Selam dostlar, nihayet bende saç ektirenler kervanına katıldım. Yaş 39. Babam tarafı kel ağabeyim ve babama çekmişim. Saçı dökülen her erkek gibi bende saçlı olmayı hep hayal ederdim. Saç ektirme konusunda ağabeyim bana cesaret verdi. Hakan Doğanay Hoca, ağabeyime 5-6 yıl önce saç ekmişti Saç dökülmem abimle hemen hemen aynı hızda gitti. Abimin sonucu parmak ısırtacak kadar güzel, ona hep gıpta etmiştim.
Ocak ayında abimle beraber Hakan Hocaya gittik. Daha önce kendisini tanımıyordum. Saçıma baktı arka taraftaki saçlara falan baktı, sakal ve göğüs kıllarıma baktı. Bana birçok soru soru sordu. Saç ekimine uygun olduğumu arka taraftaki saçların güçlü olduğunu söyledi. Benden bir seansta 4000-4500 kök alacağını, tamamen kapanmayacağını ama 1-2 yıl sonra ikinci bir seansta tam olarak kapanacağını söyledi. Sonuçta en önemli kısma geldik. Para meselesi.
Fiyat konusuna gelince bana iki ayrı seçenek sundu. Kendisi ekim yaparsa kök başına 1 Euro, kendisinin gözetiminde ekibi yaparsa yarı fiyatı. Hesapladım 4500 kök 1 Euro’dan 30.0000 TL yapıyor, ekibi yaparsa yarı fiyatı 15.000 TL. 30.000 benim bütçemi çok aşan para bunu veremem, ekibi üzerinden anlaştık Abimde araya girdi 14.000’e anlaştık. 2 gün sürecek 1 günde bitmez dedi. Hocam 1 günde yapsan olmaz mı dedim, olmaz 2 gün dedi eyvallah dedik Nisan ayına randevulaştık.
Malum Corona patlayınca Hakan Hoca da ekimleri iptal etmiş. İkinci bir şok. Ona da eyvallah dedik. Zaten bende Antalya’da oturduğum için asistanı aradı, tekrar normale dönünce sizi arayacağız yeniden randevulaşacağız dedi. Nihayet Corona normale dönünce hoca da tekrar başlamış asistanı beni aradı ve 13 -14 Haziran’a gün verildi. Benim için heyecanlı bir sürecin başlangıcıydı Aslında saç ektiren herkesin başına gelenler. Ama herkesin süreci kendine özel oluyor tabi.
Ayın 13 ünde sabah hastaneye geldim. Hastaneye girişte corona yüzünden ekstra tedbirler var. Ateş ölçülüyor form dolduruluyor aslında bunlar beni gerdi ama bu günlerde fazla yadırgamadım.
1. Gün : - Sabah Hakan Hocayla son konuşmaları yaptık. Heyecanlıydım, konuşmalarıyla rahatladım
Bana saç ekimiyle ilgili bir form verdiler onları doldurdum.
Koluma bir iğne soktular. Bundan aslında hiç memnun olmadım. Hoca bu şart, buradan çıkışın kadar kalacak dedi Buna da tamam dedim
Kan tahlilleri yaptılar. Tansiyon ölçtüler.
Tıraştan önce fotoğraflar çekildi
Saçlar yıkandı
Tıraştan sonra fotoğraflar çekildi.
Günlük giysileri çıkartıp bana ameliyat önlüğü giydirdiler.
Sonra saç ekim odasına tıpış tıpış girdim.
Heyecan daha da arttı.
Ön bölge için çizim yapıldı. Çizim sırasında Hakan Hoca küçük müdahaleler yaptı. Çizgiyi şöyle yapın falan filan. O anda doktorun yanınızda bulunması güven veriyor bu önemli.
Sıra ameliyat kısmına geldi.
Yüz üstü yattım. Kafama iğneler girdi. Eh biraz acı ama ne yapayım gülü seven katlanacak dikene. Daha önce bana söylendi.
Asistanı Ahmet saç köklerini almaya başladı. Size bir şey diyeyim mi saç ekiminin en can sıkıcı anı burası. 1 ya da 2 saat öylece yatarken saç kökleri alınıyor. Yüz aşağı yatmak iyi bir şey değil. Köklerin alımı nihayet bitti. Bana göre en zor dönem bitti.
Öğlen Yemek Molası: 15-20 dakika sürüyor hafif bir yemek.
Saç Ekimine Geçiliyor. Önce yine şu can sıkıcı anestezi. Kafanın ön tarafı uyuşturuluyor. Dhi saç ekimi yapılmak üzere konuşmuştu hoca. 2 kişi kökleri kalemlere yerleştiriyor, bir kişi kalemle kökleri ekiyor. Bu kısım rahat (anesteziden sonra rahat). TV seyredebiliyorsunuz cep telefonu ile konuşma izni var İlk gün 2250 alındı ve ekildi.
Köklerin alımı 2 saat
Yemek molası yarım saat
Köklerin ekilmesi 3 saat sürdü.
Kısacası 2250 kök için 6 saat falan sürdü. Kafam kazan gibi. Ekim bitti saçları spreyle yıkadılar.
Ayağa kalktım açıkçası biraz yorgunum.
Bana bir poşet verdiler. İçinde ağrı kesici, boyunluk falan vardı. Bana bazı önerilerde bulundular hafif kafamda ağrı var. Yemekten sonra ağrı kesiciyi attım. 5-10 dakika sonra hiç kafamda ağrı kalmadı. Hocanın verdiği boyun yastığını kullanarak kısa sürede sızıp uyumuşum. İlk gün için yüz aşağı yatma demişti Artık nasıl uyudum bilmiyorum.
ilk ggün ekimden önce klinikte çekilen fotoğraflardan bazıları