ekiminiz hayırlı olsun sonucların gönlünüzce olması dileğiyle. 4 yıl önce ekim yaptırmışsınız bunla ilgili sorularım olacaktı. Cevaplarsanız sevinirim.
1. kaç greft ekilmişti? ya da hangi alanlara ekim olmuştu? alan üzerinden sayı tahmini az cok olur.
2. ekilen greftler 12 ayı tamamlayınca hepsi çıktı mı, çıktıktan belli bir süre (örneğin 1 yıl ) sonra mı döküldü yoksa belli kısmı hiç çıkmadı mı?
Yabancı forumlarda ve tıbbi rehberlerde araştırmalar yapıyorum. DHT hormonu ekilen saçı döker mi diye. cevaplar muğlak tartışmalar devam ediyor vs. kısaca şunu merak ediyorum bu siteye saç ektirenler süreçlerini koyuyor bakıyoruz maksimum bir yıl adamı takip ediyoruz mutlu mesut siteye veda etmiş vs. ya sonra? dönemsellik özelliği olan DHT seviyesi arttığında ekilen saçlar dayanıyor mu? yada saç dökülmesi olarak tanımlanan alopesi areata süreci devam ettiğinde saçların durumu ne oluyor bu soruya cevap arıyorum. genel geçer herkesin söylediği şu: donör alandan dökülmemeye kodlanmış saçlar alınıp transfer olduğu için dökülme olmaz. ancak donör alanda belli yaşa kadar dayanabilen minyatür saç olarak tanımlanan saçlar var ise bunlar dökülmeye kodlanmıştır, dökülecektir. donörden saç alırken bu minyatür saçlar hesaba katılmaz ve hatta bu saçlar bu ekim travmasına dayanamayabilir ve çıkmayabilir, çıksa da dökülme olasılığı devam edecektir. tüm bu yazdıklarımı sabırla okuyup bir önceki deneyiminden yola çıkarak bizleri aydınlatırsan seviniriz.