Aslında konu açmayacaktım çünkü Serkan Aygın’da bayağı ekim yapıldı son süreçte ve yeteri kadar konu olduğunu düşünüyordum. Ama benim saçlarımın genelden biraz daha açık olması ve donörümün güçlü olmaması nedeniyle konuyu açmaya karar verdim.
Serkan Aygın Klinikte bugün ekim işlemim gerçekleşti. Yerleri güzel, çalışanları profesyonel. Genel olarak çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.
Aslında ekim gününe kadar bende sıfır heyecan vardı. Çok rahattım ama ekim günü sabahı Serkan Bey’le konuşup saç analizi yaptırıp ona göre karar verecektim. Bunu özellikle talep etmeme rağmen, gittiğimde doktor Bey’in görüşmede olmayacağını öğrenince biraz moralim bozuldu. Ama bir ekip şefinin geleceğini öğrenince rahatladım.
Eda hanımla whatsapp’tan konuştuğumuzda Serkan Bey resimlere bakarak ilk ekim için 4500 toplam olarak 7000 greft çıkabilir demişti. Tabii canlı muayenede rakam netleşir diye bir açıklama da yapmışlardı. Ekip şefi ise enseden 3200 sakaldan 800 olarak bunu 4000’e değiştirdi. Bu da benim moralimi bozdu açıkçası çünkü böyle olacağını bilseydim ekim işine girmezdim. 800 sakal ekimi cidden yüksek bir rakam. 3800 ense, 200 sakal olsaydı daha rahat hissedebilirdim. Çünkü okuduklarıma göre sakaldan alınan greftler saçlardaki kadar verimli olmuyor ve başarı yüzdesi daha düşük oluyor. Serkan Aygın Klinik’te bu farklı mı bilemem. Ama aynı ekip şefi bana ikinci bir ekimde 3000 greft çıkartabileceklerini sadece ilk ekim için donör alanı zorlamak istemediklerini söyleyince bu görüş kafama yattı. Açıkçası bu noktada onlara güvenmeye karar verdim ve ekime tamam dedim.
Süreç iyiydi. Benim ekipte Elif Hanım, Turgut Bey, Şeyma Hanım ve bir kişi daha (Yeliz?) vardı. İşlerini özenle yaptılar. Hepsi de sevimli insanlardı. Çok memnun kaldım.
Bu arada öndeki zigzagların diğer ekimlerine göre çok daha az belirgin olmasını rica ettim. Eğer iki ekim bana memnun olacağım sıkılıkta bir sonuç sağlamazsa, seyrek ve uzun saçlarla dolaşacağıma, saçlarımı bire vurmaya devam edeceğimi söyledim. Anlayışla karşıladılar ve istediğim şekilde o üçgenleri küçülttüler.
Şu anki resimleri paylaşıyorum.