Merhabalar,
Forumu yıllardır ara ara takip ediyordum. Yıllar içinde saç dökülmesi NW 7' ye dönünce ben de saç ektirme düşüncesini kafamdan çıkarmıştım. Fakat bazı NW 7 ekimleri görünce saç ekimini tekrar düşünmeye başladım ama kafamda herhangi bir plan yoktu. 1 Haziran' da uzun bir aradan sonra gayri ihtiyari foruma yine göz attığımda Asmed' in kampanyasını gördüm. Bunun bir işaret olabileceğini düşündüm ve Asmed' e fotoğraflarımı gönderdim. Beklentimin yüksek olmadığını, ön tarafta seyrek de olsa biraz saç ve daha sonra mümkünse verteksin tamamen açık görüntüden kurtulması için oraya bir takviye istediğimi belirttim. Açıkçası saç ekimine uygun olmadığım şeklinde geri dönüş bekliyordum fakat ön bölgeye 3500 greflik ekim için uygun olduğuma dair geri döndüler, net bir şey söylemek için konsültasyonu işaret ettiler. Normalde Haziran ayı doluymuş ama bir iptalin olmasıyla 12 Haziran' a anlaştık.
11 Haziran' da konsültasyon için Asmed' teydim. Koray Hoca saçları görünce durumun vahim olduğunu gördü ve bunun neresine saç ekelim dedi:) Daha sonra birlikte konuşarak ön tarafa 3400 greft şeklinde karar verildi. Gerçeği söylemek gerekirse Koray Hoca çok taraftar değildi, ben beklentimin yüksek olmadığını belirtince bir kumar oynayalım dedik ve ekim için saç traşı yapıldı. Saç traşı yapıldıktan sonra saç yapısının biraz daha iyi olduğu belirtildi, ekim tamamlandıktan sonra 2000 greft daha alınabileceği söylendi. Bu ekim tutarsa hocaya tutmazsa bana yazar, hayırlısı artık:)
12 Haziran' da 7:30 gibi saç alım işlemi başladı, 15:30 gibi işlem tamamlandı. O gece Asmed' te konakladım, 13 Haziran' da ilk yıkama işlemi yapıldı ve eve döndüm. Bu arada Asmed' e gitmeden önce hizmet noktasında beklentim yüksekti forumdaki yorumlar sebebiyle. Buna rağmen yine de etkilendiğimi söyleyebilirim.
Buradan tekrar Koray Bey'e, Dilek Hanım'a, Artun Bey'e, alım ve ekim işlemini yapan tüm ekibe(neredeyse ekim boyunca uyuduğum için isimlerini hatırlamıyorum, o yüzden özür dilerim) ayrı ayrı teşekkür ederim.
3408 greft
65 micron
1.95 ratio
Ekimden sonraki 2-3 gün ödem oldu, 5.günden itibaren batma şeklinde müthiş bir sızı var şu an. Buz ve Minoset'le idare ediyorum şimdilik.
Resimler sırasıyla:
1-2 Ekim Öncesi, Traş olmadan
3-4-5 Planlama
6-7-8 Ekim Sonrası 1.Gün
9-10 Ekim Sonrası 2.Gün - Kafa davul gibi:)
11-12-13 Ekim Sonrası 8.Gün - Kabuklar çok sertleşti, elime 1-2 kere kabuk geldi. Kabukların hepsi yıkama sırasında mı dökülmeli? Bir de dökülen kabukların çoğunda saçlar da var, bu normal mi?