Ekimden sonra 30 gün oldu. Şok dökülme bi r süre önce başladı. Şu anda bayağı yavaşlamış durumda. Önceki ekim konularına göre ortalama bir ay kadar daha devam edecek gibi görünüyor.
Bazı ekilen saçlar ise uzamış durumda. Yani ekilenlerin hepsi dökülmeyecek gibi. Yine de bir yüzde 75 dökülme bekliyorum.
Bu arada ekilen bölgedeki hassaslık azalarak da olsa devam ediyor. Şampuanla masaj yaparken hassaslık hissediyorum. Tahmini olarak bir ay sonra yüzde 90 iyileşir diye düşünüyorum.
Bu arada Serkan Aygın klinikle ilgili bir eleştirimi paylaşayım. Verdikleri dosyadaki bazı bilgiler, onlarla bire bir iletişime geçtiğinizde söyledikleri ile örtüşmüyor.
1. Tıraş için saçınızı operasyondan bir ay sonra makas veya tıraş makinesi ile kesebilirsiniz diyor. Hemen altında sakal ve donör olarak kullanılan arka kısmı 15 gün sonra makine veya makasla kesilebilirsiniz diyor.
Buradan donör 15 gün sonra ekilen bölge 30 gün sonra kesilebilir anlamı çıkıyor. Ama whatsapp’tan sorduğumda bana şu söylendi:
15 gün sonra sakal donör
30 gün sonra ense donör bölgeleri kesilebilir.
Ekilen bölgeye 6 ay boyunca dokunulmamalı.
Şapka konusunda da verdikleri dosyada 10. Gün sonrasında diğer şapkalar giyilebilir denirken whatsapp’ta 30 gün denildi.
Burcu hanıma gelecek hastalar için lütfen bu bilgileri dosyanızda güncelleyin dedim. O da ileteceğim dedi. Eğer bu yazıyı okursanız ve dikkatli olmak istiyorsanız, dosyada yazanları şimdilik göz ardı edin ve benim yazdıklarımı uygulayın. Aslında en iyisi merkez ile iletişime geçip onlar ne diyor öğrenin.