Gönderen Konu: Procapil ?  (Okunma sayısı 35418 defa)

Ozgur

• Full Member
Ynt: Procapil ?
« Yanıtla #16 : 13 Nisan 2018, 11:57:00 »
7 aydır kullanıyorum şampuan + sprey.
Başka bir procapil konusundaki mesajımı tekrar buraya yapıştırıorum.

Procapil içerikli Şampuan/Sprey kullanıyorum 5 aydır, Minoxil etkisi nedir bilmiyorum, kullanmadım da ancak bu ikisi ile saç dökülmem durdu, saç köklerim sırtüstü uyuduğumda uyandıracak kadar acı hissi veriyordu. NW 6'ım bu arada, 1 seans ekim geçirdim. Saçlarım oldukça cansız, ince ve uzamıyordu. Ekimden sonra başladım kullanımına doktor tavsiyesi ile, dökülme ve acı hissi geçti, yakın çevremde saçlarımın güçlendiğini belirtti.

Ancak sadece bunları kullanmadım, yanına Saw Palmetto ( %85-95 fat acid ) içeren ürünle destekledim. Şu an, Finasterid'e geçtim. Şampuan/Spreyden ben memnun kaldım.

Bu tarz bir bilgi var

Alıntı
PROCAPIL – MINOKSIDIL ÇALIŞMASI
Çalışma %1 minoxidil, % 1 procapil,% 2.5 procapil ve plasebo (ilaçsız sıvı) solüsyonlarıyla karşılaştırmalı yapılmıştır. Uygulamada örnekler ilk gün ve çalışmanın 14.günlerinde alınıp saç şaftı (kıl çapı) ölçülmüştür. Elde edilen sonuçlar aşağıdaki grafikteki gibidir.
Sonuç:
Plasebo gurubun istatistiki olarak anlamlı sonuç görülmezken,% 1 Procapil ( 2 ppm procapil) kontrol gurubundan % 58 daha fazla büyüme elde edilmiş olup, % 1 minoxidil (2 ppm Minoxidil) e benzer bir büyüme gözlenmiştir. 5 ppm Biotinyl-GHK (% 2,5 Procapil solusyon) ile büyüme kontrolden (plasebo) % 121 daha fazla olmuştur. Sonuçları her iki ürününde vazodilatasyon ve hücre proliferasyonunu arttırma etkisinin önemli kanıtı olarak değerlendirilebilir.

Procapil’in Farkı ve Üstünlüğü Nedir?

Saç dökülme sebeplerinin 95%’i genetiktir. Erkeklerde DHT fazlalığı, saç köklerinin zayıflayarak yok olmasına neden olur.

Procapil, dökülme sebebi olan DHT (Dihidrotestosteron) hormonunun saç köklerine vereceği zararı engeller.

Procapil’in saç dökülme tedavisinde kullanılan hipertansiyon ilacı Minoxidil’e en büyük üstünlüğü çarpıntı, kalp sıkışması, baş ağrısı ve vücut kıllarında kalınlaşma gibi yan etkilerinin olmamasıdır.

Saç dökülme tedavisinde kullanılan bir diğer etken madde olan Finasterid’e (prostat tedavisinde kullanılıyor aynı zamanda) üstünlüğüyse, hormonal yan etkilerinin olmamasıdır.

Procapil, dökülme sebebi olan DHT (Dihidrotestosteron) hormonunun saç köklerine vereceği zararı engeller.

Alıntı
Saç dökülmesi tedavisi için geliştirilmiş 3 ana aktif maddeden oluşan kompleks bir moleküldür. Bu 3 ana madde:

1. APIGENIN

2. OLEANOIK ASIT

3. BIOTINIL TRIPEPTID ‘tir.

APIGENIN: Uygulanan bölgede kılcal damarları genişleterek kan dolaşımını hızlandırır ve saç köküne gelen besleyici maddelerin miktarını arttırır. Böylelikle saç, kökten uca beslenerek daha sağlıklı saç ve saç derisi gözlemlenir
.

OLEANOIK ASIT: Saç kökü etrafında kolajen bariyer oluşturur ve kökü, oluşan DHT’ye karşı korur.

BIOTINIL TRIPEPTID: Saç derisini uyararak saç büyüme hızının artmasına yardımcıdır. Saç kökünü oluşturan saç foliküllerinin üzerinde yaşlanmayı geciktirici etkiye sahiptir.

Şimdi olayı size anlatıyorum.

Procapil, DHT üzerinde bir etkisi yoktur, iddiası saç köküne kolajen bariyer oluşturarak DHT saldırısına karşı kendini korumasıdır. DHT saldırısı yiyen bir saç kökü uzaması durur, bu içerikte demiş ki bakınız koyu maddelere bende "biotinil tripepdit" ile sacin artık büyüme hızını artmasını emrediyorum, önce korudu, sonra hızlan dedi en sonda demiş ki seni artık beslemem lazım "apigenin" içeriği ile kan dolaşımını hızlandırıyorum ve saç kökü beslensin.

Kısacasi Procapil çalışma mekanizması; Saç köküne DHT saldırısı için kolajen bariyer çek, kılcal damarları genişlet ve saç uzaması için teşvik etten ibarettir.

Yani Finas'ın çalışma mekanizması ile uzaktan-yakından alakası yoktur. Procapil kullanımı ile DHT'niz vucudunuzda aynen durmaktadır, bu konuda herhangi bir etkisi yoktur zaten iddiasıda yoktur.
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2018, 12:05:22 Gönderen: Ozgur »

akrep

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 13 Nisan 2018, 14:48:33 »
ben 6 ay kullandım,beş para etmez,minoxil baş ağrısı yapıyor diye şikayet ediyordum replezant bir arkadaşa,oda prokapil içeren alopecia adında bir ilaç verdi,saçlarım hızlı bir şekilde dökülmeye başladı,adamı arayınca 4 aydan sonra gürleşecek dedi,6 ay kullandım durum kötüleştikçe kötüleşti,minoxile geri döndüm,üç ayda toparlandım,bu arada minoxili 4 fısa düşürdüğünüzde baş ağrısı olmuyor..
şu an kasım ayında ektirmeyi düşünüyorum,hala karar veremedim..

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #18 : 13 Nisan 2018, 15:33:38 »
ben 6 ay kullandım,beş para etmez,minoxil baş ağrısı yapıyor diye şikayet ediyordum replezant bir arkadaşa,oda prokapil içeren alopecia adında bir ilaç verdi,saçlarım hızlı bir şekilde dökülmeye başladı,adamı arayınca 4 aydan sonra gürleşecek dedi,6 ay kullandım durum kötüleştikçe kötüleşti,minoxile geri döndüm,üç ayda toparlandım,bu arada minoxili 4 fısa düşürdüğünüzde baş ağrısı olmuyor..
şu an kasım ayında ektirmeyi düşünüyorum,hala karar veremedim..

Sorun bu zaten, Procapil saç dökülmesine sebep olan DHT'i engellemez, sadece saç köküne kolajen bir bariyer oluşturur. Kısacası sizin saç dökülmenize sebep olan etkenler hala aktiftir. Finas kullanıyorum mesala direk hormon tedavisidir ancak Finas bile DHT'i %60 bloke etmektedir. Bu durumda Procapilin saç kökündeki kolajen bariyeri, DHT saldırısını ne kadar engelleyebilir %'si nedir bilemiyoruz. Procapil ancak destekleyici bir ürün olabilir, tedavi edici değildir.

Minox kadar etkili değildir kılcal damarların kanlanması ve saçı beslemesi konusunda çünkü içeriğindeki "APIGENIN" Minox kadar güçlü bir etken madde değildir.

Benim kombinimin bir parçasıdır, ana öğesi değildir. Bu gözle bakmanız daha doğru olacaktır.

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #19 : 13 Nisan 2018, 15:37:24 »
Alıntı
Apigenin saç dökülmesine özel geliştirilmiş bir üründür, en büyük özelliği saç köküne giden kan miktarını artırarak kökün daha iyi beslenmesini sağlar. Bilinen en etkili damar genişleticilerdendir. Uygulandığı bölgede kılcal damarları genişleterek gelen kan miktarını ve saç köküne gelen besleyici maddelerin miktarını artırmaktadır.Kan dolaşımının artışı kökün kan dolaşımından kaynaklanan zararını ve bu şekilde dökülme sebebini engellemiş olur.

Apigeninle ilgili bilimsel çalışmalarda ;

Saç uzama hızını artırdığı
Saç çapının daha kalın olmasını sağladığı
Kalite artışıyla kırılmaları engellediği
Saçın parlaklığını artırdığı
Saç dökülmesini azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Apigenin bölgesel olarak kullanılan bir üründür saç spreylerinde ve şampuanlarda bulunur. Pprocapil adlı üçlü kopmlexi oluşturan maddelerden biridir.

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #20 : 13 Nisan 2018, 15:39:50 »
Apigenin tibbi bir maddedir, ilaclari da mevcuttur. Biz şampuanını tercih ediyoruz, yani Procapil balon değildir içeriğini iyi araştırmanız gerekir.

Alıntı
Apigenin / Biotinyl Tripeptide-1 - Kullanımı, Yan Etkileri ve Yorumlar

Apigenin / Biotinyl Tripeptide-1 kombinasyonu, Saç kaybı, Kanser, Saç kaybı, Saç folikülü güçlendirir gibi hastalıkların tedavisinde ve diğer durumlarda endikedir. Apigenin / Biotinyl Tripeptide-1 ürününün kullanımına, yan etkilerine, ürünle ilgili yorumlara, sorulara, etkileşimlere ve önlemlere ilişkin detaylı bilgiler aşağıdaki gibidir:

Apigenin / Biotinyl Tripeptide-1 Kullanımlar
Apigenin / Biotinyl Tripeptide-1, aşağıdaki hastalıkların, durumların ve semptomların tedavisinde, kontrol altına alınmasında, önlenmesinde & iyileştirilmesinde kullanılır:
Saç kaybı
Kanser
Saç kaybı
Saç folikülü güçlendirir

Apigenin / Biotinyl Tripeptide-1 Uyarıları & Nasıl Kullanılır

Bu ilacı kullanmadan önce, doktorunuzu, güncel olarak kullandığınız ilaçlar, reçetesiz kullandığınız ilaçlar (örneğin, vitaminler, bitkisel takviyeler, vs.), alerjiler, geçmişte var olan hastalıklarınız ve güncel sağlık durumunuz (örneğin, hamilelik, yaklaşan bir ameliyat, vs.) hakkında bilgilendiriniz.

Bazı sağlık koşulları sizi, ilacın yan etkilerine karşı daha duyarlı hale getirebilir. Doktorunuz tarafından yönlendirildiğiniz adımları atın ya da ürünün üzerinde yazılanları dikkate alın. Dozaj, sizin durumunuza bağlıdır. Durumunuz devam ederse ya da kötüleşirse, doktorunuza haber verin.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 20 Nisan 2018, 12:57:44 »
kullanıpda olumlu bır sonuçl alan henüz yok sanırım
finasterıd ıle kullananlar ıcın  olumlu sonuçları saymıyorum :)
Global Moderator

kafabikarışık

• Full Member
« Yanıtla #22 : 11 Mayıs 2018, 14:01:29 »
kullanıpda olumlu bır sonuçl alan henüz yok sanırım
finasterıd ıle kullananlar ıcın  olumlu sonuçları saymıyorum :)

Ben Hairforte ve Tresan şampuan ikilisinden sonuç almıştım. Kendi saçlarım çok iyi gürleşmişti. Şimdi bir çok mesajı okudum ve sanırım Alopecia %5 procapil sorunlu. Saçlarımı resmen döktü. Başka bir tanıdığım L-Recapin procapil ve şampuan setini kullandı. Saçlarındaki dökülmenin durduğunu söyledi. Markayı araştırdım. Hakkında biraz şikayet var bulaşmadım. İşin özü her ürün herkeste aynı etkiyi göstermiyor maalesef.
  • Ekim Tarihi: 05.09.2017
  • Ekim Merkezi ismi Emphair
  • Greft Miktarı 3340
  • Yaşınız 33

PagaroN

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 03 Haziran 2018, 00:02:36 »
Araştırdığım konulardan birisi procapil.

"Klinik ve deneysel çalışmalarda uygun yoğunlukta kullanıldığında minoxidilden ve finasteridden daha etkili olduğu kanıtlanmıştır.

İçerisinde üç farklı molekülden oluşmuş complextir,bu moleküller apigenin,oleanoic asit ve biotinil tripeptiddir.Üçlü complex olması sayesinde minoxidil gibi kökü uyarıp bölgesel damar genişlemesi yaparken finasterid gibi 5 alfa redüktaz inhibisyonuyla  bölgesel olarak DHT oluşumunu engellemektedir.

Procapilin mnoxidile en büyük üstünlüğü çarpıntı,kalp sıkışması,baş ağrısı ve vücut kıllarında kalınlaşma gibi yan etkilerinin,finasteride üstünlüğüyse hormonal yan etkilerinin olmamasıdır.Procapil ek olarak dökülme sebebi olan DHT nin köke vereceği zararı engellemesidir.

Procapil çok seyrek allerjik reaksiyon yapmaktadır ve minoxidil allerjisi olanlarda güvenle kullanılabilir.
"

Alıntı www.procapil.com.tr

Kullanan ve finas veya minox a göre bu yan etkilerin azaldığını gözlemleyen var mı?
Ayrıca klinik ve deneysrl çalışmalarda uygun yoğunluktan kasıt sizce nedir?

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #24 : 03 Haziran 2018, 01:45:13 »
9 aydır kullanıyorum, 28 yaşında kaymak gibi olam kelimde,  35 yaşımda minyatür tüylenme yaptı. Onun dışı ekim alanım ve donör alanımda kullanıyorum. Herhangi bir yan etkisini yaşamadım. Olumlu etkileri ise ekimimdeki başarı oranımı arttırdığını düşünüyorum ve donörde de varolan saçları beslediğini sanıyorum. Yani aman aman çok etkili bir ürün olduğunu veya o şekilde alınması gerektiğini savunmuyorum, ancak ek bir destekleyici ürün olabilir.

5. aydan itibaren Finas'da kullanmaya başladım. Procapil içerikli Şampuan ve Sprey kullanıyorum. Onun dışı elzem vitamin ve mineral takviyelerimde mevcuttur. Kısacası procapil kürümdeki bir destekleyici üründür, ana etken değildir.

Minox gibi bir döngüsü yok, Minox tercih etmediğim için kullanıyorum. ilk 3 ay günde 2 kez, şu an günde 1 kez kullanıyorum bazen gün aşırı kullanıyorum azalttım. Zaten kullanımı da o şekildedir.

alcapone

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 03 Haziran 2018, 13:19:59 »
9 aydır kullanıyorum, 28 yaşında kaymak gibi olam kelimde,  35 yaşımda minyatür tüylenme yaptı. Onun dışı ekim alanım ve donör alanımda kullanıyorum. Herhangi bir yan etkisini yaşamadım. Olumlu etkileri ise ekimimdeki başarı oranımı arttırdığını düşünüyorum ve donörde de varolan saçları beslediğini sanıyorum. Yani aman aman çok etkili bir ürün olduğunu veya o şekilde alınması gerektiğini savunmuyorum, ancak ek bir destekleyici ürün olabilir.

5. aydan itibaren Finas'da kullanmaya başladım. Procapil içerikli Şampuan ve Sprey kullanıyorum. Onun dışı elzem vitamin ve mineral takviyelerimde mevcuttur. Kısacası procapil kürümdeki bir destekleyici üründür, ana etken değildir.

Minox gibi bir döngüsü yok, Minox tercih etmediğim için kullanıyorum. ilk 3 ay günde 2 kez, şu an günde 1 kez kullanıyorum bazen gün aşırı kullanıyorum azalttım. Zaten kullanımı da o şekildedir.

hocam minox'la benzer bi ürün mü?
minoxu 1 yıl kullanıp sonuç alan birisiyim ama saçta seboreik dermatit çıkmasından sonra kullanmayı bırakmıştım ve seboreik dermatite de minoxun sebep olduğunu düşünüyorum.
procapil de minoxla paralel bir ürün müdür, yorumlayabilir misiniz
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2018, 16:06:38 Gönderen: alcapone »

PagaroN

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 03 Haziran 2018, 20:12:37 »

minoxu 1 yıl kullanıp sonuç alan birisiyim ama saçta seboreik dermatit çıkmasından sona kullanmayı bırakmıştım ve seboreik dermatite de minoxun sebep olduğunu düşünüyorum.
Minoxiliden ziyade başka bir unsur seboreik dermat yapmasın sizi?
Minoxilin yan etkilerinden biri de egzema. Keşke durumu erken fark ederek bırakmış olsaydınız.
Geçmiş olsun.

alcapone

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 04 Haziran 2018, 16:09:52 »

minoxu 1 yıl kullanıp sonuç alan birisiyim ama saçta seboreik dermatit çıkmasından sona kullanmayı bırakmıştım ve seboreik dermatite de minoxun sebep olduğunu düşünüyorum.
Minoxiliden ziyade başka bir unsur seboreik dermat yapmasın sizi?
Minoxilin yan etkilerinden biri de egzema. Keşke durumu erken fark ederek bırakmış olsaydınız.
Geçmiş olsun.

hocam lise4'te doktor önermişti minoxili, o yaşta doktor önerdi diye araştırmadan kullanmıştım, kullandıktan bi müddet sonra soğuktan sıcağa geçişti veya direk sıcağa maruz kaldığımda inanılmaz bi kaşıntı oluyodu saçımda. kullanmayı bıraktım doktora falan gittiğimde seboreik olduğunu söylediler ama kesin olarak minox yaptı diyemiyorum. ilaç etkili ama yanetkileri de kafa karıştırıyor. o yüzden procapili merak ediyorum

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #28 : 04 Haziran 2018, 16:35:34 »
Procapil, bitkisel bir destektir. Bir Minox değildir, döngüsü olmaz. Procapil içerikli sprey veya şampuan kullanan markalarda tek başına Procapilde yoktur, ek olarak Biotin, Saw Palmetto, Ginseng, Biberiye Yağı veya Arı sütü ile destekleyen firmalar mevcut. Yani bir Minox değil, bitkisel bir destek ürünüdür.

Sonuçta bitkisel destek olduğu için de FDA onayı yoktur, ve etkisi de Minox ile kıyas edilemez.

Kısacası Finasterid ilaç tedavisi ise, ilaç almam ben diyenler Saw Palmetto, Kabak çekirdeği yağı, yeşil çay, ısırgan otu çayı ile dht düşürmeyi hedefliyorsa.
Minox'a bulaşmam ben diyenler için de Procapil tercih edilebilir.

Ancak dediğim gibi bir Minox etkisi beklemeyin, tamamen destekleyici bir üründür. Tedavi edici değildir.

takıntılı

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 03 Aralık 2018, 00:46:14 »
ben bu procapil losyonu kullandım  hemen hemen losyon olarak kullandığım herşeyden azda olsa etki aldım ama bu procapil sıfır etkisi yok bence aldatmaca hatta daha kötü yapıyor saçı daha çok döküyor acayipde bir kıvamı var  sürüp dışarı çıkılmıyor zaten kullanılabilir olması için sürüldüğünde saçda kötü yağlı bir görünüm yapmaması lazım

Facebook Twitter Instagram