İçerik olarak dökülme süreci nasıl başladı, nasıl devam ediyor neler yaptım neler yapmayı planlıyorum onlardan bahsedeceğim. Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum fotoğraflar ve anlattıklarım doğrultusunda.
Lisede saçlarım cok cok iyiydi. Uzun kalın telli ve gayet sık. Hocalar yesilcam yıldızlarına benzetirdi
Standart gündelik dökülme haricinde bir dökülme problemiyle karşılaşmadım. 17 yaşında roaccutane tedavisi aldim 6 ay boyunca ve bu doğrultuda döküntü oldu fakat doktorum önemli olmadığını söyledi ama ilk defa o aralar takıntı haline getirmeye başladım. Ayrıca lise 1 den beride her gun wax, fön eksik olmadı. 17nin yaz ayında önlerde minimallesme fark ettim ve bu sürecin devamında agresif olmasada yavas yavas dökülmeler başladı. Buna rağmen 2 yıl öncesine kadar yinede saglikliydi. O yaz bazı sıkıntılar yaşadım ve haziran ayında simsiyah saçlarım Eylül ayında bildiğiniz kestane rengini almıştı ve inanilmaz seyrelmisti. 3 ayda
Sonrasında sizin gibi araştırmalar falan kafayi kazittik sampuan o bu derken bir miktar topladım.
Sonrasında kafa derimde kaşıntı yağlanma vb başladı dermatologa gittim seboreik dermatit teşhisi kondu. Bu doğrultuda losyon sampuan vb. kullandım. Saçımı neredeyse hic kasimiyorum kasinsada. O yüzden yer yer mevsime bagli vb artsada kontrol altinda.
Şuan da 21 yaşındayım. Saçımı 2 ay önce 3 numara yaptırdım. Şuan uzama sürecinde ve açıkçası bir tedavi arayışına düştüm. 1.5 yıldır okumadığım makale, forum görüşmediğim şahıs doktor vb. kalmadi.
Herkeste aynı görüş hakim Finanstreid ve Minoxil sürekli kullanım gerektiren yan etkileri olan tedaviler. Bu süreçte açıkçası çokta bir sey denemedim 2 yıldır. Sadece yer yer şampuan değiştim. Şuanda da Alpecine Caffeine şampuan kullanıyorum. Hacimlendirme mevcut, kafa derisini inanılmaz rahatlatiyor. Dökülmeye etkisi cok cok minimum.
Saçımı bu yaz sürecinden de faydalanarak full bakıma sokmayı düşünüyorum. Dermatologla 1 haftadir temas halindeyim bir cok test yaptı. Bayağı sohbet etme fırsatı bulduk. Kafamda planladığım tedaviden bahsettim o tıbbi olarak açıklamalar yaptı. Testlerim gayet temiz, sadece testosteron ve dht kaldı. Onlarinda çıkması biraz uzun sürüyor bekliyoruz. Seboreik dermatit icin 2 şampuan verdi daha öncede kullandığım ama düzenli kullanmadığım dönüşümlü olarak onları kullancam. Konazol ve Loprox şampuan.
Arkadaşlar benim kafamdaki plan Alpecine Caffeine şampuana devam etmekle birlikte Finanstreid'e başlamak. Yan etkisi şu bu var falan diyip yormayin kendinizi çünkü inanin hepsinin farkındayım, biliyorum. Agresif bir dökülmem yok yavaş ilerliyor fakat genel bir seyrelme mevcut. Minoxile hic girmeyeceğim. Doktoruma da söyledim. Bunun yanı sırada özelikle şakaklar ve saçın geneli icin dermastamp düşünüyorum. Doktorum bunu onayladı. Doktorumun Finanstreid hakkındaki düşüncesi başla da diyemem başlama da diyemem. Cok guzel sonuc alan hastalarım da oldu yan etki gören hastalarım da oldu. Onunla konuştuktan sonra araştırma yapmış. Kalıcı yan etkisi vesayre. O da anlayacağınız cok kararsız. Hormonların feedback mekanizmasinin cok karmaşık olduğunu bir nevi şans olduğunu da ekledi. Ben açıkçası başlamayı düşünüyorum etkilerinin azaltmak icinde Multivitamin for Men + Arjinin kullanmayı düşünüyorum. Cinsel yönü ele alırsak cok şükür gayet sağlam cinsel fonksiyonlarim. Hatta geçenlerde manitayla 1 günde 5 kere yaparak rekoru da kırdım
Sonuç olarak fotoğraflara da bakarak sizin bu konu hakkında fikriniz nedir? Finastreid kurtarır mi? Ek olarak neler yapabilirim deneyebilirim? İnanın hepinizin düşüncesi benim icin cok onemli. Şimdiden teşekkür ederim.