Gönderen Konu: Saç dökülmesinin genel şeması  (Okunma sayısı 10227 defa)

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
Ynt: Saç dökülmesinin genel şeması
« Yanıtla #45 : 22 Temmuz 2020, 11:53:19 »
8 madde için; d vitamini takviyesi kullanmak aynı etkiyi yapar mı?
Güneşten aldığının yerini tutmaz ama faydası olur tabi ki.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #46 : 22 Temmuz 2020, 17:23:19 »
Mekanoterapi, yani mekanik terapi, mikro-iğneleme ve standartlaştırılmış kafa derisi masajı gibi fiziksel yöntemlerle saçı tedavi etmek demektir. Her zaman tek başına yeterli olmaz ancak sıradan tedavinin etkisini 4 kat arttırır.

Mikro-iğneleme hakkında bilimsel çalışma linki https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3746236/

Standartlaştırılmış kafa derisi masajı bilimsel çalışma linki https://link.springer.com/article/10.1007/s13555-019-0281-6

Masajın işe yaramadığını Evrim Ağacı açıklamıştı sanırım.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #47 : 22 Temmuz 2020, 17:30:48 »
Masajın işe yaramadığını Evrim Ağacı açıklamıştı sanırım.
Akademik çalışma koydum oraya ve bunun gibi bir sürü çalışma var.

Evrim ağacının videosunu izledim ve hiçbir bilimsel kaynak koymamış videosunun altına, ayrıca söylediği şeyleri Google a "saç dökülmesi nedir ve kellik nedir ? " Diye aratsam karşıma çıkan haber sayfalarından da aynı bilgileri görürüm. Bir şeyi izlerken, okurken ya da dinlerken bir bakın bilimsel ya da akamedik bir kaynak var mı diye, her şeye bodoslama inanmayın.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Ugrbolviski

• Full Member
« Yanıtla #48 : 22 Temmuz 2020, 18:40:34 »
Hocam minoxilin döngü olayına bir çare var mı?

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #49 : 22 Temmuz 2020, 21:10:25 »
Hocam minoxilin döngü olayına bir çare var mı?
Minoxidilİn etki mekanizması hala çözülebilmiş değil ve doğal olarak döngünün de. Şimdi anagen fazı uzatması teorisine göre kendi düşüncemi söylüyorum

Döngü kaçınılmazdır, ama nw1-2 ile nw3-7 seviyeleri döngüden Farklı etkilenir, forumda ki açıklığı çok az olup (nw1-2)
Minoxidil kullananların çoğunluğu döngüyü hafif geçirirler çünkü saç çıkışı fazla olmadığı için döngüye girecek saçta olmaz. Ama nw3 ve gerisinde belirgin bir açıklık olduğu için döngü çok fazla hissedilir.

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #50 : 22 Temmuz 2020, 22:08:08 »

Evrim ağacının videosunu izledim ve hiçbir bilimsel kaynak koymamış videosunun altına, ayrıca söylediği şeyleri Google a "saç dökülmesi nedir ve kellik nedir ? " Diye aratsam karşıma çıkan haber sayfalarından da aynı bilgileri görürüm. Bir şeyi izlerken, okurken ya da dinlerken bir bakın bilimsel ya da akamedik bir kaynak var mı diye, her şeye bodoslama inanmayın.

Kaynaksız konuşmuyor ki Çağrı Mert Bakırcı, koymayı unutmuştur hocam. Bodoslama inanacak kadar konformist değilim zaten, fakat ikili görüşler mevcut. Neye inanacağımıza şaşırdık.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #51 : 22 Temmuz 2020, 23:09:54 »

Kaynaksız konuşmuyor ki Çağrı Mert Bakırcı, koymayı unutmuştur hocam. Bodoslama inanacak kadar konformist değilim zaten, fakat ikili görüşler mevcut. Neye inanacağımıza şaşırdık.
Koysa bile söylediği şeyleri zaten internete saç dökülmesi diye aratıp bulabileceğin şeyler (Evrim kısmı hariç).Saç ekiminde DHT’ye dirençli saçların dökülen yerlere ekilmesi demiş. Eğer öyle olsaydı genç yaşta ekim yaptıranların 2. Ekimleri arasında 2-5 sene olmazdı. E normal saçta o sürede dökülüyor zaten. Ezber bilgileri anlatmış kısaca. Masaj zaten tek başına agresif aga da yeterli değil ancak etkiyi arttırır.  Masajın faydalı olduğu ile ilgili akademik ve bilimsel çalışmalar mevcut ama işe yaramaz diyen bir kaynak şu ana kadar hiç rastlamadım.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Ugrbolviski

• Full Member
« Yanıtla #52 : 22 Temmuz 2020, 23:23:34 »
Teşekkürler hocam verdiğin bilgiler için...

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #53 : 22 Temmuz 2020, 23:41:30 »
Masajın kesinlikle faydası var ben bilimsel literatür değilim kanıtlayamam ama yalan söylersemde elime bişey geçmeyeceğinin bilincindedir heralde herkes. Saçlarım sağlıklı görünüme kavuştu daha önemlisi dökülmem ciddi oranda azaldı. Tabi tek başına dökülmenin şiddetine göre fayda sağlar ya da sağlamaz ama kesinlikle saç derisine iyi geliyor. (Günde 45+ dk masaj yaptım 3 aylık süreç)

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #54 : 23 Temmuz 2020, 00:05:19 »
Sanki her şeyi bırakın masaj yapın demiş gibi oldum bu arada öyle bir şey demiyorum arkadaşlar yanlış anlaşılmasın, sadece masaj yapmak mucize yaratıp saç dökülmemizi durdurmaz, sadece masaj+mikro-iğneleme kullandığınız etkenlerin etkisini dramatik düzeyde arttırır diyorum.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #55 : 23 Temmuz 2020, 00:29:40 »
Sanki her şeyi bırakın masaj yapın demiş gibi oldum bu arada öyle bir şey demiyorum arkadaşlar yanlış anlaşılmasın, sadece masaj yapmak mucize yaratıp saç dökülmemizi durdurmaz, sadece masaj+mikro-iğneleme kullandığınız etkenlerin etkisini dramatik düzeyde arttırır diyorum.
Estafurullah hocam verdiğin bilgiler çok değerli severek takip ediyorum konularını. Dileyen yapsın ama işe yaramıyorsa bile harbiden mental olarak iyi hissettiriyor destekleyici bir uygulama.

Erolkara

• Sr. Member
« Yanıtla #56 : 23 Temmuz 2020, 21:22:25 »

evrim ağacı yabancı birinin videosunun bir kopyasını yapmış çalıntı yani.
kusura bakmasın çalıntı video yapıp  türkçeleştirip birde üstüne sanki kendi edindiği bilgilermiş gibi ahkam kesmiş.
birde böyle ucuzcu tayfa var youtubeda.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #57 : 27 Temmuz 2020, 14:01:21 »
Burada yeterli oksijenin tedavi de ki yerini görüyoruz yeterli oksijen için yeterli kan akışı gerekli.

Saç botoksunun çalışma prensibi de bu. Skalpta ki oksijen ve kan akışı oranını arttırarak testosteronun DHT yerine estradiole dönüşmesini sağlamaya çalışır. Ve aynı zamanda muscle relaxation dediğimiz kas gevşekliğini de sağlar.

Botoksun çalışma linki https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5782443/ başarı oranı %80 bir tane poor bir tane de fair responser var.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #58 : 28 Temmuz 2020, 10:56:11 »
Burada yeterli oksijenin tedavi de ki yerini görüyoruz yeterli oksijen için yeterli kan akışı gerekli.

Saç botoksunun çalışma prensibi de bu. Skalpta ki oksijen ve kan akışı oranını arttırarak testosteronun DHT yerine estradiole dönüşmesini sağlamaya çalışır. Ve aynı zamanda muscle relaxation dediğimiz kas gevşekliğini de sağlar.

Botoksun çalışma linki https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5782443/ başarı oranı %80 bir tane poor bir tane de fair responser var.

Yüksek oksijen alınca testosteron, DHT'ye dönüşmüyor ve hâliyle androjenleri uyarmıyor o zaman, doğru mu? Yüksek oksijen için ise masaj mı gerekiyor sadece, başka bir şey var mı?

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #59 : 28 Temmuz 2020, 11:11:38 »

Yüksek oksijen alınca testosteron, DHT'ye dönüşmüyor ve hâliyle androjenleri uyarmıyor o zaman, doğru mu? Yüksek oksijen için ise masaj mı gerekiyor sadece, başka bir şey var mı?
Tek başına masaj yeterli olmaz minoxidil de kan akışını ve oksijeni arttırır. Aslında ilk sayfa da ki şemaya bakarsan yetersiz oksijen ve kan akışının bir sonuç olduğunu görürsün. Yani bir şeyler oluyor ve bunların sonucunda DHT saça saldırıyor ve kan ile oksijen azalıyor. DHT yi saçlı deri de inhibe etmenin bir çok yolu var. Oksijen de bu yollardan birisi.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Facebook Twitter Instagram