Gönderen Konu: Tedavi Sürecim(Finasterid+Procapil+Multivitamin)  (Okunma sayısı 28398 defa)

Floom84

• Yeni üye
  • *
Ynt: Tedavi Sürecim(Finasterid+Procapil+Multivitamin)
« Yanıtla #120 : 11 Aralık 2020, 18:18:22 »
Merhaba tekrar. Sendeki ilerleme resmen bana umut olmustu. Gerileme olduğunu görünce çok üzüldüm. Sana yakın bir tedavi uyguluyordum ben de. Bir ara toparladı gibi oldu dökülme çok azaldı ama şuan başladığım noktayla belki arada hiçbir fark yok hatta daha kötü bile olabilir. 4 aydır Finasteride+Procapil kullanıyordum. Dökülmem şuan çok arttı. Bugün duş alırken o kadar çok saç geldi ki elime panik oldum resmen. Procapili bırakıyorum, tekar minoksidile döndüm. Haftada bir Ketoral şampuan da kullanamaya başlayacağım belki deri kaynaklı bir problem varsa bir faydası olur. Moralim çok bozuldu sen iyi çok iyi anliyorum. Yine de belki mevsimsel veya stres kaynaklı bir dökülmedir zamanla toparlar. O nedenle tedaviye devam etmek en iyisi.

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
« Yanıtla #121 : 25 Şubat 2021, 20:35:05 »
Merhaba tekrar. Sendeki ilerleme resmen bana umut olmustu. Gerileme olduğunu görünce çok üzüldüm. Sana yakın bir tedavi uyguluyordum ben de. Bir ara toparladı gibi oldu dökülme çok azaldı ama şuan başladığım noktayla belki arada hiçbir fark yok hatta daha kötü bile olabilir. 4 aydır Finasteride+Procapil kullanıyordum. Dökülmem şuan çok arttı. Bugün duş alırken o kadar çok saç geldi ki elime panik oldum resmen. Procapili bırakıyorum, tekar minoksidile döndüm. Haftada bir Ketoral şampuan da kullanamaya başlayacağım belki deri kaynaklı bir problem varsa bir faydası olur. Moralim çok bozuldu sen iyi çok iyi anliyorum. Yine de belki mevsimsel veya stres kaynaklı bir dökülmedir zamanla toparlar. O nedenle tedaviye devam etmek en iyisi.
Merhaba mesaja aylar sonra dönüyorum kusura bakmayın çok uzun süredir forumdan uzağım iyi niyetlerin için teşekkür ederim ben de senin için üzüldüm bu his kötü ayakların yerden kesiliyor uçuyorsun sonra bir anda yere cakiliyorsun umarım iyileşme yakalarsın yeniden.
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #122 : 25 Şubat 2021, 20:55:43 »
Hazır girmişken konuyu güncelleyelim. İyileşme de ön hudut tamamen düzelmişti şuan baya içeri girdi çizgi bozuk sağ kısımda geçen sene açıklık olmayan yerler artık parlamaya başladı. Tam 1 sene önce tedaviye başlamadan önceki halim gibiyim veya bir iki tık daha kötü.

Bu geçtiğimiz 4_5 aylık süreçte bölük pörçük düzensiz fin kullandığım oldu multivitamin almıyorum fırsat bulursam kerozana devam edecem fakat şuan temin edemem. Evocapil günde tek kullanıyorum o da düzensiz evocapilden bir etki gördüğümü düşünmüyorum artık. Sanki ha su sıkmışım ha bunu. İgleneme de yapamıyorum 4 aydır. İlerleyen haftalarda tekrar disiplinli bir tedaviye başlayacağım.

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #123 : 25 Şubat 2021, 21:01:42 »
Zaman çok acımasız :) 2 verip sevindirip 5 geri almış

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #124 : 25 Şubat 2021, 21:10:57 »
Fin + dermarola toparlanır diye düşünüyorum reis halen bozulmamış aslında baya ince ve yağlı saç sıfır tedavi ne zamandır normal. Hayırlı görevler.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #125 : 25 Şubat 2021, 21:23:02 »
Soldakine göre yorumlarsam baya gerileme var saçın koyuluğu gitmiş dökülmüş ön bölgesini korumak isteyen finden fazla gir şey beklemesin

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #126 : 25 Şubat 2021, 22:03:13 »
Sağdaki foto kuvvetli ve direkt ışık, soldaki foto biraz ters ışık gibi. Objektif kıyaslama zor.

Ama düzenli tedavi istediği kesin.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #127 : 25 Şubat 2021, 22:07:08 »
Kulak çınlamam ne durumda? Geçti mi?

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #128 : 25 Şubat 2021, 22:52:12 »
Fin + dermarola toparlanır diye düşünüyorum reis halen bozulmamış aslında baya ince ve yağlı saç sıfır tedavi ne zamandır normal. Hayırlı görevler.
Sağol kardeşim iyi dileklerin için, gittiği yere kadar gider böyle zaten eskisi gibi takmıyorum ama insan üzülüyor eski halleri görünce :)
Soldakine göre yorumlarsam baya gerileme var saçın koyuluğu gitmiş dökülmüş ön bölgesini korumak isteyen finden fazla gir şey beklemesin
Normalde de sarışınım da, gerileme korkunç yel oldu gitti hepsi
Sağdaki foto kuvvetli ve direkt ışık, soldaki foto biraz ters ışık gibi. Objektif kıyaslama zor.

Ama düzenli tedavi istediği kesin.
Farketmez hocam bu da başka açısı. İşin garibi kol bacak kılları da inceldi sanki saçım iyiyken kol sakal kılları da kuvvetliydi.
Kulak çınlamasını unuttum ama geçmedi artık farketmiyorum daha doğrusu rahatsızlik seviyesi ilk zamanlarda ki değil zaten meslekten gürültülü benim kulaklar sağlam kalmaz sağ kulakda da sıkıntı yaşadım iki ay önce ama üç hafta sürdü fin den dolayı değil o geçti sol kulak yarım seneden fazla oldu devam halen sen deyince fark ettim çıt edip açılıp kapanıyor.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #129 : 26 Şubat 2021, 13:33:32 »
Bu kadarr kısa sürede nasıl bu kadar fazla döküldü anlamadım.
En ön bölge için topikal deneyebilirsin.
Tam konunu okumadım ama bıraktığına göre yan etki duruma var.Topikal fin iyi gelebilir .
Cidden ilginç ben seni hyper responder olarak hatırlıyordum görünen o ki vertexte gidiyor geçmiş olsun

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #130 : 26 Şubat 2021, 20:02:37 »
Bu kadarr kısa sürede nasıl bu kadar fazla döküldü anlamadım.
En ön bölge için topikal deneyebilirsin.
Tam konunu okumadım ama bıraktığına göre yan etki duruma var.Topikal fin iyi gelebilir .
Cidden ilginç ben seni hyper responder olarak hatırlıyordum görünen o ki vertexte gidiyor geçmiş olsun
Elde ettiğim kazanç/iyileşmeler etkisini yitirdi ondan bu hızlı kaybın sebebi sonuç olarak başladığım yere döndüm gibi. Fin kullanirken yan etki görmüyorum desem yalan olur ama yeniden başlayacağım çınlama yı bi kenera koyuyorum kullandığım zamanlarda idrar tazyiğinde bariz bir düşüş ve libido da kayıp yaşıyorum. Vertex zaten baştan beri problem hatta ön de sorun yokken vertex de vardı vertex çok gerilemedi önleri daha hızlı kaybettim. Hyper responder ne olduğu hakkında bilgim yok.

Dionx2

• Full Member
« Yanıtla #131 : 27 Şubat 2021, 22:24:38 »
Zaman çok acımasız :) 2 verip sevindirip 5 geri almış

Hocam Cok kötü durmuyor, bence tedavi ile toparlarsin yine. Bu gerileme fini biraktigin Icin mi oldu?
  • Yaşınız 30
Finasterid 1mg (7/7)
Magnezyum ve Multivit. (7/7)
D3/K2 Vit. (5 günde bir)
Dermastamp 1,5mm (10 günde bir)
Karadut ve Keciboynuzu özü (7/7)
5ml oral hint yagi (7/7)
Konazol şampuan (2/7)
Revita şampuan (2/7)

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #132 : 07 Mart 2021, 22:56:00 »
Hazır traş olmuşken güncel foto koyayım bi 6 ay da ne ilerleme katedeceğim göreceğiz
7 Mart 2021.
Ne bitmez cileymiş ben bu kelliğin daha 3. Yılında yoruldum  :)

Bu fin bana pek yarayan bir ilaç değil yıllardır kullanıp sıkıntı hisseden yok, ben kısa sürede geri dönüşler alıyorum sıkıntı olarak vücudum izin verirse bı yarım sene kullanıp duruma göre devam edeceğim.

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #133 : 07 Mart 2021, 22:59:26 »
Hocam Cok kötü durmuyor, bence tedavi ile toparlarsin yine. Bu gerileme fini biraktigin Icin mi oldu?
Aslında fini aksatmaya başladığımda yıllardır düzenli fin kullanıcısı değildim kısa süre olmuştu fine başlayalı dökülmeye başladığında hatta ne verdi ki böyle alsın diye konuşulmustu önceki sayfalarda bakımsızlık stres sıkıntı hepsi kombo yaptı.

Floom84

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #134 : 19 Mayıs 2021, 15:57:06 »
Merhaba hocam. Hatırlarsanız yakın zamanlarda benzer tedaviler uyguluyorduk. Ben de birkaç tecrübemi paylaşmak istedim. Fine başladığımdan bu yana 5. ve 9. Aylarda başlayan agresif bir dökülme yaşadım. Hatta 5. ayda  panik halinde bir konu açmıştım ama aynı tedaviye devam ettim. (Minika+Fin) Şuan 10. Aydayım ve dökülme devam ediyor. İlk başlarda sadece kısa saçlar dökülüyordu sonra da daha uzun saçlar da dökülmeye başladı. Ama tabi kısa saçlar kadar değil. Yabancı forumları araştırdığımda benzer dökülmeler yaşayanlar olmuş. Sizin de benzer bir süreç yaşadınız mı? Bana sanki benzer bir tecrübeye sahibiz gibi geldi.

Facebook Twitter Instagram