henüz 120 gün 120 günden sonra saç çıkmaz olmaz bu saç diye bir durum yok 4 ay saç ekimi için erken süre
bütün ekimler için. nerden çıktı bu durumlar forumda anlamıyorum herkesin saç gelışımı aynı olmuyor
bekleyip göreceğiz şu an için bize düşen bu durumlarda moralleri yüksek tutmak sabırla takıp etmek
Kesinlikle aynı fikirdeyim, ki daha önce de belirttim bu durumu defalarca.
Yabancı forumlarda ve burada, aynı 120. gün sonucunu paylaşın. Yabancı forumlarda, 120. gün için “mükemmel durum” derken burada bu ekim olmamış(konu sahibi dahil) hatta patlamış yorumları yapılıyor. Yapmayın arkadaşlar böyle lütfen. Süreci giderek kısaltıyorsunuz ve bilmeyen insanlar da yanlış öğreniyor.
Ortalama olarak 180. günde ekilen saçların %60’ı çıkması beklenirken, genel sürecin(kalınlaşma ve doğallaşma dahil) yarısı(%50) tamamlanmış olduğu kabul edilir.
Geçen 90. gün fotoğrafını paylaşan bir arkadaş, bundan sonra saç çıkmaz diye kendi kendine sonuca varmış.
Bir de ilginç bir şekilde herkesin sonucu, bir başkasına güzel gözüküyor. Bakıyorsun iki sonuç da aynı, iki taraf da kendi durumunu gömerken diğer kişinin sonucunun çok başarılı olduğu kanaatinde. İncelenmesi gereken bir psikolojik vaka bu bence. Kel bir klinik psikolog adayı bu konuda tez yazmalı bence.
Bu konu özelinde yazmadım bunları, yabancı forumları da araştıran birisi olarak genel fikrim bu. Lütfen stres yapmayıp sürecin tamamlanmasını bekleyelim. Aksinin kimseye bir faydası olmayacak zaten.