüm elemanlar anti androjen topikalle bile saç dökülmesini durdurmuş.Anti-androjen kullanmak yinede çok riskli hocam o kadar ileriye gidemem muhtemelen ekim yaptırırım bu sene içerisinde

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #73 : 28 Temmuz 2020, 22:17:51 »
Proscar 1/4 uzun yıllar kullanıp yan etki görmeden fayda gören tanıdığınız var mı hiç?

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #74 : 28 Temmuz 2020, 22:32:33 »
Proscar 1/4 uzun yıllar kullanıp yan etki görmeden fayda gören tanıdığınız var mı hiç?
Etrafımda o kadar uzun süre finasterid kullanan yok. Ancak yan etkileriyle ilgili şunu söyleyebilirim DHT vücut için çok önemli bir hormon. Sadece cinsel yan etki olarak düşünme. Evet bende kullandım ancak bunu sadece 1 sene boyunca düzenli olarak agresif bir atak olarak kullandım şimdi zamanla azaltıp kullanmayacağım. DHT yle mücadele etmenin şu anda ki tüm yolları gösteren bir şema ve bu şemaya göre en güvenli yol dolaylı yodan 5ar inhibe etme kısmı.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Facebook Twitter Instagram