Gönderen Konu: Evde neden hayvan beslenir  (Okunma sayısı 1176 defa)

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Evde neden hayvan beslenir
« : 09 Temmuz 2020, 20:57:39 »
Son zamanlarda sürekli sorduğum soru. İnanılmaz bir hayvanseverim. Ancak insanı bunu evde ve vazgeçemeyeceği bir beraberliğe taşıyan, üstüne üstlük onun sorumluluğunu almaya sürükleyen şey nedir hep merak etmişimdir.

Peşin not: Lütfen hayvanlar evsiz barksız mı kalsıncılar gelmesin; bu hayvanların çoğu satın alındığı için çiftliklerde çoğaltılıyor, sokak hayvanları ise bakılamayıp sokağa bırakılan hayvanlar nedeniyle artıyor. Normal şartlarda belediyeler üremesinler diye zaten kısırlaştırıyor.  Batı Avrupanın hiç bir yerinde bu denli sokak hayvanı yok, sitemim aslında bu yüzden. Hayvan edinimi bir şarta bağlı olmalı ve şartlara bağlı olup cezai yaptırımları olmalı. Hayvanına bakmayana sokağa bırakana yapıştıracaksın maddi ceza veya kamu hizmeti cezasını.

Hayvanları çok sevelim, onları alıp alıp çoğaltmayalım sokağa da bırakmayalım.

SAÇSIZ ADAMIN LANETİ 1 :D

• KELLİK BAŞA BELA.. :)
  • Hero Member
  • BİR KEL GÖRDÜM SANKİ.. :D
Ynt: Evde neden hayvan beslenir
« Yanıtla #1 : 09 Temmuz 2020, 21:28:19 »
+1 Aynen.. (^_^)
  • Ekim Tarihi: 16.06.2020
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2020, 21:29:43 »
Son zamanlarda sürekli sorduğum soru. İnanılmaz bir hayvanseverim. Ancak insanı bunu evde ve vazgeçemeyeceği bir beraberliğe taşır,  üstüne üstlük onun sorumluluğunu almaya sürükleyen şey nedir hep merak etmişimdir.

Peşin not: Lütfen hayvanlar evsiz barksız mı kalsıncılar gelmesin; bu hayvanların çoğu satın alındığı için çiftliklerde çoğaltılıyor, sokak hayvanları ise bakılamayıp sokağa bırakılan hayvanlar nedeniyle artıyor. Normal şartlarda belediyeler üremesinler diye zaten kısırlaştırıyor.  Batı Avrupanın hiç bir yerinde bu denli sokak hayvanı yok, sitemim aslında bu yüzden. Hayvan edinimi bir şarta bağlı olmalı ve şartlara bağlı olup cezai yaptırımları olmalı. Hayvanına bakmayana sokağa bırakana yapıştıracaksın maddi ceza veya kamu hizmeti cezasını.

Hayvanları çok sevelim, onları alıp alıp çoğaltmayalım sokağa da bırakmayalım.

Bati avrupada 1980 lerde köpekler filan katledildi kardeşim ondan dolayı yok .
VICHY HASSAS SACLAR ICIN ŞAMPUAN
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

Engineer54

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 09 Temmuz 2020, 21:48:40 »
Ben evde kaplumbağa bile baktım hiç iyi olmuyor ama hayvanları severim .

Ben köpek severim fakat bahçeli evim olmasına rağmen o hayvanın ihtiyaçlarını tam karşılayamayacağımı düşündüğümden alamıyorum.
 Ama evde kedi bakılabilir temiz bir hayvan.
Asmed ekimim için:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14880.0

Rutinlerim;
Finasterid
Solgar vm-2000
Solgar biotin 1000 mg
Solgar l-arginine 500 mg
Sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi ve bir yeşil çay

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 09 Temmuz 2020, 23:42:39 »

Bati avrupada 1980 lerde köpekler filan katledildi kardeşim ondan dolayı yok .

Vahşet. Ancak benim bahsettiğim konu evvil hayvanın bir hevesle alınıp çok zaman sokağa salındığı. Hangi zihniyetle alınıyor bunu merak ediyorum. Akabinde diğer sorum sokakta neden bu kadar hayvan var. Çoğu küpeli, bildiğim Kadarıyla üreyemiyor. Nasıl oluyorda üreyemiyorken ve ömrü 10 yılın altındayken, 30 yıldır gözlemim sokaklar hep sokak hayvanı dolu?

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2020, 01:28:26 »
Hayvanlara evde bakılmaz. Yapılabilecek tek şey yiyecek bakım desteği.  Onların yaşam alanı doğa.  Hayvanlar birbirlerini yiyerek döngülerini oluştururlar. Hayvani evcil bir ortamda beslemek onu hapise atmak gibidir . Ayrıca en büyük hayvanda insanın kendisi. Tavuğu ineği horuzu hindiyi kesip yiyoruz  .sonra bir aslanin fili yediğini görsek  aslanı öldürmek istiyoruz :D . Zincirleme sürece müdahale etmek doğru değil.

Ayrıca en sadık hayvani getir . Ölü sahibi ile aynı ortamda 1 hafta bulunsun.  Sahibini yediğini görürsün.  Bizi farklı kılacak olan onların hayatlarına mümkün olabildiğince müdahil olmamak ve olabildiğince gıda ve barınma için  destek vermeye çalışmak.  Sahiplenmek cahilliktir.  Onları özgür kılmak gerekir.

Bir aile var burada cinsini bilmiyorum ufak beyaz sus köpeği besliyor. Köpek yabancı insanları görünce tüm gücüyle saldırmaya çalışıyor.  Vahsilesmis. 

Köpeği etle beslemek kadar malca bir çelişki olamaz herhalde...

Kültürel açıdan köpek yiyen çinlilerle inek etini köpeğe yediren adam arasında acaba fark var mi :)

Din ile bağdaştırmadan mantık ile yaklaşın bu konuya .
VICHY HASSAS SACLAR ICIN ŞAMPUAN
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

kızılsakallı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 11 Temmuz 2020, 14:51:00 »
Hayvanlara evde bakılmaz. Yapılabilecek tek şey yiyecek bakım desteği.  Onların yaşam alanı doğa.  Hayvanlar birbirlerini yiyerek döngülerini oluştururlar. Hayvani evcil bir ortamda beslemek onu hapise atmak gibidir . Ayrıca en büyük hayvanda insanın kendisi. Tavuğu ineği horuzu hindiyi kesip yiyoruz  .sonra bir aslanin fili yediğini görsek  aslanı öldürmek istiyoruz :D . Zincirleme sürece müdahale etmek doğru değil.

Ayrıca en sadık hayvani getir . Ölü sahibi ile aynı ortamda 1 hafta bulunsun.  Sahibini yediğini görürsün.  Bizi farklı kılacak olan onların hayatlarına mümkün olabildiğince müdahil olmamak ve olabildiğince gıda ve barınma için  destek vermeye çalışmak.  Sahiplenmek cahilliktir.  Onları özgür kılmak gerekir.

Bir aile var burada cinsini bilmiyorum ufak beyaz sus köpeği besliyor. Köpek yabancı insanları görünce tüm gücüyle saldırmaya çalışıyor.  Vahsilesmis. 

Köpeği etle beslemek kadar malca bir çelişki olamaz herhalde...

Kültürel açıdan köpek yiyen çinlilerle inek etini köpeğe yediren adam arasında acaba fark var mi :)

Din ile bağdaştırmadan mantık ile yaklaşın bu konuya .
konuyu değişik bir bakış açısı getirmişsin hoşuma gitti hocam

SAÇSIZ ADAMIN LANETİ 1 :D

• KELLİK BAŞA BELA.. :)
  • Hero Member
  • BİR KEL GÖRDÜM SANKİ.. :D
« Yanıtla #7 : 12 Temmuz 2020, 09:21:30 »
Böyle Bir Yazıya Denk Geldim Ve Korkunç, Lütfen Sonuna Kadar Okuyun..!!

Bir Barınak Görevlisinin Mektubu: ''Barınaklarda Köpekler Ölüyorken, Köpek Satın Almayın''

Ben bir barınak yöneticisiyim. Sizlere bir barınağın arka planında olan bitenleri anlatmak istiyorum. Umarım bu sesi duyarsınız...

Az önce sattığınız şu küçük şirin köpek yavrusu var ya büyüyüp de artık küçük şirin köpek yavrusu olmadığında büyük olasılıkla benim barınağıma düşecek yolu. Peki, bir barınağa bırakılan bir köpeğin % 90 olasılıkla o barınaktan yürüyerek çıkmadığını biliyor musunuz? İster safkan olsun, ister olmasın İster sahibi tarafından terk edilmiş olsun, ister başıboş olsun.. Barınağıma gelen köpeklerin en az yarısı safkan köpekler.

En çok duyduğum bahane "Taşınıyoruz ve köpeğimizi (ya da kedimizi) yeni evimize götürmemiz mümkün değil." Öyle mi gerçekten? Ya da "büyüdüğünde bu kadar iri olacağını bilmiyorduk, kocaman oldu." Bir Alman Çoban Köpeğinin ne kadar olmasını bekliyordunuz ki? "Ona fazla zaman ayıramıyoruz." Öyle mi? "Ben günde 10-12 saat çalışıyorum ve 6 köpeğime de zaman ayırabiliyorum." İsteyince mümkün bu. "Bahçeyi birbirine katıyor." Onu evinize alıp ailenizin bir parçası yapmayı denediniz mi hiç?

Köpeklerini bana bırakırken hep söyledikleri de "Biz ona yeni bir yuva bulmakla uğraşamıyoruz, ama eminiz ki barınakta birileri onu sahiplenecektir, çünkü o çok iyi bir köpek." Hayır. Büyük olasılıkla köpeğiniz barınaktayken yeni bir yuva bulamayacak.
Bir barınakta yaşamanın ne kadar zor ve gerilimli olduğunu bilir misiniz?

Anlatayım size isterseniz...

Siz köpeğinizi barınağa bıraktıktan sonra yuva bulmak için en fazla 72 saat zamanı vardır. Eğer barınakta yeterince boş yer varsa ya da köpeğiniz sağlıklı kalmayı başarırsa bu süre belki birkaç gün daha uzayabilir. Eğer üşütür ve nezle olursa oracıkta ölüverir.

Köpeğiniz, havlayan ve ağlayan 25 diğer hayvanla birlikte daracık bir bölmeye tıkıştırılacaktır. Son derece depresif olacak ve kendisini terkeden aileyi düşünerek durmadan ağlayacaktır.

Eğer köpeğiniz şanslıysa, o gün barınağa köpekleri gezdirmek için yeteri kadar gönüllü insan gelir. Eğer yeteri kadar gönüllü gelmezse, köpeğiniz hiç kimsenin ilgisini ve dikkatini çekecek şansı bulamaz, kimse onun için bir şey yapamaz. Kapısının altından uzatılan bir kap yiyeceği ya da kocaman bir vakumlu hortumla atıklarının temizlenmesini saymazsak tabii

Eğer köpeğiniz iri ve sert ırklardansa (Pitbull, Rottweiller, Mastiff vb), neredeyse barınaktan içeri girdiği anda ölmüştür zaten Bu cins köpekler asla yeni bir yuva bulamazlar.. Ne kadar şirin, akıllı ya da iyi huylu olurlarsa olsunlar, farketmez.

Eğer barınak doluysa ve köpeğiniz ilk 72 saatte yuvalandırılamadıysa, yeni geleceklere yer açmak için köpeğiniz imha edilir. Eğer barınakta yeteri kadar boş yer varsa ve köpeğiniz talep gören ırklardan birindense, imha süresi birkaç gün daha ertelenir.

Çoğu köpek birkaç gün içinde yaşadığı bölmeyi aşırı koruyucu tavır geliştirir ve takındığı saldırgan tutum nedeniyle imha edilir. En masum, uysal ve sakin köpekler bile bu tavrı geliştirirler.

Köpeğinizin bu engelleri aştığını varsaysak bile, kulübesinden dışarı çıkmadığı için birkaç günde öksürmeye başlayacak ya da üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanacaktır. Barınakların her köpek için tedavi sağlayacak bir bütçeleri yoktur, bu nedenle hastalanan köpeğinizin imha edilmesi kaçınılmazdır.

Size köpeğinizin barınakta nasıl uyutulacağını da anlatmamı ister misiniz?

Önce, köpeğiniz kafesinden tasmayla alınacak. Sevinerek kuyruğunu sallamaya başlayacak, çünkü gezmeye götürüldüğünü sanacak. O odanın kapısına geldiğinde içeri girmek istemeyecek ve deliye dönecek.

Ölümün kokusu mu var, bilmiyorum. Orada yitip giden ruhları mı hissediyorlar, bilmiyorum. Ama orada benim anlayamadığım bir şey var, ve istisnasız her köpek o kapıdan içeri girmemek için inanılmaz bir direnç gösterir.

Köpeğiniz önce bağlanacak. Ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak, 1 ya da 2 veteriner teknisyeni tarafından sıkıca tutulacak. Sonra ötenazi teknisyeni ya da veteriner işleme başlayacak. Ön ayakta bir toplardamar bulacak ve öldürücü dozda bir pembe sıvıyı damara enjekte edecek.

Umarım köpeğiniz bağlı olduğu için panikleyip aniden bacağını çekmez. Ani hareketlerde bacağı delip geçen iğneler gördüm ben Fışkıran kandan kıpkırmızıya boyanan duvarlar gördüm. Kulakları sağır edecek çaresiz çığlıklar duydum. Hepsi hemen oracıkta tatlı bir uykuya dalmaz, bazen bir süre kasılırlar ve solukları kesilir, nefes almaya çalışırlar ve kendi üzerlerine dışkılarlar.

Herşey sona erdiğinde, köpeğinizin cesedi, barınağın arkasında çöp gibi toplanmayı bekleyen diğer köpeklerin cesetleri üzerine istiflenir, tıpkı yakacak odunlar gibi.
Sonra ne olur dersiniz? Yakılır mı? Çöpe mi atılır? Başka evcil hayvanlar için mamaya mi dönüştürülür?

Bilemezsiniz, hatta hayal bile edemezsiniz. Zaten bilmek de istemezsiniz.
Nasılsa o sadece bir hayvandı. Hem istediğiniz zaman yenisini alabilirsiniz, öyle değil mi?
Umarım bunları okurken gözleriniz yuvalarından fırlıyordur ve umarım benim her gün tanık olduklarımı gözünüzde canlandırıyorsunuzdur.

İşimden nefret ediyorum. İşimin ve barınakların hala var olmak zorunda oluşundan nefret ediyorum. Sizler değişmedikçe barınakların var olmaya devam edecekleri gerçeğinden nefret ediyorum. Etkilediğiniz hayatların, sadece barınağa atıp gittiğiniz zavallı bir köpeğin hayatından ibaret olmadığını bilmiyor oluşunuzdan nefret ediyorum.

Her yıl sadece Amerika Birleşik Devletlerinde barınaklarda 11 milyon h
ayvan ölüyor ve bunu sadece siz durdurabilirsiniz. Her bir canı kurtarabilmek için elimden gelenin fazlasını yapıyorum, ancak barınaklar tıka basa dolu, ve her gün yeni hayvanlar gelmeye devam ediyor.

Söyleyeceğim şeye LÜTFEN kulak verin:

BARINAKLARDAKİ KÖPEKLER ÖLÜYORKEN KÖPEK SATIN ALMAYIN.

KÖPEĞİNİZE EŞ ARAMAYIN, KÖPEĞİNİZİ ÇİFTLEŞTİRMEYİN.

BİR KEZ OLSUN ANNELİĞİ / BABALIĞI YAŞASIN DEMEYİN. KÖPEKLERDE ANNELİK / BABALIK DUYGUSU İNSANLARDAKİ GİBİ DEĞİLDİR, AİLE KAVRAMI YOKTUR. DİŞİ KÖPEKLER, BÜYÜDÜĞÜ ZAMAN YAVRULARINI TANIMAZLAR BİLE ERKEKLER İSE HİÇ BİR ZAMAN YAVRUSUNU BİLMEZ.
KISIRLAŞTIRILMAMIŞ HER BİR KÖPEK, 6 YILDA 67.000 KÖPEĞİN DOĞUMUNA NEDEN OLUR, BUNU UNUTMAYIN.

KAÇINILMAZ SONLARI BARINAKLARDA ÖLMEK OLAN YAVRULARIN DOĞMALARINA İZİN VERMEYİN.
DOĞACAK YAVRULARIN HEPSİNİ DE SAHİPLENECEK GÜVENİLİR İNSANLAR BULDUM DİYORSANIZ TEKRAR DÜŞÜNÜN. 6 AY SONRA GİDİP BAKTIĞINIZDA ARTIK O GÜVENİLİR KİŞİLERDE OLMADIKLARINI GÖRECEKSİNİZ, BUNDAN EMİN OLUN

İsterseniz benden nefret edin. Ama gerçeği değiştiremezsiniz ve gerçek her zaman acıdır.
Belki bunu okuyanlar içinde köpeğini çiftleştirmek isteyen, köpeğini barınağa vermeyi düşünen, ya da köpek satın almaya niyetli bir tek kişinin olsun fikrini değiştirebilirim.
Belki bunu okuyan bir kişi bir barınağa gider, bir yazı okudum ve bir köpeği kurtarmaya geldim der..
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2020, 09:30:04 Gönderen: SAÇSIZ ADAMIN LANETİ 1 :D »
  • Ekim Tarihi: 16.06.2020
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 12 Temmuz 2020, 11:14:43 »
Çünkü oğlum soğukta üşür ve dışarıda tehlike altında. Ben de oğlumu yanımda uyutuyorum.

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 12 Temmuz 2020, 11:25:03 »
Çünkü oğlum soğukta üşür ve dışarıda tehlike altında. Ben de oğlumu yanımda uyutuyorum.

konuyu çok yanlış anlamışsınız, indoor outdoor tartışmıyoruz

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 12 Temmuz 2020, 11:46:42 »
konuyu çok yanlış anlamışsınız, indoor outdoor tartışmıyoruz

Yok hocam, yani sevgi cevabım. Sevdiğimiz kişiye zarar gelmesini istemeyiz. Peki neden istemeyiz? Çünkü onu tekrar görmek ve sevmek için. Peki bu bencilliğe girmez mi? Evet, girer. Ama... Bencillik deyince genelde olumsuz algılıyoruz. 2 tür bencillik vardır: olumlu bencillik ve olumsuz bencillik. Sevgi, olumlu bencilliktir. Yani bu yüzden hayvanları eve alıp olumlu bencillik yapmış oluyoruz.

Yolverin

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 06 Eylül 2020, 22:37:53 »
Bence kedi beslenebilir ya ben pek karşı değilim ama köpek dini yönden sorun olabilir.

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 07 Eylül 2020, 12:30:59 »
Sokakta kaç tane Sibirya Kurdu gördüm şuana kadar. Yavruyken bakıyorlar sonra büyüyünce sokağa salıyorlar bir sürü kişi

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 07 Eylül 2020, 12:38:25 »
Aslında evde hayvan beslenmez biz insanlar kendi yaşam şartlarımıza sevdiğiniz canlılarında ayak uydurmasını sağladık yanımızda istediğimiz için bizim şartlarımıza göre yaşıyorlar mecbur olarak sahiplendiğiniz için.

Mesala dünyanın en özgür canlılarından biri olan kuşlar evde kafesleriniz de
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram