Merhabalar. Saç ekimi için bu forumun çok yararını gördüm, hala da bakıyorum. Sonunda kendim de ekim yaptırdım. Yaşım 30. Kafamda baya açıklık vardı. Topik ile kapatıyordum ama onunla da baş olmuyor. Sonunda bütçem doğrultusunda yerlerle görüştüm ve Silivri Medical Park hastanesindeki Doğan Turan'a ekim yaptırdım. Açıkcası çok büyük beklentim olmadı sonradan hayal kırıklığı olmasın diye iyi olursa ne mutlu
Ekim günü hastaneye giderken Silivri uzak olduğundan dolayı Doğan Bey aracıyla aldı Beylikdüzünden. Hastanede kan alındı ilk. Sonra odama geçtim tahlil sonuçlarını beklemek için. Akabinde 30 dk sonra Hemşire geldi damar yolunu açtı. Ben elin üstünden yerine koldan tercih ettim, ama gece çok eliniz kolunuz oynuyorsa elinizin üstünden açtırın. Sakin yattığım için çok sıkıntı olmadı. Damar yolundan sonra alımı yapacak Şerife Hanım geldi. Saç tıraşı oldu. Sonra operasyon odasına geçtik. Öncesinden de sakin olalım stres azalsın diye yarım bi hap veriyorlar. Merak edenler için yüz üstü yatıyorsunuz, iğneler vurulmaya başlıyor. İlk gün sol donorden 2500 alındı onlar ekildi. 2. gün sağ donörden 2500 alındı ve ekim bitti. İğneler acıtır mı diye çoğu insan merak ediyor. Tamamen kendini hazırlamanla motive olmanla alakalı bence. Bazıları çok etki etmezken bazıları baya acıtıyor. Benim kafa özellikle 2. Gün zor uyuştu bi sürü iğne yedim. Arada morfin de yedik kafaya... Acı eşiğim yüksektir sesim çıkmaz ama harbiden dişi sıkmak gerekiyor, saça motive olun! 😀 Donörü sonra dolma gibi sarıyorlar odaya gidip dinleniyorsunuz. Hastanenin imkanları iyiydi, yemekler güzel. Personel çok ilgili. Deniz manzaralı güzel bir odam vardı. Aşağıda kantin de iyi arada sargılı sargılı iniyordum millet uzaylı görmüş gibi bakıyor, meğerse sargı kanamış 😀 Bana söylemediler ama bu forumdaki arkadaşların tecrübeleri çok işime yaradı. Şişme yolcu yastığı aldım hayat kurtarıyor. Ekimden sonra Cumartesi günü uçakla Antalya'ya geldim. Bugün 7. Gün işte. Günde 1 defa bepantol ile dokun çek şeklinde sürüyorum sonra bulaşık süngerime dalin bebe şampuanını köpürtüp köpüklerini kafaya damlatıp tasla yavaş yavaş yıkamayı yapmaktayım. İlk 3-4 gün kulak üstü ve yüzde şişme oldu, ayakta durunca şişiyor. Şimdi geçti sayılır. Donör bölge daha kabuklu toparlamadı, üstler de kabuk duruyor çok azı gitti. Ettirmeden önce bende çok merak ediyordum, umarım yazdıklarım bana zamanında olduğu gibi birilerine yardımcı olur. Herkese bol saçlı günler!