Gönderen Konu: [Tavsiye] Ameliyat Sonrası Saçsız Bölgeye Ekim  (Okunma sayısı 2961 defa)

asaidb

• Yeni üye
  • *
[Tavsiye] Ameliyat Sonrası Saçsız Bölgeye Ekim
« : 19 Haziran 2020, 11:08:20 »
Herkese Merhabalar,

Bir yıla yakın süredir formu takip etmekte ve yararlanmakta idim. Öncelikle paylaşımlar için teşekkür ederim. Bende bu sürece gireceğim büyük ihtimalle. Hem sizlerin görüşlerini almak hem de ameliyatlı bölgeye dikiş hakkında çok fazla bilgi olmadığı için benden sonra benzer durumları yaşayabilecek kişiler için yararlı bir başlık olabileceği için foruma katıldım.

Benim durumuma gelecek olursak başımın tam üst kısmında yağ bezesinin tıkanması ve büyüyüp iltihaplanması sonucunda lipom oluştu. İlk ameliyatımı 2019 mayıs ayında oldum ve nohut büyüklüğündeki bu iltihaplı beze alındı. Enfeksiyonlu olduğu için zaten üstteki saç dökülmüştü ( 5 kuruş büyüklüğünde bir alan). Cildiye doktorumun dediği zaten ameliyatta bu saçsız alanda çıkarılacağı için saçsız bir bölgede kalmaz sorun olmazdı. Ancak ne yazık ki öyle olmadı. Belki benim suçum olarak estetik cerrahiye gitmedim genel cerrah daha tecrübeli bir hoca idi ondan kaynaklı veya bilemiyorum. Bu ameliyattan sonra yan yana iki fındık büyüklüğünde (2 cm2 kadar) bir alan saçsız kaldı. Bende bir yıl sonra 2020 mart ayında estetik cerraha başvurdum ve bu saçsız alanın ameliyat ile alınıp tekrar dikilmesi durumunda saçsız bölgenin kapanıp kapanamayacağını sordum. Olumlu cevap alınca tekrar ameliyat oldum ama ne yazık ki sonuç değişmedi. Ameliyattan önce sadece ince bir çizgi şeklinde saçsız bölge olur demişti ama kalın bir çizgi şeklinde yine büyük bir alan saçsız kaldı. İkinci ameliyatın tek getirisi sadece saçsız bölgenin derisi daha düz oldu ve saçsız alan biraz daha küçüldü. Şuan ki durumda saçım uzunken bariz belli olmuyor ama kısa iken bariz görünüyor. Bende ne yazık ki hem çek sevdiğim hem de saçlarım çok yağlı olduğu için kısa saçı tercih ediyorum. Ayrıca akademisyenim insanlarla devamlı sosyal ilişki içerisindeyim. Küçük bir alan diyebilirsiniz ama beni çok etkiliyor yaşım 30 ve sadece o bölgede saç olmaması sanki saç kıran gibi duruyor. Genel saç dökülmesi olsa bu kadar takılmam çünkü bir hastalık değil ama kendimi böyle cüzzamlı gibi hissediyorum.

Uzatmayım bu bölgeye DHI metodu ile saç ektirme amacıyla bu ve diğer sitelerdeki yorumlara da bakara ilk 5'te sayılacak 2 yer ile iletişime geçtim. Etik bulmadığım ve KVKK ilkeleri içerisinde özel mesajlaşmalar olduğu için isimlerini vermeyeceğim. Biri DHI metodu ile ekmiyoruz sitede bilgi için var safir uç ile FUE metodu kullanıyoruz ayrıca eğer deri altında yağ dokusu yoksa ekim olmaz bakmak lazım dedi. Yıllık izine çıktığımda gitmeyi düşünüyorum muayeneye. Bu alanda biraz göçük var yanı yağ doku biraz kayıp ben düşünememiştim helal olsun fotolardan bunu söyledi. Zaten gönlümden geçen ilk yer burası idi tek üzüntüm DHI metodu ile ekmemesi. Sizce böyle küçük bir alana hangi metot daha iyi olur illa DHI olmak zorunda mı? Daha sık ekim yapılabildiği için DHI metodunu tercih etmiştim.
Diğer iletişime geçtiğim yer ise hiç kan akışı veya yağ doku le ilgili bir şey demeden ekeriz 3000 tl isteriz ancak ikinci bir seans ihtiyacı da olabilir dedi. Açıkçası küçücük bir alan iki seans 6000 tl eder. Bu fiyata tüm başa ekim yapılıyor benim max iki seansta 300 ekim ya yapılır ya yapılamaz anlamadım niye bu kadar yüksek fiyat istendi. Ayrıca hiç yağ dokusu vb. konulara girilmeden bu şekilde bir fiyatta istenmesi bende sorun işaretleri oluşturdu. Ki bu yer bu forumda da çokça kişinin gittiği veya tavsiye ettiği bir yer. Meşhur olmalarından dolayı genel fiyatlar çok yüksek galiba. Sizin düşünceleriniz neler öğrenmek isterim. Fiyat, ikinci seans ve ekim metodu hakkında tekrar soru sordum ama henüz dönüş yapmadılar.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Fikirlerinizi almak istedim. Vakit ayırıp okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: [Tavsiye] Ameliyat Sonrası Saçsız Bölgeye Ekim
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2020, 11:11:13 »
Öncelikle resimlerini eklemelisin
Ve ikincisi o metot bu metot bunları bikere bırak önemli olan işlemlerin başarılı olması başarılı bulduğun merkezler benim saçıma şu uygun bu uygun değil.
Global Moderator

asaidb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2020, 11:24:51 »
Resim ekleyeceğim şuan çekemedim. Şu uygun bu uygun değil derken anlamadım? Tabi ki önemli olan operasyonun başarılı olması ancak bu forumda merkezler ve ekimler tartışılmıyor mu? Saçıma uygun demedim zaten sadece bu şekilde küçük alanlarda daha sık ekimin DHI metodu ile yapıldığını okudum hep o yüzden onu istedim. Yoksa benim için nasıl ekerseler eksinler.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 19 Haziran 2020, 11:29:12 »
Resim ekleyeceğim şuan çekemedim. Şu uygun bu uygun değil derken anlamadım? Tabi ki önemli olan operasyonun başarılı olması ancak bu forumda merkezler ve ekimler tartışılmıyor mu? Saçıma uygun demedim zaten sadece bu şekilde küçük alanlarda daha sık ekimin DHI metodu ile yapıldığını okudum hep o yüzden onu istedim. Yoksa benim için nasıl ekerseler eksinler.

Sıklık olarak dhı ya da slit farketmez ikisinde de sıklık olur yapabilen olduktan sonra siz başarılı yerelere bakın demek istedim teknikten ziya de
Global Moderator

asaidb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 19 Haziran 2020, 11:34:06 »
Sıklık olarak dhı ya da slit farketmez ikisinde de sıklık olur yapabilen olduktan sonra siz başarılı yerelere bakın demek istedim teknikten ziya de

Anladım hocam. Ben tabi olayı ayrıntılı bilmiyorum okuduklarımda hep DHI tavsiye edilmiş o yüzden bu şekilde yaklaştım.
İkinci konuştuğum yer cevap yazdı. Fiyat politikalarının böyle olduğu, DHI metodu ile ekileceğini belirttiler.

asaidb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 19 Haziran 2020, 11:41:22 »
Öncelikle resimlerini eklemelisin
Ve ikincisi o metot bu metot bunları bikere bırak önemli olan işlemlerin başarılı olması başarılı bulduğun merkezler benim saçıma şu uygun bu uygun değil.

Fotoğraf ekledim ama korona evde yalnız da olunca çekemedim kendim bir türlü ancak bu kadar oldu.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 19 Haziran 2020, 11:44:52 »
Boşlukları kapatırsınız sorunsuz bir şekilde bence
Global Moderator

asaidb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 19 Haziran 2020, 11:54:22 »
Boşlukları kapatırsınız sorunsuz bir şekilde bence

Teşekkürler. Temmuz ayının başında izne ayrılıp ektireceğim. Gelişmeleri buradan paylaşırım.

baldLion

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 19 Haziran 2020, 12:36:48 »
yağ dokusu vardır ya yoksa elini bastırınca direkt kemik gelir eline ,dhı ekime neden bu kadar taktınız anlamadım normal yöntem ilede düzgün bir yere ektirsen olur bu ekim.

asaidb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 19 Haziran 2020, 13:05:04 »
yağ dokusu vardır ya yoksa elini bastırınca direkt kemik gelir eline ,dhı ekime neden bu kadar taktınız anlamadım normal yöntem ilede düzgün bir yere ektirsen olur bu ekim.
Hocam açıkçası yağ doku çok az gibi geliyor. Çünkü o bölge derisi ile birlikte komple çıkarıldı ne yazık ki. Zaten bastırınca direk sert kemik geliyor ve normal saç derisine göre daha düşük seviyede göçük biraz ama umarım ekerler. DHI takmadım sadece diğer bölgedeler de saçım yoğun olduğu için orası sık ekilmez ise fark olabilecek durumda. Artık yorumlar bu şekilde gelince çok da önemsemiyorum ektireceğim bir şekilde. Sizce bu bölgeye 3000 tl fiyat normal mi? Hintel hocam siz de cevaplarsanız sevinirim.

asaidb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 07 Temmuz 2020, 17:30:34 »
Bugün Hakan Doğanay hocada ekim yaptırdım. 40-50 civarı ekeriz dedi ama 100 kök çıkardı yardımcısı ve tamamını Hakan hoca kendisi ekti. Aslında sadece randevu alıp görüşmeye gitmiştim ama işlem zaten çok uzun sürmeyeceği için istersen hemen yapalım dedi bende kabul ettim.
Şuan foto ekleyemedim ileri ki zamanlarda ekleyeceğim. Skar yara üzerine saç ektirmek isteyen arkadaşlar için yararlı bir paylaşım olur.
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2020, 17:38:10 Gönderen: asaidb »

alltheother

• Hero Member
  • Selam olsun bütün keldaşlara:)
« Yanıtla #11 : 07 Temmuz 2020, 18:35:27 »
Bugün Hakan Doğanay hocada ekim yaptırdım. 40-50 civarı ekeriz dedi ama 100 kök çıkardı yardımcısı ve tamamını Hakan hoca kendisi ekti. Aslında sadece randevu alıp görüşmeye gitmiştim ama işlem zaten çok uzun sürmeyeceği için istersen hemen yapalım dedi bende kabul ettim.
Şuan foto ekleyemedim ileri ki zamanlarda ekleyeceğim. Skar yara üzerine saç ektirmek isteyen arkadaşlar için yararlı bir paylaşım olur.

Geçmiş olsun hocam sevindim sizin adiniza. Çabucak halletmenizde guzel olmuş.

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 07 Temmuz 2020, 19:42:34 »
küçük bir alan geçmiş olsun çözülür

asaidb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 12 Temmuz 2020, 15:46:48 »
Geçmiş olsun hocam sevindim sizin adiniza. Çabucak halletmenizde guzel olmuş.
küçük bir alan geçmiş olsun çözülür

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bugün 5. gün kabuklar biraz vardı duştan sonra biraz ovalayınca hepsi döküldü. 1-2 tane kabukla birlikte geldi onun dışında sorun olmadı. Dökülen görmedim daha. Bugün çektiğim fotoları ekliyorum. 5-6 ay sonra tekrar bir ekim yapabiliriz sıkılaştırmak için demişti bakalım gerek olacakmı.

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #14 : 12 Temmuz 2020, 20:05:47 »
 Saç   pragmesonyonu   bu gibi  sıkıntılar  için    iyidir

Facebook Twitter Instagram