Öncelikle bu konu altına yorum paylaşan ve ve özel mesaj ile destek veren, sorularıma cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bir çok klinik ile konuştum ve aldığım yönlendirmeler aşağıdaki gibi.
Genel olarak iki yaklaşım ile doktorlar repair (düzeltme) operasyona cevaplarını döndüler.
Hasson & Wong (Dr. Jerry Wong - Toronto): Bir Corrective hairline adayı olarak; 2 operasyon ile önce ekilen saçların mümkün olduğunca temizlenmesi ve bu ekim saçlarının arka bölgelere redistribute edilmesi, 4-6 aylık bir iyileşme sürecini takiben 2500 graft ile yeni bir ön çizgi tasarımı yapılması önerildi.
Eugenix Clinic (Dr. Pradeep Sethi - New Delhi): 1 operasyon yapılarak yanlış açılı olan saçlardan tahmini 500-600 graft’ın alınması (özellikle şakaklar ve sağ sol temporal bölgedeki bushy/çalı gibi görümüne alanlar) ve aynı operasyon esnasında 1500-2000 graftlık bir operasyon ile yeni bir hairline tasarımı yapılması önerildi.
Türkiye'de ise HLC'de Eugenix Clinic gibi benzer bir yaklaşım ile tahmini 2000-2500 graft ekim ve aralardan yanlış olan saçların belli bir kısmı temizlenerek tek bir operasyon ile düzetilebileceğini paylaştı.
ASMED yani sayın Dr. Koray Erdoğan ise online görüşmemizde ben başka hiç bir kliniğin önerisini paylaşmamışken Dr. Wong'un önerdiği benzer çözümü önererek iki aşamalı bir operasyon önerdi ve kendisi Dr. Wong ile yakın arkadaş olduğunu da paylaştı. Türkiye'de bu tip bi öneriyi başka yapan kimse olmadı ve şunları ekledi "Zor operasyon olacak, kötü bir saç ekimi geçirmişsin fakat sana yardımcı olmak istiyorum" bu sözler bile bile bana umut oldu...
Hintell abi'nin eski ekim tecrübesine benzer şikayetlere sahip olduğum için konuyu kaç kere okudum 200 sayfayı kaç kez inceledim bilmiyorum ve orada da bahsi geçtiği gibi Koray Hoca'nın babacan, güven veren yaklaşımı ile mutlu bir sonuca eriştiği için, ben de ASMED ile bu süreci geçirmeyi planlıyorum. Önümüzdeki hafta yüz yüze gidip görüşme şansım da olacak kendisi ile.
kendısı ile çok muhabett ettik severim çok tatlı kaliteli bir adam
Evet kesinlikle öyle birisi ve forumdan bi abimizin yönlendirmesi ile iletişime geçtim. Koray Hoca'm da aynı öneri ile geldiği için ben kendimi Türk doktorlarına emanet etmeye karar verdim. Tabii işin iki kere Canada'ya gitme zorluğu da bu kararı etkileyen faktörlerden birisi.