Gönderen Konu: Saç dökülmesinin genel şeması  (Okunma sayısı 10225 defa)

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
Ynt: Saç dökülmesinin genel şeması
« Yanıtla #30 : 12 Temmuz 2020, 12:30:21 »
Hocam, Seboreik dermatit var ama bir türlü geçmedi, saçlarımda kepek var. Candida mantarı olabilir diye candida diyeti yapıyorum. Tavsiyeniz var mı? Doktor Ketoral verdi ama işe yaramadı, hatta saçı cansızlaştırdı ve kuruttu.
Seboreik dermatit hakkında benim çok bir bilgim yok yaşamadığım için bu sorunu. Ama bildiğim şu semptomlar hafifletilebiliyor ama geçmiyor.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 12 Temmuz 2020, 14:36:41 »
Seboreik dermatit hakkında benim çok bir bilgim yok yaşamadığım için bu sorunu. Ama bildiğim şu semptomlar hafifletilebiliyor ama geçmiyor.

Zararı var mı peki saça hocam bu sorunun?

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #32 : 12 Temmuz 2020, 14:40:43 »
Seboreik dermatit yağlı  saçlar   pul pul  deri  bu şampuan   çözüm  bulabilirsiniz  1 ay  içinde  internet  detayli  araştırın   biraz pahli ama   etkili 

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #33 : 12 Temmuz 2020, 15:01:02 »
Seboreik dermatit yağlı  saçlar   pul pul  deri  bu şampuan   çözüm  bulabilirsiniz  1 ay  içinde  internet  detayli  araştırın   biraz pahli ama   etkili
Vichy kaliteli bir marka destekliyorum.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 12 Temmuz 2020, 22:19:28 »

Hocam, saçı kurutuyor ve döküyor demişlerdi diye çekindiğimden almamıştım, doktor da önermişti sanırım bunu. İşe yarayacaksa alırım.

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #35 : 12 Temmuz 2020, 22:24:01 »
 Haftada  3 veya 4 gün  kullanın     benim  arkdaşim   kullandı   faydasi  gördü bu yüzden   tavsiye  ederim    mutsuz hasta   al kullan    1 ay sonra buraya   yaz   bizde  bilgilendir internet  üzerinden  detayli  araştır

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 13 Temmuz 2020, 01:39:32 »
Haftada  3 veya 4 gün  kullanın     benim  arkdaşim   kullandı   faydasi  gördü bu yüzden   tavsiye  ederim    mutsuz hasta   al kullan    1 ay sonra buraya   yaz   bizde  bilgilendir internet  üzerinden  detayli  araştır

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam, araştırdığım için çekinip almamıştım. Kalıcı çözüm sağlar mı sizce? Arkadaşınızda tamamen geçti mi bu sorun?

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #37 : 21 Temmuz 2020, 16:00:40 »
Mekanoterapi+uygun diyet ile alınmış sonuç. Herkeste bu seviye de bir iyileşme olmayabilir tabi ki. Fotoğraftaki kişi inflamasyonu tersine çevirmiş dökülmeyi erken aşamada tedavi etmeye başladığı için şanslı.

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #38 : 21 Temmuz 2020, 17:36:42 »
Mekanoterapi+uygun diyet ile alınmış sonuç. Herkeste bu seviye de bir iyileşme olmayabilir tabi ki. Fotoğraftaki kişi inflamasyonu tersine çevirmiş dökülmeyi erken aşamada tedavi etmeye başladığı için şanslı.
Pek inandırıcı gelmedi hocam.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #39 : 21 Temmuz 2020, 17:56:55 »
Pek inandırıcı gelmedi hocam.
Nedeni alıştığımızın dışında bir tedavi şekli. İnflamasyonu başarılı bir şekilde tersine çevirmiş. Ve sonuç ?

İnflamasyon tersine çevirilince saçlı deride DHT birikmesi olmadı, DHT birikmeyince Kalsifikasyon ve fibrosis olmadı, Kalsifikasyon ve fibrosis olmayınca da saçın beslenmesi bozulmadı ve saçlar yerinde kaldı.

İnflamasyon bir kronik iltihaplanmadır, normalde bir yerimiz kanadığında vücut oraya anti-inflamatuvar görevi olan şeyler yollar ve kabuklanıp bir süre sonra iyileşir ancak skalpta ki inflamasyon da işler ters gider, vücut oraya bir anti-inflamatuvar bir hormon olan DHT’yi yollar anca DHT’nin düşman olarak gördüğü şey saçlardır orada Kalsifikasyon ve fibrosis oluşmaya başlar gerisi malum.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2020, 18:10:15 Gönderen: SaçlıDeriMuhafızı »

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #40 : 21 Temmuz 2020, 18:28:22 »
clickbait değilse gerçekten çok motivasyon edici bir görsel, teşekkürler hocam.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #41 : 21 Temmuz 2020, 18:51:34 »
clickbait değilse gerçekten çok motivasyon edici bir görsel, teşekkürler hocam.
Zannetmiyorum clickbait olduğunu. Ama şöyle bir durum var, bu adamın yaptığının aynısını ben yapsam böyle olamazdım benim ki biraz agresif yani minoxidil kullanmam gerekirdi. Yani herkeste sonuç Farklı olur ama mekanoterapi minoxidil gibi etkenlerin etkisini 4’e katlar.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #42 : 22 Temmuz 2020, 02:36:54 »
Nedeni alıştığımızın dışında bir tedavi şekli. İnflamasyonu başarılı bir şekilde tersine çevirmiş. Ve sonuç ?

İnflamasyon tersine çevirilince saçlı deride DHT birikmesi olmadı, DHT birikmeyince Kalsifikasyon ve fibrosis olmadı, Kalsifikasyon ve fibrosis olmayınca da saçın beslenmesi bozulmadı ve saçlar yerinde kaldı.

İnflamasyon bir kronik iltihaplanmadır, normalde bir yerimiz kanadığında vücut oraya anti-inflamatuvar görevi olan şeyler yollar ve kabuklanıp bir süre sonra iyileşir ancak skalpta ki inflamasyon da işler ters gider, vücut oraya bir anti-inflamatuvar bir hormon olan DHT’yi yollar anca DHT’nin düşman olarak gördüğü şey saçlardır orada Kalsifikasyon ve fibrosis oluşmaya başlar gerisi malum.
Peki bunu nasıl uygulayacağız hocam, bilginiz var mı?

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #43 : 22 Temmuz 2020, 07:24:28 »
Peki bunu nasıl uygulayacağız hocam, bilginiz var mı?
Mekanoterapi, yani mekanik terapi, mikro-iğneleme ve standartlaştırılmış kafa derisi masajı gibi fiziksel yöntemlerle saçı tedavi etmek demektir. Her zaman tek başına yeterli olmaz ancak sıradan tedavinin etkisini 4 kat arttırır.

Mikro-iğneleme hakkında bilimsel çalışma linki https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3746236/

Standartlaştırılmış kafa derisi masajı bilimsel çalışma linki https://link.springer.com/article/10.1007/s13555-019-0281-6

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

mr.emre

• Sr. Member
« Yanıtla #44 : 22 Temmuz 2020, 11:37:06 »
Şemanın yukarıdan aşağısına doğru ineceğim

1-Diyet(beslenme tipi): DHT baskılayacağız bu yüzden beslenme tipimiz de östrojen ağırlıklı yiyecekler yememeliyiz https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15022.0 bu konuda bu yiyecekleri genel olarak ele aldım
2-Yaşam tarzı : Hareketli olmalı ve spor yapmalıyız stresi elimine etmek için.

3- Oto-immün sistem: Evet saç dökülmesi aslında vücudun saçları düşman olarak görüp onları telogen faza geçirip bekletmesidir. Bunun çözümü içinde sağlıklı bağırsak sistemi şart, bunu en iyi yoğurt,süt vb gıdalar yapıyor ama bunlar hem inflamatuvar hemde fazla östrojen içeren besinler mümkün olduğunca bitkisel ürünlerden almaya çalışalım probiyotikleri

4-Saçlı deri sağlığı: Eğer seboreik dermatit , egzema, kaşıntı gibi sorunlar varsa giderilmeli, ketokonazol içeren şampuan hafta da en az 1 kere. Diğer şampuan da kepek ve egzema karşıtı olmalı.

5-Kronik inflamasyon: yukarıda kiler yapıldığı taktirde kronik inflamasyon zaten olmayacak.

6-Testosteron-Östrojen dengesi: Eğer yaşam tarzı ve beslenme tipi dengelenirse testo-östo dengesside oluşacaktır.

7-DHT Ve androjen bloklama: Bunun için hepimizin bildiği oral olarak finasterid ve Dutasterid var topikal olarak ta RU58841 ya da spironolactone var. Hatta yabancıların zix dediği losyon var, YouTube de bulabilirsiniz yapılışını.

8-Pgd2-pge2+ lamak : Bunu en iyi yapan etken setipiprant tır ancak yeterli güneş alındığı zaman pge2 artacak pgd2 azalacaktır.

Bunları yaptığımız zaman zaten gerisi kendiliğinden geliyor eğer kişi nw1-3 arası veya diffüz tipinin erken aşamalarındaysa dökülme uzun yıllar engelleniyor belkide hiç olmuyor.

8 madde için; d vitamini takviyesi kullanmak aynı etkiyi yapar mı?
Life Hair 4300 Greft: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12182.0

Şampuan:

Prozinc Plus

Facebook Twitter Instagram