Bir şey soracağım 8 fıs sıkma düzenin nasıl yani şakaklara kaç tane vertexe kaç tane vs.
Şakaklara birer fıs ön tarafa bir fis
Tepeye 3 fis üst ortalara ise 2 fıs
Yalnız dikkat edilmesi gereken sıkar sıkmaz olduğu gibi masaj yapmamak gerek, örneğin ortalar için üstten sıkıp kafamı eğip önlere kadar akmasını sağlıyorum. Aynı şey diğer yerler içinde gecerli, sıktığında kafanı öne sağa sola hareket ettirerek daha geniş yüzeye yayılmasını sağlamak önemli bu sekilde tüm şapka bölgesine ilacı temas ettirmiş oluyorum zaten 5 fıs kafa derisinin tamamı için yeterli değil. Doktorum bana belli bir süre sonra -Mesela 9 ay veya 1 yıl sonra- haftada 5 güne düşer 2 gün kullanma 5 gün yetiyor dedi epey süredir bu sekilde haftada 5 gün gunde bir kez aksamları 8 fis olarak kullanıyorum.
3 yıldır kullanmama rağmen kafamda kepeklenme veya tahris pek olmadı hatta neredeyse hiç olmadı. Günde bir kez uygulamamla ilgili olduğu kadar haftada bir kez konazol diğer günler ise arındırıcı kepeğe karşı etkili sampuanla kullanmamla alakalı ve bende seboreik dermatit var, normalde daha da fazla sorun yasamam lazım
Bu yüzden foam veya rogaine arayışına girmedim hiç hem maddi olarak zorlar hemde bulmak için ugrasmak gerek, spreyin hiçbir zararını görmedim. ( 3 aydır konazol dışında bimde satilan ve oraya özel uretilen aplus kepeğe karşı etkili çay ağacı yağı sampuanını kullanıyorum. Şaka gibi ama kepek ve yağlanma için epey memnunum hicbir sampuandan bu kadar memnun kalmadım saçı çok güzel arındırıyor, içeriğini gördüğümde şaşırmıstım zink pirition climbazole çay ağacı yağı keratin soya proteinleri filan var. 10 lira ve dev gibi
Bu sampuanı bime özel üreten firma selen kozmetik, biraz araştırdığımda bu firmanın eczanelerde gratis ve watsons gibi kozmetikçilere epey pahali sampuanlarda ürettiğini gördüm urban vs.. Tek fark bu sampuanı bime üretmiş olması, her zaman derim sampuana cok para vermek enayiliktir
Saçlarım geriye gitmedi hiç, minoksidil ön taraftada çok etkili, önlerde minyatürlesen incelen kısalan saçlarım ınanilmaz kalınlaştı ve uzadı öyle ki normal saç çapının 4 5 katindan daha kalınlaşan saçlar var. Tepede belki daha etkilidir ama ön ve sakaklarda da gerçekten etkili