Gönderen Konu: BIR SAÇ ÖYKÜSÜ Sitenin pirleri içeri (Fotoğraflı) yaş 21  (Okunma sayısı 2394 defa)

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
İçerik olarak dökülme süreci nasıl başladı, nasıl devam ediyor neler yaptım neler yapmayı planlıyorum onlardan bahsedeceğim. Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum fotoğraflar ve anlattıklarım doğrultusunda.

Lisede saçlarım cok cok iyiydi. Uzun kalın telli ve gayet sık. Hocalar yesilcam yıldızlarına benzetirdi  ;D Standart gündelik dökülme haricinde bir dökülme problemiyle karşılaşmadım. 17 yaşında roaccutane tedavisi aldim 6 ay boyunca ve bu doğrultuda döküntü oldu fakat doktorum önemli olmadığını söyledi ama ilk defa o aralar takıntı haline getirmeye başladım. Ayrıca lise 1 den beride her gun wax, fön eksik olmadı. 17nin yaz ayında önlerde minimallesme fark ettim ve bu sürecin devamında agresif olmasada yavas yavas dökülmeler başladı. Buna rağmen 2 yıl öncesine kadar yinede saglikliydi. O yaz bazı sıkıntılar yaşadım ve haziran ayında simsiyah saçlarım Eylül ayında bildiğiniz kestane rengini almıştı ve inanilmaz seyrelmisti. 3 ayda :) Sonrasında sizin gibi araştırmalar falan kafayi kazittik sampuan o bu derken bir miktar topladım.

Sonrasında kafa derimde kaşıntı yağlanma vb başladı dermatologa gittim seboreik dermatit teşhisi kondu. Bu doğrultuda losyon sampuan vb. kullandım. Saçımı neredeyse hic kasimiyorum kasinsada. O yüzden yer yer mevsime bagli vb artsada kontrol altinda.

Şuan da 21 yaşındayım. Saçımı 2 ay önce 3 numara yaptırdım. Şuan uzama sürecinde ve açıkçası bir tedavi arayışına düştüm. 1.5 yıldır okumadığım makale, forum görüşmediğim şahıs doktor vb. kalmadi.

Herkeste aynı görüş hakim Finanstreid ve Minoxil sürekli kullanım gerektiren yan etkileri olan tedaviler. Bu süreçte açıkçası çokta bir sey denemedim 2 yıldır. Sadece yer yer şampuan değiştim. Şuanda da Alpecine Caffeine şampuan kullanıyorum. Hacimlendirme mevcut, kafa derisini inanılmaz rahatlatiyor. Dökülmeye etkisi cok cok minimum.

Saçımı bu yaz sürecinden de faydalanarak full bakıma sokmayı düşünüyorum. Dermatologla 1 haftadir temas halindeyim bir cok test yaptı. Bayağı sohbet etme fırsatı bulduk. Kafamda planladığım tedaviden bahsettim o tıbbi olarak açıklamalar yaptı. Testlerim gayet temiz, sadece testosteron ve dht kaldı. Onlarinda çıkması biraz uzun sürüyor bekliyoruz. Seboreik dermatit icin 2 şampuan verdi daha öncede kullandığım ama düzenli kullanmadığım dönüşümlü olarak onları kullancam. Konazol ve Loprox şampuan.

Arkadaşlar benim kafamdaki plan Alpecine Caffeine şampuana devam etmekle birlikte Finanstreid'e başlamak. Yan etkisi şu bu var falan diyip yormayin kendinizi çünkü inanin hepsinin farkındayım, biliyorum. Agresif bir dökülmem yok yavaş ilerliyor fakat genel bir seyrelme mevcut. Minoxile hic girmeyeceğim. Doktoruma da söyledim. Bunun yanı sırada özelikle şakaklar ve saçın geneli icin dermastamp düşünüyorum. Doktorum bunu onayladı. Doktorumun Finanstreid hakkındaki düşüncesi başla da diyemem başlama da diyemem. Cok guzel sonuc alan hastalarım da oldu yan etki gören hastalarım da oldu. Onunla konuştuktan sonra araştırma yapmış. Kalıcı yan etkisi vesayre. O da anlayacağınız cok kararsız. Hormonların feedback mekanizmasinin cok karmaşık olduğunu bir nevi şans olduğunu da ekledi. Ben açıkçası başlamayı düşünüyorum etkilerinin azaltmak icinde Multivitamin for Men + Arjinin kullanmayı düşünüyorum. Cinsel yönü ele alırsak cok şükür gayet sağlam cinsel fonksiyonlarim. Hatta geçenlerde manitayla 1 günde 5 kere yaparak rekoru da kırdım  ;D ;D

Sonuç olarak fotoğraflara da bakarak sizin bu konu hakkında fikriniz nedir? Finastreid kurtarır mi? Ek olarak neler yapabilirim deneyebilirim? İnanın hepinizin düşüncesi benim icin cok onemli. Şimdiden teşekkür ederim.

KaiserSS

• Hero Member
Ynt: Sitenin pirleri içeri (Fotoğraflı) yaş 21
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2020, 02:19:12 »
Dökülmeyi bekleyebilirsin veya şimdi ektirsen ileride ne olur bilinmez, ilaç yorumum yok,inşallah istediğin yanıtı bulursun..
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2020, 02:21:51 »
Gerçek kesitteki kaleci saçlı adam gibi saçlarım vardı benimde lisede. İçim burularak okudum 😂

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 27 Haziran 2020, 02:34:06 »
Dökülmeyi bekleyebilirsin veya şimdi ektirsen ileride ne olur bilinmez, ilaç yorumum yok,inşallah istediğin yanıtı bulursun..

Açıkçası dökülmeyi beklemek istemiyorum. Saç büyük bir estetik kaygı benim için. Herkes için. Sac ekimi belki ilerde. Şimdilik tedavilere başlayalım bakalım. Teşekkür ederim yorumunuz icin

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 27 Haziran 2020, 02:35:47 »
Gerçek kesitteki kaleci saçlı adam gibi saçlarım vardı benimde lisede. İçim burularak okudum 😂

Yazarken ben nasıl yazdım bir bilsen  ;D

Spencer

• Hero Member
Ynt: BIR SAÇ ÖYKÜSÜ Sitenin pirleri içeri (Fotoğraflı) yaş 21
« Yanıtla #5 : 27 Haziran 2020, 06:44:32 »
Doktorunun adı nedir?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2020, 10:59:02 »
Ön bölgenin daha net fotolarını eklerminiz tepe de şu an sorun yok
Global Moderator

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 27 Haziran 2020, 14:35:49 »
Açıkçası dökülmeyi beklemek istemiyorum. Saç büyük bir estetik kaygı benim için. Herkes için. Sac ekimi belki ilerde. Şimdilik tedavilere başlayalım bakalım. Teşekkür ederim yorumunuz icin
Senin ilacin finasterid kardes deneyip korumasina dua ediceksin. Sampuan olarak da ducray anaphase+ oneririm dolgun gosteriyor alpecin gibi kafayi da haslamiyor

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 27 Haziran 2020, 14:40:06 »
Bu arada cidden tebrik ediyorum dokulmeyi bu kadar basinda fark ettigin icin ama ailende kel varsa olabilir iste benim ailede 1 tek kel olmamasina ragmen dokuluyor

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 27 Haziran 2020, 14:48:32 »
Yan etki konusunda ise kendini 4 5 sene sonra kel hayal et ve hayatta daha buyuk ne yan etki olabilir ki diye sor kendine

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 27 Haziran 2020, 14:55:03 »
Muhtemelen diffuse thinning var sende saclarin duz oldugu icin kendini cabuk belli etmis sanslisin

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 27 Haziran 2020, 15:05:48 »

Tepede bariz seyrelme ve incelme var bence. Kontrol altina almazsam daha da ilerleyecek. Önden genel bir görüntü atarım. Siz ne dusunuyosunuz Finastreid iş yapar mi bu sacta?

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 27 Haziran 2020, 15:09:21 »
Muhtemelen diffuse thinning var sende saclarin duz oldugu icin kendini cabuk belli etmis sanslisin

Evet diffuse thinning var. Aile konusunda dedemin biri kelken diğeri 70 yaşında saçlarını geriye tarıyor. Dayı ve amcalar yarı yarıya. Genetik %50 var gibi. Finastreid konusunda haklısın en iyi dönemlerimde kel olarak gezmeyi düşünmek onun yan etkilerinden daha kötü.

Matthews

• Full Member
« Yanıtla #13 : 27 Haziran 2020, 20:41:33 »
Senin ilacin finasterid kardes deneyip korumasina dua ediceksin. Sampuan olarak da ducray anaphase+ oneririm dolgun gosteriyor alpecin gibi kafayi da haslamiyor

Ducray anaphase+ Doktor önerdi saçı sertleştiriyor biraz dolgun göstermesi on numara ama biraz kaşıntı yaptı bende sendede yaptı mı?

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #14 : 27 Haziran 2020, 22:15:44 »

Sol ve sağ şakak saçları tersine yatırarak. Önden tam görüntü.

Facebook Twitter Instagram