Mehmet k idi sanırım önceki nickiniz
Finasteride başlamana sevindim ön çizgi benim gibi ama benim nw1 hizasında ön çizgi için neler düşünüyorsun
Evet o kullanıcı benim, benim ön çizgim norwood çizelgesine uymuyor sağ kısmın çizgisi dururken gerisi inceliyor, orta ve sol geriye çekilmiş durumda ön çizgiden umutlu değildim koruması bile benim için yeterliydi ama iyileşme yakaladım devam eder mi azalır mı artar mı bilemem zaman gösterecek, incelmiş çok fazla saç var hafif sarışınlığında vermiş olduğu renkten dolayı oralar kayıp gibi gözüküyor bi kısmı kıllaşmaya başladı hepsi kıl olsa 20 yaşıma geri dönerim ama bu mümkün değil. Zaten ekimsiz düzgün bir çizgiye sahip olmayı umud etmiyorum.
Merhaba,
Tebrik ederim öncelikle, 3-4 ayda çok iyi bir gelişim var. Umarım daha da iyi olur.
Benim dökülme de sizinkine çok benzer. Hatta şakak kısımları daha geride benim. 27 yaşındayım 20'li yaşlardan itibaren saçlarım dökülüyordu ancak hiç bu kadar seyrelmemişti. Özellikle son 6 ayda çok agresif bir dökülme yaşadım. 2 hafta önce saçlarımı kısa kestirince de verteks bölgesinin çok açıldığı gördüm. Moralim çok bozuldu. Sonra bir tedavi uygulamaya karar verdim ama ne uygulayacağıma bir türlü karar veremedim. O kadar çok ilaç, sampuan, takviye vs. var ki lafam allak bullak oldu. Bu konu çok yararlı oldu benim için. Sizinkine benzer bir tedavi uygulamayı düşünüyorum.
Şuan için eksisözlükte kördüğüm bir karışımı uyguluyorum: Badem, yılan, kayısı, susam, zeytin yağı+ Evıtamini ve Bepanthen ampul.
Bugün eczaneden Minoksil Forte aldım ona da baslayacağım. Sabah-Aksam günde 2 kez kullanmak gerekiyor sanırım.
Siz Hairforte kullanmışsınız bunlar birbirinin muadili ilaçlar mıdır?
Ayrıyetten 0.25mm Dermoller kullanmayı da düşünüyorum. Son olarak bunlara sizin kullandığınuz Kerozan 5+5 + Solgar B12 ekleyeceğim.
Bu tedavi hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.
Bir de şu aşamada finastiride kullanmamılıyım? Siz 3 ay sonra kulllanmaya başladığınızı söylemişsiniz ki o noktaya kadar gelişim zaten mükemmelmiş.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Hairforte kullandım ben 3 ay procabil içerikli bir losyon Minoxil ile farkları çok minoxil procabilden çok daha güçlü bir ürün Procabil mevcut saçları korumayı hedefliyor nispeten tüyleşmiş saçları da kalınlaştırıyor. Minoxil direk kıllanma yapıyor o yüzden vücüdda kaş kirpik sakal gibi amacı dışında bölgelerde dahi kullanıcıları hayli fazla, ben minoxil tercih etmedim şuanlık iyi gidiyor süreç ilerde belki geçerim dönemsel döngülerde ki kayıplar beni tedirgin ettiği için procabil ile başladım.
Bepanthen, evigen, bemiks genelde kadınların yaptığı bir saç bakım kürü. Erkek tipi kelliği engellemez var olan saçları iyileştirme amacı ile kullanılabilir. Biz erkekler de yapıyoruz eskiden baya ucuzdu hepsini ezcaneden 15-20 liraya kapıyordun ben uygun olduğu için geçmişte yapmıştım bir kaç kere şimdi nasıl bilmiyorum bütçe varsa keratin dip bakım yağları ile bakım yap hem daha pratik hem içerik olarak daha zengin.
Dermaroller 0.25 çok düşük o göz altı derisi için kullanılıyor genelde ben dazlak kafama 0.50 kullanıyordum saç uzayınca işlevsiz oldu uzun saça 1mm ideal bende 1.5 var onu bastırmadan kullanıyorum 1.5 pek iyi değil erkek saç kısalığında
Finasterid işi iki ucu boklu değnek misali kişisel karar verilmesi gereken bir şey o yüzden sitede genelde kullan kullanma yerine böyle bir ilaç var araştır der üyeler. İlaç güvenilir mi sorusuna verilen cevaplar çok çeşitli ve zıt birbirine biraz nereden bakmak istersen orası ağır basıyor gibi kullananlar deli mi veya biz mi çok akıllıyız bi gerçek var ki ilaç eğer çalışırsa bünyende gerçekten işe yarıyor Kellik tedavisinde de yüzlerce seçenek yok malesef bir elin parmağını geçmiyor. Ben henüz ilacın bende çalışıp çalışmayacağını veya yan etki görüp görmeyeceğimi bilmiyorum bi 3 ay sonra tahlil yaptıracağım duruma göre devam ederim ara veririm bi çare ararım. Belki tolere edebileceğim sıkıntılar ile kalır belki hiç yaşamam belki bırakmak zorunda kalırım bilemem, fakat bildiğim şey şu bu tip ilaçları kafada henüz saç varken kullanılması gerek ve ben kendim düşünüp denemeye değer olduğuna karar verdim. Kelliği ben biraz da zamana karşı bir yarış olarak da görüyorum bugün ki bildikleri mi 2 sene önce bilseydim keşke belki şuan nw 1 dim belki 1.5 zamanında müdahele olanı muhafaza edebilmek bence en önemli unsur çünkü çok örneğini görür olduk ki ekim malesef tek başına yeterli değil.