Gönderen Konu: Tedavi Sürecim(Finasterid+Procapil+Multivitamin)  (Okunma sayısı 28444 defa)

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
Ynt: Tedavi Sürecim(Finasterid+Procapil+Multivitamin)
« Yanıtla #30 : 21 Ağustos 2020, 00:09:02 »
Güncelleme: Kulak sorunum hâlen devam ediyor doktor Proscar kaynaklı olduğunu düşünmüyor mekanik bir problem diyor, 1 aydan fazladır finasteridi kestim fakat bulgular devam ediyor ben de ilaç kaynaklı olduğunu düşünmemeye başladım zaten prospektüsünde dahi böyle bir yan etki yok, yani doğru düzgün tanı da çözüm de bulamadım kısacası bir ay oldu elde var sıfır. Fini kullanmadığım için hiç yokdan iyidir mantığıyla tekrar kerozan' a başladım

Gelişim den memnunum dökülmem aktif devam ediyor sanırım normal seviye veya bir tık üstü bilemiyorum kelleşmiyorum ama her uygulamada elimde onlarca tel kalıyor tek uygulamada, kimi zaman 5-10 kimi zaman 20 küsür uğraşsam daha da gelir ama tararken dökülme gözlemlemiyorum. Finsiz böyle bir yol kat ettim, acaba fini kullanabilsem tamamen saç derdi bitermiydi diye düşünüyorum en azından vertex için.
2019_ 2020  arası saçım da ki değişim. Siz ne düşünüyorsunuz gidişat hakkında, sizce tedaviye eklememem veya yanlış yaptığımı düşündüğünüz bir şey var mı?

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #31 : 21 Ağustos 2020, 00:24:50 »
.
Yanları Ve dönoru eklemeyi unutmuşum yanlar ne öldürüyo ne güldürüyo, parçalı seyreklik var Uzunken pek sırıtmıyor ama, sadece şakak kısımlarına iki fis atıyorum sağ sol ama eridi o çıkıntılı görüntü yakında gider tamamen koruyamıyacağım orayı muhtemelen.
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2020, 17:09:45 Gönderen: Kelim Kelsin Keliz »
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 21 Ağustos 2020, 00:33:24 »
Dostum o kulak cinlaman hicbir zaman gecmeyecek. Unutmaya calis ilgini baska seye ver alisir unutursun. Benim 20 li yaslarda baslamisti hala var caresinde yok. Ben duymuyorum bile artik sadece geceleri yastiga basimi koydugumda farkediyorum
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #33 : 21 Ağustos 2020, 00:38:10 »
Dostum o kulak cinlaman hicbir zaman gecmeyecek. Unutmaya calis ilgini baska seye ver alisir unutursun. Benim 20 li yaslarda baslamisti hala var caresinde yok. Ben duymuyorum bile artik sadece geceleri yastiga basimi koydugumda farkediyorum
En son çare kulak zarımı deldireceğim mikro delik açıyorlar basınç farkını dengeleyebilmesi için tabi cerrahi yol son seçenek daha yolun başındayım.

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #34 : 21 Ağustos 2020, 03:19:49 »
Anormal bir durum olduğunu sanmıyorum bende de oluyor sessiz ortamlarda falan inceden çınlama.

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #35 : 21 Ağustos 2020, 03:40:34 »
Bayağı toparlanma var.. Kerozan hairforte etkisi mi?? Sanırım finas uzun süre kullanmadın? Kulak çınlaması bizde ata sporu herkeste var 😀
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2020, 05:12:01 Gönderen: Armaan »

mayting55

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #36 : 21 Ağustos 2020, 10:52:58 »
kerozan 5+5 kullanıyor musun üstad.
  • Yaşınız 32

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #37 : 21 Ağustos 2020, 20:21:23 »
Bayağı toparlanma var.. Kerozan hairforte etkisi mi?? Sanırım finas uzun süre kullanmadın? Kulak çınlaması bizde ata sporu herkeste var 😀
50 Gün kadar kullandım 40 gündür de kullanmıyorum, 2 ve 3. Foto agresif dokülme surecinden, yani kullandığım herşeyi yazdım  çok kuvvetli şeyler degiller ama iyileşme muazzam oldu bilemiyorum. Ben bunu dökülme tipine bağlıyorum diffuse thinning tip dökülmeler eş zamanlı kayıp yasadigin için yıkım çok büyük olduğu gibi iyileşme de eş zamanlı yaşıyorsun gibi gözlemledim ben. Kulak olayı ilaçtan değil ise fine geri dönerim ilerde.
Bir de hairfortu 3 sise kullandim bıraktım kepek ve pullanma yapıyor ben de Evocapil kullanıyorum son iki, üç aydır.
kerozan 5+5 kullanıyor musun üstad.
Evet fin almadığım zamanlar kullaniyorum bir de ilk 3 ay düzenli kullandım.  5. kutum bu en başından bu yana yanılmıyorsam.

baysaçınız

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #38 : 22 Ağustos 2020, 02:04:12 »
Bu kulak çınlaması illeti bende de var. Doktora gittiğimde doktor da bana bununla yaşamaya alış demişti. Klasik doktorlar işte pek bi şey bilmiyorlar. Ben hala gidemedim ama Istanbulda Ahmet Şirin diye bi doktor var türkiye de tek bildiğim kadarıyla. Zaten kendi özel yerinde çalışıyor. Bu tür bizim gibi çınlaması olanların nelerden kaynaklandığını buluyor. Iyilesme garantisi vermiyor ama genelde çoğunun iyileştiğini yada çınlamayın eskiye oranla baya bi azaldığını söyleyen bi çok hastaları vardı. Bi ara facebook ta görmüştüm yüzlerce hasta altına yorum yapıyordu. Çınlaması yeni olanlar için tedavi daha güzel sonuç verebilir bizim için ne olur bilemiyorum ama parayı bulunca gidecem. Yan etki konusunda yorumlarda pek kötü bi şey görmemiştim hocada sadece geçici baş ağrısı yapar demişti mesaj attığımda. Siz yine de iyice araştırın internete ahmet şirin kulak çınlaması yazınca sayfası çıkıyor iyice araştırıp karar verip gidin. Ben saçtan önce parayı bulup kulak için gidecem istanbula sanırım. Normalde pek yorum yapmaz genelde dışardan sayfayı takip ederdim. Ama derdi çeken bilir derler doktoru söylemezsem icim rahat etmeyecekti inşallah bir gün hem kulak çınlamamış geçer hemde sac sorunumuz kalmaz

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #39 : 22 Ağustos 2020, 14:37:36 »
Bu kulak çınlaması illeti bende de var. Doktora gittiğimde doktor da bana bununla yaşamaya alış demişti. Klasik doktorlar işte pek bi şey bilmiyorlar. Ben hala gidemedim ama Istanbulda Ahmet Şirin diye bi doktor var türkiye de tek bildiğim kadarıyla. Zaten kendi özel yerinde çalışıyor. Bu tür bizim gibi çınlaması olanların nelerden kaynaklandığını buluyor. Iyilesme garantisi vermiyor ama genelde çoğunun iyileştiğini yada çınlamayın eskiye oranla baya bi azaldığını söyleyen bi çok hastaları vardı. Bi ara facebook ta görmüştüm yüzlerce hasta altına yorum yapıyordu. Çınlaması yeni olanlar için tedavi daha güzel sonuç verebilir bizim için ne olur bilemiyorum ama parayı bulunca gidecem. Yan etki konusunda yorumlarda pek kötü bi şey görmemiştim hocada sadece geçici baş ağrısı yapar demişti mesaj attığımda. Siz yine de iyice araştırın internete ahmet şirin kulak çınlaması yazınca sayfası çıkıyor iyice araştırıp karar verip gidin. Ben saçtan önce parayı bulup kulak için gidecem istanbula sanırım. Normalde pek yorum yapmaz genelde dışardan sayfayı takip ederdim. Ama derdi çeken bilir derler doktoru söylemezsem icim rahat etmeyecekti inşallah bir gün hem kulak çınlamamış geçer hemde sac sorunumuz kalmaz
Tavsiye için sağolasın hocam şu anlık o raddeye gelmedi şikâyetlerim artar çekilmez bir hale gelirse elbet tedavi için gerekeni yaparım fakat şuan pandemi zamanında sırf bunun için İstanbula gitmek kalmak tedavi falan çok zor benim için, herhalde pahalı bir tedavi para bulunca gideceğim dediğine göre? Sen ne zamandır yaşıyorsun bu şikâyeti sanırım senin ki daha şiddetli.

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #40 : 02 Eylül 2020, 20:45:24 »
Güncelleme
Merhabalar yeniden, son 10 gündür vertex de kazandığım kazanımlar bir nebze geriledi gibi hissediyorum eskiye nazaran halen çok çok iyi fakat kullandığım topical sprey ne kadar damar genişletici olmasada biliyorsunuz procabil 3 etken maddeden oluşuyor bunlardan birinin görevi de damarları açıp kan akışını hızlandırmak bu da küçük çapta yenilenme süreçleri oluşturabilir mi diye düşünüyorum. Herneyse bugün traş oldum bu yüzden bir güncelleme yapmak istedim kısa saçlar ile.

Ve Finasteride yeniden başladım 10 gün oluyor, 1/5 proscar olarak günlük alıyorum.
İlk foto uzun halinden geri kalanlar traş sonrası.
Son hali ile Evocapil+ Finasterid + Nature Supreme 2500mcg Biotin bir de dermastampe geçicem roller artık sıkmaya başladı kullanışsız.
 Multivitamine ara vereceğim vitamin eksikliği olduğunu sanmıyorum 5 küsür ay düzenli multivitamin kullandım zaten

Sonuç olarak genel tablodan memnunum tepede ki gerileme biraz canımı sıkıyor umarım küçük çaplı bir döngüdür finasteridi uzun soluklu kullanabilmeme müsade ederse vücudum tepe ve orta bölümde sorunların tamamen biteceğine inanıyorum, olanı korusa dahi yeter bana amacım ekime girebilecek vaziyete ne kadar geç gelirsem o kadar iyi.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2020, 22:43:26 Gönderen: Kelim Kelsin Keliz »

toledo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #41 : 04 Eylül 2020, 01:05:24 »
Güncelleme
Merhabalar yeniden, son 10 gündür vertex de kazandığım kazanımlar bir nebze geriledi gibi hissediyorum eskiye nazaran halen çok çok iyi fakat kullandığım topical sprey ne kadar damar genişletici olmasada biliyorsunuz procabil 3 etken maddeden oluşuyor bunlardan birinin görevi de damarları açıp kan akışını hızlandırmak bu da küçük çapta yenilenme süreçleri oluşturabilir mi diye düşünüyorum. Herneyse bugün traş oldum bu yüzden bir güncelleme yapmak istedim kısa saçlar ile.

Ve Finasteride yeniden başladım 10 gün oluyor, 1/5 proscar olarak günlük alıyorum.
İlk foto uzun halinden geri kalanlar traş sonrası.
Son hali ile Evocapil+ Finasterid + Nature Supreme 2500mcg Biotin bir de dermastampe geçicem roller artık sıkmaya başladı kullanışsız.
 Multivitamine ara vereceğim vitamin eksikliği olduğunu sanmıyorum 5 küsür ay düzenli multivitamin kullandım zaten

Sonuç olarak genel tablodan memnunum tepede ki gerileme biraz canımı sıkıyor umarım küçük çaplı bir döngüdür finasteridi uzun soluklu kullanabilmeme müsade ederse vücudum tepe ve orta bölümde sorunların tamamen biteceğine inanıyorum, olanı korusa dahi yeter bana amacım ekime girebilecek vaziyete ne kadar geç gelirsem o kadar iyi.
bir şey sormak istiyorum saçınızın AGA kaynaklı döküldüğüne nerden kanaat getirdiniz acaba birde yaşınızı öğrenebilir miyim
Mevcut tedavimi kısa süre icerisinde güncelleyecegim

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #42 : 04 Eylül 2020, 02:42:26 »
bir şey sormak istiyorum saçınızın AGA kaynaklı döküldüğüne nerden kanaat getirdiniz acaba birde yaşınızı öğrenebilir miyim
26 Olacağım bir aya . İlk  saç dökülmemi 24 yaşında yaşadım, Sorunuzun cevabı ise babam 56 yaşında 50 sinden sonra saçı açılmaya başladı şuan nw2-2.5 fakat dayı tarafım kel. Saçım Vertex'den ve ön çizgiden zayıflayarak döküldü siz genel incelme görüp bu erkek tipi dökülme değil sandınız muhtemelen  fakat saçımda hem Diffuse Thinning tip hem de Retrograde tip dökülme var.
Bir de 2018 den bu yana birçok kez dermatologlara da gittim onlarda direk  klasik kan testi sonra dayı tarafını sordular ama verim alamadım. Hepsi ezbere aynı tedaviyi önerdi.

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #43 : 04 Eylül 2020, 11:40:29 »
Saçların güzel. Bu son fotoğraflarda bilmiyorum ama en fazla nw1 değil mi hatta nw0'a yakın gibi sanki :D vertexdeki hafif seyrekliği saymazsak?

Ben de Proscar 1/4 ve multivitamin kullanıyorum ama spreye hiç bulaşmadım bir süre sonra sıkılıp bırakırım diye. Eskiden kullanmıştım aslında sprey ama kullanmam sanırım artık

toledo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #44 : 04 Eylül 2020, 14:06:58 »
26 Olacağım bir aya . İlk  saç dökülmemi 24 yaşında yaşadım, Sorunuzun cevabı ise babam 56 yaşında 50 sinden sonra saçı açılmaya başladı şuan nw2-2.5 fakat dayı tarafım kel. Saçım Vertex'den ve ön çizgiden zayıflayarak döküldü siz genel incelme görüp bu erkek tipi dökülme değil sandınız muhtemelen  fakat saçımda hem Diffuse Thinning tip hem de Retrograde tip dökülme var.
Bir de 2018 den bu yana birçok kez dermatologlara da gittim onlarda direk  klasik kan testi sonra dayı tarafını sordular ama verim alamadım. Hepsi ezbere aynı tedaviyi önerdi.
ben biraz şüphelendim  sizin dökülme nedeninizden en azından görüntü itibariyle AGA dan kaynaklı  gibi durmuyo DHT testeron ve Phs testi yaptırdınız mı
Mevcut tedavimi kısa süre icerisinde güncelleyecegim

Facebook Twitter Instagram