7 aydır kullanıyorum şampuan + sprey.
Başka bir procapil konusundaki mesajımı tekrar buraya yapıştırıorum.
Procapil içerikli Şampuan/Sprey kullanıyorum 5 aydır, Minoxil etkisi nedir bilmiyorum, kullanmadım da ancak bu ikisi ile saç dökülmem durdu, saç köklerim sırtüstü uyuduğumda uyandıracak kadar acı hissi veriyordu. NW 6'ım bu arada, 1 seans ekim geçirdim. Saçlarım oldukça cansız, ince ve uzamıyordu. Ekimden sonra başladım kullanımına doktor tavsiyesi ile, dökülme ve acı hissi geçti, yakın çevremde saçlarımın güçlendiğini belirtti.
Ancak sadece bunları kullanmadım, yanına Saw Palmetto ( %85-95 fat acid ) içeren ürünle destekledim. Şu an, Finasterid'e geçtim. Şampuan/Spreyden ben memnun kaldım.
Bu tarz bir bilgi var
PROCAPIL – MINOKSIDIL ÇALIŞMASI
Çalışma %1 minoxidil, % 1 procapil,% 2.5 procapil ve plasebo (ilaçsız sıvı) solüsyonlarıyla karşılaştırmalı yapılmıştır. Uygulamada örnekler ilk gün ve çalışmanın 14.günlerinde alınıp saç şaftı (kıl çapı) ölçülmüştür. Elde edilen sonuçlar aşağıdaki grafikteki gibidir.
Sonuç:
Plasebo gurubun istatistiki olarak anlamlı sonuç görülmezken,% 1 Procapil ( 2 ppm procapil) kontrol gurubundan % 58 daha fazla büyüme elde edilmiş olup, % 1 minoxidil (2 ppm Minoxidil) e benzer bir büyüme gözlenmiştir. 5 ppm Biotinyl-GHK (% 2,5 Procapil solusyon) ile büyüme kontrolden (plasebo) % 121 daha fazla olmuştur. Sonuçları her iki ürününde vazodilatasyon ve hücre proliferasyonunu arttırma etkisinin önemli kanıtı olarak değerlendirilebilir.
Procapil’in Farkı ve Üstünlüğü Nedir?
Saç dökülme sebeplerinin 95%’i genetiktir. Erkeklerde DHT fazlalığı, saç köklerinin zayıflayarak yok olmasına neden olur.
Procapil, dökülme sebebi olan DHT (Dihidrotestosteron) hormonunun saç köklerine vereceği zararı engeller.
Procapil’in saç dökülme tedavisinde kullanılan hipertansiyon ilacı Minoxidil’e en büyük üstünlüğü çarpıntı, kalp sıkışması, baş ağrısı ve vücut kıllarında kalınlaşma gibi yan etkilerinin olmamasıdır.
Saç dökülme tedavisinde kullanılan bir diğer etken madde olan Finasterid’e (prostat tedavisinde kullanılıyor aynı zamanda) üstünlüğüyse, hormonal yan etkilerinin olmamasıdır.
Procapil, dökülme sebebi olan DHT (Dihidrotestosteron) hormonunun saç köklerine vereceği zararı engeller.
Saç dökülmesi tedavisi için geliştirilmiş 3 ana aktif maddeden oluşan kompleks bir moleküldür. Bu 3 ana madde:
1. APIGENIN
2. OLEANOIK ASIT
3. BIOTINIL TRIPEPTID ‘tir.
APIGENIN: Uygulanan bölgede kılcal damarları genişleterek kan dolaşımını hızlandırır ve saç köküne gelen besleyici maddelerin miktarını arttırır. Böylelikle saç, kökten uca beslenerek daha sağlıklı saç ve saç derisi gözlemlenir.
OLEANOIK ASIT: Saç kökü etrafında kolajen bariyer oluşturur ve kökü, oluşan DHT’ye karşı korur.
BIOTINIL TRIPEPTID: Saç derisini uyararak saç büyüme hızının artmasına yardımcıdır. Saç kökünü oluşturan saç foliküllerinin üzerinde yaşlanmayı geciktirici etkiye sahiptir.
Şimdi olayı size anlatıyorum.
Procapil, DHT üzerinde bir etkisi yoktur, iddiası saç köküne kolajen bariyer oluşturarak DHT saldırısına karşı kendini korumasıdır. DHT saldırısı yiyen bir saç kökü uzaması durur, bu içerikte demiş ki bakınız koyu maddelere bende "biotinil tripepdit" ile sacin artık büyüme hızını artmasını emrediyorum, önce korudu, sonra hızlan dedi en sonda demiş ki seni artık beslemem lazım "apigenin" içeriği ile kan dolaşımını hızlandırıyorum ve saç kökü beslensin.
Kısacasi Procapil çalışma mekanizması; Saç köküne DHT saldırısı için kolajen bariyer çek, kılcal damarları genişlet ve saç uzaması için teşvik etten ibarettir.
Yani Finas'ın çalışma mekanizması ile uzaktan-yakından alakası yoktur. Procapil kullanımı ile DHT'niz vucudunuzda aynen durmaktadır, bu konuda herhangi bir etkisi yoktur zaten iddiasıda yoktur.