Herkese merhaba , yaklaşık 4-5 yıldır devam eden saç dökülmesi sürecimde şakaklar ve orta bölgede dökülme gözle görülür hale gelince ekim yaptırma kararı aldım.Bir arkadaşımın referansıyla ve internetten araştırdığımda karşıma çıktığı için Fehmi Armani Saç Ekim Merkezi'ni tercih ettim.Forumu geç farkettim ve bu forumda fazla bir konusu olmadığı için herkese bilgilendirme amacıyla konu açmaya karar verdim.
EKİM ÖNCESİ : Öncelikle telefon ardından yüzyüze görüşmeye gittim.Ön görüşme sonrası saç ekimine uygun olduğum fakat tercihen biraz daha beklememin daha iyi olacağı söylendi.Dökülme devam etmesi durumunda 2. bir ekimin söz konusu olacağı bilgisi verildi. Ticari kaygı gütmeden olanı söyleme tarzında bir yaklaşımları vardı bende dökülmeler artık gözüme battığı için ektirmeye karar verdiğimi söyledim.
Yaklaşık bir saç çizgim belirlenip olabilecek ekim tarzı söylendi. Ön bölgeye bir 3000-3500 greft arası bir ekim planlandı, benim düşüncelerime uyduğu için ben müdahale etmedim almak istediğim tüm soruları cevapladılar zaten. Başka bir gün kesin kararımı verdiğimde gittim kapora isteniyor ardından almanız gereken ilaç ve şampuan vs yazılıp gün belirleniyor.
ÜCRET : 4500 lira + İlaçlar falan ekstra 4800-5000 civarı tutar. Antibiyotik,ağrı kesici,şampuan vs bilindik şeyler isteniyor. Ben çok araştırmadan gittiğim için burayı en iyi yer falan sanıyorum
düşündüğüm bütçede haliyle biraz daha fazlaydı ucuz geldiği için pazarlık falan yapmadım. Sonradan doruma girince gördüm ne ekimler ne ücretler varmış
OPERASYON EKİBİ : Fehmi Armani 'yi işletmeci gibi düşenebilirsiniz.Doktor olmaması lazım. Bir tane doktor var ekimle ilgilenmiyor açıkcası orada bulunuyor sadece operasyonlara katılmıyor.Sizinle Elif Hanım ilgilenir muhtemelen ön bilgi, muayene vs kendisi yaptı ben ekstra birisiyle görüşmedim.İsterseniz görüşürsünüz bu arada o konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ekimi yapan 2 ekip var, günde toplam 4 operasyon yapıyorlar. Tolga Bey ve Sefa Bey kanal açma vs işlemleri yapıyor. Tolga daha tecrübeli anladığım kadarıyla eski konularda da ismi geçiyor. Hemşireler karışık genel olarak naptığını biliyorlar tecrübeli ve acemi karışık benim ekimimde Tolga Bey harici 3 hemşire vardı.
OPERASYON : Önce ödeme vs alınıp ön hazırlık yapılıyor. Hastane kayıt açtırıyorsunuz 40 lira. Hastane ameliyathanesi kullanıyor aynı anda 2 operasyon yapılıyor fakat ameliyathane geniş ve sterildi bana göre.Diğer operasyonun olduğunu bile fark etmiyorsunuz. Standart ekim süreci işliyor önce muayene sonra ekime geciliyor. Tolga Bey önce saç çizgimi belirledi sonra Fue yöntemiyle greft alımı ve kanal açımını yaptı. Yalnız burda bir konu var bana ekimi Tolga Bey'in yapacağı söylenmişti fakat aynı anda 2 ekim yapıyoruz diğer uzamnımız şudur vs tercihiniz var mı vs bir şey sormadılar.Ne sorsanız söylüyorlar o yüzden önceden herşeyi netleştirmenizi tavsiye ederim.
Öğlen yemeğiniz geliyor kanal açımı sonrası ara veriliyor. Ben acısız bir süreç geçirdim fakat delice bir süreç duvarı matkapla deler gibi kafanızda geziyorlar acı duymasanızda bunu hissediyorsunuz enteresan bir süreç. Aradan sonra greft ekimine geçiliyor 3 hemşire dönüşümlü ekiyor sürekli 2 kişi başınızda. Şöylede bir durum var günde 2 operasyon çalışma şartları fazla o yüzden ara ara dedikodu, konuşma vs oluyor. Hayatlarını sizin yanınızda yaşadıkları için hiç çekinmeden birbirlerine hayatlarını vs anlatıyorlar. Ben sesimi çıkarmadım malum kafam emanet durumda
ama garip geldi , profesyonellikten çıkıyor biraz tabi Tolga Bey falan gidince oluyor bunlar. Ben çok fazla takılmadım ama bilgisini vereyim buradan.
OPERASYON SONRASI : 8 Saat civarı sürdü, istatistik falan tutuyorlar mı bilmiyorum bana şu kadar ektik vs denmedi ama çıkarttıkları greftler için sonradan tekrar ekstra kanal falan açtılar.3200 ü kafadan yazdım ortalama o kadar ekilmiştir diye düşünüyorum.Kendime göre temiz bir operasyon geçirdim sıkıntısız, orta derecede kanama oldu. 4.gün ilk yıkama 10. gün kabuk dökümü yapılacağı söylendi. O sırada ilaçlara vs devam ediyorsunuz fakat çoğu merkez gün aşırı yıkama yaparken burası niye böyle yapıyor bilgim yok ben denilene uydum ve bir sorun oluşmadı. Genel bir yorum ve 10. gün sonuçlarımı ekliyorum herkese iyi günler...
GENEL YORUM : Ekim merkezi bana göre tam bir fiyat performans yeri. Bütçe sorununuz varsa ve aklınıza yatıyorsa tercih edilebilir ama mutlaka detaylı araştırın.Soru sorduğunuz sürece gayet ilgililer.Orta-Üst seviye bir hizmet veriliyor kendime göre. Forumdaki elit ekim merkezleri gibi mükemmellik beklemeyin, muayene yıkama için randevu bile vermiyorlar gidiyorsunuz öylece
Sıra varsa beklersiniz biraz. Şuana kadar ki durumumdan memnunum. Umarım süreçte olumlu gelişir ve sonuçlanır. Ek takviye olarak Solgar Biotin , Saw Palmetto Berries kullanacağım. Şampuan olarak şuan Cosmed aldırdılar ileride Kerastase Spesicifique düşünüyorum.Bu ürünlerin bir faydasını görürsem onlarıda ek olarak belirtirim.