Gönderen Konu: SAW PALMETTO BAŞLIYORUM (merak edilen herşey)  (Okunma sayısı 12167 defa)

mahlas

• Sr. Member
Ynt: SAW PALMETTO BAŞLIYORUM (merak edilen herşey)
« Yanıtla #45 : 20 Şubat 2021, 23:20:42 »
gereksiz endişeleniyorsun sokağa çıktığımızda araba çarpıp ölme ihtimalimiz de var aynı şey

Tuhaf bir bakış açısı... Misalen kaza ve intihar, size göre aynı şeyler mi? Bir olayın kazara meydana gelmesi ile bile isteye meydana gelmesi aynı şeyler mi?

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #46 : 20 Şubat 2021, 23:27:10 »
Tuhaf bir bakış açısı... Misalen kaza ve intihar, size göre aynı şeyler mi? Bir olayın kazara meydana gelmesi ile bile isteye meydana gelmesi aynı şeyler mi?

fin kullanmayı intihar gibi mi görüyorsunuz anlamadım ki

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

mahlas

• Sr. Member
« Yanıtla #47 : 20 Şubat 2021, 23:31:26 »
fin kullanmayı intihar gibi mi görüyorsunuz anlamadım ki

Anlamadığınız gayet anlaşılır zaten. İnsanların belli riskleri isteyerek almasıyla, yolda geçerken trafik kazasıyla karşılaşmalarını aynı kefeye hangi mantıkla koyuyorsunuz?

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 20 Şubat 2021, 23:38:29 »
Anlamadığınız gayet anlaşılır zaten. İnsanların belli riskleri almasıyla, yolda geçerken trafik kazasıyla karşılaşmalarını aynı kefeye hangi mantıkla koyuyorsunuz?

sağlıklı normal bir insanın fin kullanırken karaciğer problemi yaşama ihtimali araba çarpma ihtimalinden daha düşüktür net. fine karşı olduğu kadar sigara alkole karşı değiller insanlar. içinde östrojen olan mavi suları sürerler kafalarına, bitkisel serum denilen şeyleri sürerler ki içinde neler olduğunu tahmin bile etmek istemem, dünyanın en iyi profesörlerinin onayladığı ilacı kullanmazlar ama. üzülüyorum insanlara burdakilerin çoğu saçlarını kurtarabilecekken hiç bir sorun yaşamadan boş yere saçlarını kaybediyorlar.  ben fin hayranı değilim sadece iyileşme sürecini hızlandırır isteyen kullanır. forumun yarısı tedaviyle saçını kurtarıp ekimi iptal edebilecek seviyede dökülmeye sahip. en çok da 25 yaşında ekim yaptırıp ilaç kullanmayanlara üzülüyorum çünkü 5 10 sene sonra pişman olacaklar.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

mahlas

• Sr. Member
« Yanıtla #49 : 20 Şubat 2021, 23:45:57 »
sağlıklı normal bir insanın fin kullanırken karaciğer problemi yaşama ihtimali araba çarpma ihtimalinden daha düşüktür net. fine karşı olduğu kadar sigara alkole karşı değiller insanlar. içinde östrojen olan mavi suları sürerler kafalarına, bitkisel serum denilen şeyleri sürerler ki içinde neler olduğunu tahmin bile etmek istemem, dünyanın en iyi profesörlerinin onayladığı ilacı kullanmazlar ama. üzülüyorum insanlara burdakilerin çoğu saçlarını kurtarabilecekken hiç bir sorun yaşamadan boş yere saçlarını kaybediyorlar.  ben fin hayranı değilim sadece iyileşme sürecini hızlandırır isteyen kullanır. forumun yarısı tedaviyle saçını kurtarıp ekimi iptal edebilecek seviyede dökülmeye sahip. en çok da 25 yaşında ekim yaptırıp ilaç kullanmayanlara üzülüyorum çünkü 5 10 sene sonra pişman olacaklar.

Söylemlerinize karşı gelmiyorum. Ancak meseleyi fazlasıyla rasyonel düşünüyorsunuz. Fin kullanırken sağlık problem yaşama ihtimalinin karşısına araba çarpma ihtimalini koymak insanları başlı başına yanlış yönlendirmektir. Etik değerlerin hiçbirine sığmaz. Zannediyorum tıp fakültesi öğrencisisiniz. Bu tip ayrımları doğru yapmalısınız.

Finasterid kullanımına karşı değilim. Hele ki ekim sonrası corasprin kullanılmasını öneren merkezlerden sonra fin bana dünyanın en masum şeyi olarak görünüyor. Kimse kullandığı ilacın gerçekten neye ne kadar etki edebileceğinin, nelere mal olabileceğinin farkında değil.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #50 : 21 Şubat 2021, 00:00:27 »
Söylemlerinize karşı gelmiyorum. Ancak meseleyi fazlasıyla rasyonel düşünüyorsunuz. Fin kullanırken sağlık problem yaşama ihtimalinin karşısına araba çarpma ihtimalini koymak insanları başlı başına yanlış yönlendirmektir. Etik değerlerin hiçbirine sığmaz. Zannediyorum tıp fakültesi öğrencisisiniz. Bu tip ayrımları doğru yapmalısınız.

Finasterid kullanımına karşı değilim. Hele ki ekim sonrası corasprin kullanılmasını öneren merkezlerden sonra fin bana dünyanın en masum şeyi olarak görünüyor. Kimse kullandığı ilacın gerçekten neye ne kadar etki edebileceğinin, nelere mal olabileceğinin farkında değil.

evet ama burda önemli olan şey forumu keşfedip yardım isteyen kişilerin profili. her gün onlarca ileti geliyor bana. emin olun yarısı saçları yüzünden dışarı çıkmak istemeyen kişiler. çoğu erkek kelleşiyor fakat ekim aşamasına gelmeden bu forumu okuyan kaç kişi var ki. en azından ulaşabildiklerimiz süreci tersine çevirebilsin , doktora gidince ne olacak ki ben kaç kere uzmanlara gittim minoksilden ötesini veren görmedim. özellikle sormadıktan sonra finin konusunu açmaz bile doktorlar. günde 100 tane hasta gelirken hangi biriyle uğraşsın tek tek agayı mı anlatsın. çoğu kişi kelliği haber sitelerinden öğreniyor. ben derinine girip araştırıyorum yıllardır. saçını düzeltmek isteyen fin kullanıp süreci hızlandırır. çünkü şunu çok net gördüm özellikle diğer forumu bilirsiniz orda fin deyince intihar ettiğinizi düşünüyor insanlar ama aslında yöneticinin neler sattığını bile bilmiyorlar sorsan bitkisel derler. yani bu işin doğal çözümünü arayanlar özellikle gafil avlanıyor ormana gidip rastgele 20 bitki toplasam bunların yarısı 5ar a etki eder yarısı pgd2 düşürür yarısı wnt yolağını düzenler ilaçlar da bunları düzgün bir şekilde yapıyor işte. yönlendirme yanlış olabilir haklısınız ama emin olun çoğu kişi için fin kullanmak daha faydalı olacak çünkü hayata küsen onlarca kişi var saç dökülmesi yüzünden sadece bana mesaj atan

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #51 : 21 Şubat 2021, 00:46:18 »
Ben saw palmetto nun DHT düşürdüğünü ve bu sebeple saça fayda sağladıgını düşünmüyorum. Keza yanılıyor isem ve DHT yi düşürüyor ise ozmaan yanetkisiz olması nasıl mümkün oluyor onuda anlamış değilim. Finasteride kullananlar mide yanması yada böbrek , karaciğer sancısı çekmiyır ki yanetki olarak... eğer DHT yi düşürebilir ise kişi finasteride ile (kiminde işe yaramıyor) DHT nin vücuttaki etkileri azalıyor miktara bağlı olarak. Aslında bir etki bu yanetki değil.. kabak çekirdeği, saw palmetto yada papatya çayı adı her ne ise DHT yi düşürdüğü taktirde finasteridden ne farkı kalıyor yanetki olarak? Hani finasteride mideyi yakar yada kabızlık yapar anlarım alternatif doğal  bir ürünle bu etkilerinden kacılabilinecegini ama çalışma prensini DHT azalması ise fayda salladığı taktirde (sanmıyorum saglıyacagını) bu etkilerden kaçmak pek mümkün gelmiyor benim mantığıma..

Farkli bir yol ile dusuruyor olabilir. Finasteride falan mesela direk enzimi blokluyor. Dht yi degil sadece. O enzimin dht disinda da faydalari olabilir bence. 5 alphadan bahsediyorum.

Yani finasteride ve benzerleri direk enzimi kapatirken ki bu enzimin gorevinin sadece dht olmadigini okumustum, saw palmetto ve benzerlerinin sadece dht uzerinde etkisi olabilir.
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 21 Şubat 2021, 01:23:51 »
Farkli bir yol ile dusuruyor olabilir. Finasteride falan mesela direk enzimi blokluyor. Dht yi degil sadece. O enzimin dht disinda da faydalari olabilir bence. 5 alphadan bahsediyorum.

Yani finasteride ve benzerleri direk enzimi kapatirken ki bu enzimin gorevinin sadece dht olmadigini okumustum, saw palmetto ve benzerlerinin sadece dht uzerinde etkisi olabilir.

5alfa redüktaz  enzimini azaltmıyor finast.. bu enzimin testo ile tepkimesini inhibe ederek Dht oluşumunu bloke etmiş oluyor. Kaldı ki yapılan klinik çalışmalar SAW palmettonun Dht miktarında bir azaltma yaptığını kanıtlayamadı. Kabak çekirdeğinin yada yeşil çayın sağladığı fayda iddiasından daha ileri bir kanıt ispat ortaya koyamamıştır yapışan deneyler..
Finasteridin yada dutastın çalışma mekanizmaları farklı olmasına rağmen sac cıkaetıyor olması olayım 5ar redüktazından ziyade direkt Dht ile ilişik olduğunu çok net ortaya koyuyor. Dht nin faaliyetleride çok net bir şekilde ortada.. Dht azalırsa ne olur bu ispat deney gerektiren yeni bşrsey yok. Dht azalır ise vücuttaki faaliyetleride az yasa çok aZalır. Bunun matematiği çok basit

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #53 : 21 Şubat 2021, 01:41:20 »
Arkadaşlar norveçte yaşamıyoruz malesef polyannacılığa gerek yok ben kendimden örnek vereyim bir sürü sorumluluk var zaten üstüme düşen (burdaki birçok insan öyle bilimle uğraşmamız gerekirken siyaset, ekonomi konuşmaktan uzak bir günümüz geçmiyor yoksa bizim yabancılardan altta kalır zekamız yok neyse bu uzar gider) saçımı da seviyorum aldığım risk, handikap ne derseniz deyin umrumda olmuyor aklıma gelmiyor bile ben elimden geleni yapıyorum bu şekilde de dökülürse içim rahat olur. Takılmamak lazım bazı şeylere. Gönül isterdi ki hiç birimiz kelleşmeyelim, dht bloklamakla risk almayalım, diğer etkenlere rahat ulaşalım, ayda bir mezoterapi igf vs yaptıralım ama malesef elimizdeki imkanlar kısıtlı her bakımdan ekonomik, coğrafi. Kullanıp kullanmamak sizin özgür hür iradenize kalmış, herkese bol şans.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Souvenir

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #54 : 14 Nisan 2021, 21:04:46 »
Valla Minoxil kullanırken çarpıntı yaşadıktan sonra finasterid ağzıma bile sürmem. Çekiniyorum yalan yok. Belki hiç bir yan etki etmeyecek ama yok yine de kullanmam.

Doğal yollarla (saç masajı, dermastamp, yeşil çay) düzeltmeye çalışacağım. Biliyorum bu yollarla düzelmesi çok zor ama yapacak birşey yok ne yapayım.

Zaten bu ilaçları da bıraktıktan sonra yine dökülmeyecek mi? Kalıcı bir etkisi yok diye biliyorum. Uzun yıllar kullanamam.

DmitriAhmedov

• Sr. Member
« Yanıtla #55 : 15 Nisan 2021, 02:49:13 »
Ben saw palmetto nun DHT düşürdüğünü ve bu sebeple saça fayda sağladıgını düşünmüyorum. Keza yanılıyor isem ve DHT yi düşürüyor ise ozmaan yanetkisiz olması nasıl mümkün oluyor onuda anlamış değilim. Finasteride kullananlar mide yanması yada böbrek , karaciğer sancısı çekmiyır ki yanetki olarak... eğer DHT yi düşürebilir ise kişi finasteride ile (kiminde işe yaramıyor) DHT nin vücuttaki etkileri azalıyor miktara bağlı olarak. Aslında bir etki bu yanetki değil.. kabak çekirdeği, saw palmetto yada papatya çayı adı her ne ise DHT yi düşürdüğü taktirde finasteridden ne farkı kalıyor yanetki olarak? Hani finasteride mideyi yakar yada kabızlık yapar anlarım alternatif doğal  bir ürünle bu etkilerinden kacılabilinecegini ama çalışma prensini DHT azalması ise fayda salladığı taktirde (sanmıyorum saglıyacagını) bu etkilerden kaçmak pek mümkün gelmiyor benim mantığıma..
Bence şöyle bilimsel kanıtı yok tabi ama dogal yollarla testo artırıcı bir sürü besın var yüzde 20 30 etkilidir oda 1 antrenman yeter yetmez bir sürü gıda tüketirsin ama anabolik steroid alır vurur veyada küre girersen testonu uçurur bunların arasındaki farkta tamamen boyle bişey bence
  • Yaşınız 25

sonkabadayı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #56 : 15 Nisan 2021, 18:34:31 »
saw palmetto tabikide finas kadar etkisi yok ama doktorlar oneriyor ve yan etkileride az da olsa bazi kisilerde görülüyor
  • Yaşınız 22

Facebook Twitter Instagram