Selam arkadaşlar!
Belki hatırlayanınız vardır beni 4 yıldır forumdayım.
İlk üye olduğum zamanlar hangi ekimci/ hangi yöntem diye kafa patlatırdım.
Sonra talihsizlik eseri saçkırana yakalandım, ilaç kullanınca düzeldi, bırakınca anında döküldü.
Ömür boyu ilaç kullanamazdım zira aşırı zararlı ve bir müddet sonra vücut bağışıklık kazanıyor ve kullandığım halde tekrar dökülüyor.
Saçlarımın %80’ini kaybetmiş durumdayım dönor bölgem Yeterli olmadığı için mecburen protez saç kullanıyorum.
Şimdi protezin iyi ve kötü yanlarını dürüstçe ele alacağım, sırf buradaki üyeler fikir sahibi olsun diye yazıyorum.
-
-
-
Öncelikle protez saç gerçek insan saçı olduğundan dolayı ön çizgi hariç tamamen doğal duruyorTek sorun ön çizgide böyle siyahımsı bir çizgi oluyor, protez kullanmayanlar ve saç sorunu olmayanlar anlamaz ama insanlar ön çizgiye bir tuhaf bakıyor anlamıyorlar ama ilginç geliyor.
Bunun çözümünü de yukarı dikmiyorum yana atıyorum ve kesinlikle kimse anlamıyor.
Protez saçı kafaya bantlarla sabitliyorlar ve bantlar aşırı kuvvetli banyoda, denizde elle çekiştirmede vs kesinlikle çıkmıyor.
İki haftada bir bakımları varEğer bakım yaptırmazsanız kafadaki bantlar gevşiyor ve çıkma riski oluyor, özellikle çok terleyen biriyseniz bu süre 9-10 güne düşüyor. En sıkıcı kısmı bu, bir de 80-100 tl arası masrafı var. Bu demek ayda 150-200 tl masraf.
Ayrıca bakım zamanı kendinizi hep kel görüyorsunuz bu çok kötü bir psikoloji.
Ama bakımı ben öğrendim Kendim yapıyorum bakımı aylık 50 tl’ye çözüyorum işi.
Bir protez saç kullanıma bağlı 8 ay ila 1.5 sene arası gidiyor.
Şehir dışına çıkmak çok stres veriyor Uzun bir yolculuğa çıkacaksanız tatile vs hep protezi düşünürsünüz, acaba bakımı yapabilir miyim , yapamaz mıyım gibisinden
Kafanız hiç rahat olmaz.
Biri saçınızı ellerse protez olduğunu anlar.Maalesef bu da kötü yönü özellikle ön kısmı ellediğinde o bantların sertliği geliyor ele.
Arkadaşlarım elleyecek diye ödüm kopuyor bazen.
Protez saç insanı çok değiştiriyor Evet çok güzel görüntü sağlıyor insana, saç ekiminden daha gür daha güzel saçlara sahip oluyorsunuz, ama işte sizin değil
Var olan saçlara zarar vermiyorKesinlikle kendi saçınıza zarar vermez hava ve su geçirir.
Ama Sadece %25 lik bir kısmı hava ve su geçirmiyor o da bantların olduğu yer.
-
-
Velhasıl kelam eğer dönor bölgem sağlam olsaydı ve bana protez yaptırır mıydınız diye sorsanız cevabım şu olurdu: Hayır!
Dönor bölgesi ekime elverişli olupta protez saç yaptıran adamın aklından şüphe ederim kusura bakmayın ama öyle.
Tek seyrek olsaydı ama kendi saçım olsaydı.
Ama dönor bölgesi yetersiz ve ekime elverişsiz insanlar eğer saçı kompleks yapıyorsa, protez saç bir nimettir kesinlikle yaptırmalılar derim.
İnsanın özgüvenini fena arttıyor.