doğru anladın hocam. Ancak oradaki matematik hesabını tam veremiyorum. Ama finas %70 baskılıyorsa, saw palmetto %10 felandır. Benim durumdaki adam için daha sağlıklı olur finasa göre
Şuan 1.5 hafta oldu hergün kullanıyorum. Açıkçası plasebo etkisi değilse, ki ben mantığıma ve sezgilerime çok güveniyorum; çok hafif cinsel bir düşüş hissediyor gibiyim. duşta dökülmede de hafif bi azalma var gibi. Normalde havluda 5 6 tane oluyordu kuruturken. Şuan 2 3 geliyor. Dediğim gibi tribe girmişde olabilirim ama zannetmiyorum.
Bu kadar hızlı etkisi olur mu diyebilirsiniz ama benim yapım biraz küçüktür çabuk etki yapabilir.
1.70 boy
62 kg
bu nedenle çabuk etki yapabilir.
Sık sık durumu yazıcam buradan
Fotoda gün ışığında çekilmiş son hali var
Yani saw palmetto = %50 x finasteride diyebilir miyiz?
Sorusuna verdiğin cevap
“Evet doğru anladınız hocam Finasteride %70 se saw palmetto %10” ama bu seferde söylediğine göre
-saw palmetto = %14,27 x finasteride oluyor. Çok ciddi %400 lere varan matematik hatası mevcut. Ben anlamadım. Ama ilk söylediğinizin doğru olduğunu varsayarsak saw palmetto kullanmak isteyen birisi düşük dozda finasteride kullansın , yada daha kısa süre yada belirli aralıklarla? Yine aynı kapıya Çıkar öyle değil mi?
Bu arada bu matematikle sezilerinize pek güvenmeyin yanılabilirsiniz.
İşin Aslı saw palmettonun DHT yi baskıladıgına, saç dökülmesi yada prostat problemine iyi geldiğine dair hiçbir bilimsel çalışma yok. Bilim camiasının gözünde “Kabak çekirdeği ne kadar saça yararlı ise saw palmetto da okadar fayda sağlar”.
Velev ki işe yaradı DHT düşürdü finasteride den hiçbir farkı yok. DHT yi nasıl düşürdüğünün bir anlamı yoktur vücut bunu algılamayacak, olay DHT düştü mü düşmedimi meselesi. Eğer düştü ise ne miktarda düştü... bütün mevzu bu soruda. İster finasteride ile düşür İster kabak çekirdeğini fitil olarak kullan farketmez DHT yi saçtaki reseptörlerin etkilenmeyeceği seviyeye kadar düşünebilirsen saçın Çıkar yeniden. DHT düşerse yanetkilerini hissedersin. DHT yi ne ile düşürdüğün bir şey ifade etmiyor ne kadar düşünebildiğin önemli olan. Çok saw palmetto kullanacağına az finasteride kullan? En azından bilimsel çalışmaları yapılmış etkinliği birçok sağlık kurumunca onanmış bir ilaç.