Hocam süreç devam ediyor daha bunun form tutma süreci var kaldı ki az da olsa biraz daha çıkış olur bence.
Bir sorum olacak dokunduğunuz an da ekilen saçla sakal greftlerini ayırt edebiliyor musunuz?
Sakallar tam olarak nereye ekildi bilginiz varmı ? Yani sizce kapatıcılık oranı nasıldır ?
İlk başlar da sakala karşı baya ön yargınız vardı. Bu devam ediyor mu yoksa iyi ki sakal da ekildi diyor musunuz ?
Ben 2. Ekimimde sakaldan destek almayı düşünüyorum , donoru yormamak adına.
Sizin planlama da gayet mantıklı bence.
Tekrardan hayırlı olsun , aylık paylaşımlara devam etmenizi dilerim hem siz hem biz gelişimi görelim diye.
Merhaba. Sürecin devam ettiği konusunda hemfikirim. Zaten önceki mesajlarımda bunu belirttim.
Benim gözlemlediğim kadarı ile 6. Ay sonunda ekimin başarısını yüzde 80-90 görebiliyorsunuz. Bu benim yıllardır forumlarda takip ederken gözlemlediğim bir süreç. Kendi ekimimde de böyle olacağını düşündüğüm için yorumumu 6. ay sonunda yapacağım demiştim.
Sakal ekimi konusuna gelirsek şunu söyleyebilirim. Elimi saçıma götürdüğümde direk şu sakal bu değil diyemiyorum. Bunun en büyük nedeni benim donör alandaki saçların şansıma çok kalın ve güçlü çıkması. Bu nedenle saç ve sakal arasında anormal bir fark yok. Bazılarında gece ile gündüz kadar fark oluyor. Mesela saçı ince telli kestane rengi iken sakal siyah ve çok kalın olunca bakarken direk belli ediyor kendisini. Bende bu olmadı.
AMA, sakaldan ekilen greftler biraz daha kalın ve dik çıkıyor şimdilik. Yani saçı tararken sakaldan ekilenlerin yön alması çok zor oluyor. Bu nedenle dokunarak değil ama bakarak görebiliyorum.
Sakal konusunda benimle detaylı hiç bir şey konuşulmadı. Ama bildiğim kadarıyla sakal ekimlerini tam tepe orta bölüme yapıyorlar. Çünkü diğer bölgede sırıtıyor bu greftler görüntü ve yapı farklılığından dolayı.
Bana 800 sakal grefti ekildiği söylendi. Açıkçası kesin dille yüzde kaçı çıktı veya nasıl kapatıcılık sağladığı hakkında net bir şey söyleyemem. Ama sakal greftlerinde firenin nispeten yüksek olduğunu biliyorum.
Paylaşımlara devam edeceğim.
Zaten ikinci bir ekim de yapacağım.