Arkadaşlar herkese merhabalar.
Bu Forum ve içindeki deneyimli kullanıcılar, saç problemi yaşayan ve bir şekilde bu problemi tamamen ya da kısmen bitirmeye çalışanlara o kadar çok şey kattı ki..
Bizim de bir şekilde fikir verme açısından katkımız olursa ne mutlu ..
Herkese teşekkür ederek konuma başlayayım.
Asmedi artık anlatmaya gerek yok çok detaylıca her şeyini inceledim ; konaklama giriş çıkış,yemekler,kebot,punchlar,gelen giden hastalar,hizmet kalitesi,eksik yanlar değerlendirmesi vs vs.
Bunlardan daha önce de çok defa bahsedilmişti .Çok uzatmadan konuya giriş yapayım.
Açıklığım biraz büyük 190 cm^2 kadar ilk yapılan planlamada 5000 olarak belirlenmişti .Fakat ben kendim ekimimi iki parçaya bölmek istedim. Bunu yapma nedenim; hem iyileşmenin bu şekilde kolay olacağını düşünmem hem de ikinci ekimle ilk ekimdeki eksikleri hataları gidererek tüm alanı kapatmaya çalışma düşüncesiydi.
Çok yoğun ekimlerin ilk seferde başarı oranın belli bir miktar düşük olduğunu düşünüyorum.
Fotoğrafta gözüken ekim alan sanırım 105 cm^2 kadar 3200 greft olarak planlandı ve 3291 greft ekildi.
Soru: Alana göre ekim sıklığı az değil mi? 3291/105=31-32 graft ortalama.
Cevap: Evet asmed ekimlerine göre biraz geniş bir alan yani yoğunluğu düşük bir ekim.Fakat koray hoca bu durumun greft analizimden çıkan sonucu değerlendirilerek dikkate alındığını söyledi.Kendisi yıllardır bu işin içerisinde güven veriyor. Sonucun olumlu olacağını düşünüyor.Umarım eski asmed ekimlerindeki gibi oransal olarak yüksek bir çıkış yüzdesi elde ederim.
Soru: İkinci ekimi düşünüyor musun?
Cevap: Evet ,fakat bu ekimin nasıl sonuçlanacağı ve süre bu konuda belirsizlik oluşturuyor.Yani durum değişken.
Soru: İlaç kullanıyor musun?
Cevap: Evet ,koray hocanın bahsettiği şekilde kullanmaya çalışacağım tabii eğer yan etkiler şu an olduğu gibi sona ermezse bırakmayı düşünebilirim.
Arkadaşlar daha fazla soru cevap yapmadan fotolara geçeyim hem sıkılmayın hem de başka soru varsa post olarak yazabilirsiniz.
Müsait olduğum zamanlarda foto ekleyeceğim.
Operasyon Öncesi: