Gönderen Konu: Proscar gün aşırı veya haftada 3 gün kullanım?  (Okunma sayısı 4462 defa)

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
Proscar gün aşırı veya haftada 3 gün kullanım?
« : 15 Haziran 2020, 10:19:03 »
Arkadaşlar merhaba, dupa tipi dökülmesi olan biri olarak yaklaşık 2 aydır finasterid kullanıyorum.

Saç dökülmemi kısa zaman içinde %99 oranda durdurdu ve yıllardır denemediğim şey kalmamıştı fin sayesinde durdurdum.

2 aydır düzenli olarak her akşam 1/4 olarak aldım hiç aksatmadan.

İlk zamanlar sadece cinsel isteksizlik vardı ereksiyonda sorun yoktu yani biraz geç ulaşsada ereksiyon sorunu kesinlikle yoktu ama şimdi tam ereksiyona bir türlü ulaşamıyorum eskisi gibi.

1 gün ara ile yada haftada 3 gün olacak şekilde 1,25mg kullanmak bu sorunu çözermi?

Yoksa yol yakınken bırakacağım ilacı fakat fin dışında başka hiçbir şey işe yaramıyor çok kötü bir çıkmaz yol bu.

Yaş 23.

oresteia

• Jr. Member
  • **
Ynt: Proscar gün aşırı veya haftada 3 gün kullanım?
« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2020, 10:27:40 »
Kardeşim merhaba öncelikle,
Aynı yaştayız bende 7 aydır fin kullanıyorum gördüğün yan etkiler dönemsel olabilir 7-8 günlük bir süreç içerisinde geçme ihtimali var bekleyip gözlemleyebilirsin, soruna gelirsek finasterid günlük olarak etkili bir ilaç haftada 3 gün elbette fayda sağlayacaktır yalnız ne ölçüde olacağı meçhul fakat 7-8 gün deneyip yan etkilerin geçmediğini görürsen hiç yoktan iyidir diyerek 2 günde 1 şeklinde alabilirsin ilacı tamamen kesmenden iyidir. 1 mg ile 1,25 mg arasında etki açısından herhangi bir fark olmaz 1 mg almaya devam et

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2020, 10:41:14 »
Hocam son 1 haftadır durum böyle, dediğim gibi ilaç yıllardır çözemediğim saç dökülmesini durdurduğu için psikolojik açıdan çok rahatlamıştım o yüzden bırakmadan çözmeye çalışmak istiyorum sorunu.

Gün aşırı veya haftada 3 gün vücutta bir dengesizlik yapmaz ve sadece fin'in etkisi azalır ise denemek istiyorum ama bir dalgalanma konusu olur diye korkuyorum.

Youtube'da bir yabancı doktor haftada 3 gün kullanılması daha yararlı diyor ama emin değilim.

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2020, 10:54:26 »
Haftada 3 de kullanabilirsin redditte çok böyle kullanan var

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2020, 11:23:20 »
Haftada 3 de kullanabilirsin redditte çok böyle kullanan var

Kaç mg kullanıyorlar hocam biliyormusunuz? Haftada 3 gün 1,25mg olarak denemek istiyorum.

oresteia

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2020, 12:25:55 »
Kaç mg kullanıyorlar hocam biliyormusunuz? Haftada 3 gün 1,25mg olarak denemek istiyorum.
1 mg ve 1,25 mg arasında etki açısından fark yok hangisi rahatına geliyorsa kullanabilirsin

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2020, 12:38:40 »
1 mg ve 1,25 mg arasında etki açısından fark yok hangisi rahatına geliyorsa kullanabilirsin
1,25mg daha rahat açıkçası bölme açısından.

Siz günlük mü kullanıyorsunuz?

oresteia

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2020, 13:14:42 »
1,25mg daha rahat açıkçası bölme açısından.

Siz günlük mü kullanıyorsunuz?
Aynen dostum her gün 1 mg şeklinde propecia alıyorum

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2020, 13:44:29 »
Şöyle bir söylenti var sarı çizginin doğru olduğu söyleniyor günlerce etkisi devam ediyor ama dediğiniz gibi ilk gün %70 se diğer günler %50 %40 yani iş yapıyor gibi gözüküyor.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQ_H90eiWk2idnXV312YFTYKQ2pDSGnnZNfREo_5_qZl5pQ8123&usqp=CAU
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2020, 15:21:29 Gönderen: nickmickyok »

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 15 Haziran 2020, 14:54:09 »
Şöyle bir söylenti var sarı çizginin doğru olduğu söyleniyor günlerce etkisi devam ediyor ama dediğiniz gibi ilk gün %70 se diğer günler %50 %40 yani iş yapıyor gibi gözüküyor.

Sarı çizginin derken biraz daha açarmısınız?

Yani haftada 3 gün kullanımında bir sakınca yokmu demek istiyorsunuz yanlış anlamadıysam?

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 15 Haziran 2020, 15:24:39 »
Sarı çizginin derken biraz daha açarmısınız?

Yani haftada 3 gün kullanımında bir sakınca yokmu demek istiyorsunuz yanlış anlamadıysam?
Ekleme yaptım hocam bakarsın. Yani detaylı bilgim yok sen iyice araştır kanka ama bu grafiği biliyordum bir tek paylaşmak istedim. Açıkçası bende merak ediyorum bunun cevabını. Dökülmem artarsa şayet haftada üç 0.25 almayı düşünüyorum.

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 15 Haziran 2020, 15:33:55 »
Ekleme yaptım hocam bakarsın. Yani detaylı bilgim yok sen iyice araştır kanka ama bu grafiği biliyordum bir tek paylaşmak istedim. Açıkçası bende merak ediyorum bunun cevabını. Dökülmem artarsa şayet haftada üç 0.25 almayı düşünüyorum.

Şimdi anladım hocam, sarı çizgi gibiyse sıkıntı olmaz gidi duruyor fakat kırmızı çizgi bana biraz olağan dışı geldi.

Yani bu kadar hızlı etki etse daha kullanır kullanmaz etki yaşardı insanlar diye düşünüyorum.

Reddit vb. forumlarda haftada 3 gün kullanan ve sonuç alan insanlar var, umarım sıkıntı yaşatmaz.

oresteia

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 15 Haziran 2020, 16:06:00 »
Kırmızı çizgi finasterid sarı çizgi dutasterid gibi düşünebiliriz bence finasterid günlük olarak etkili dutasterid 3 güne kadar azalarak etkinliğini koruyor haftada 2 veya 3 hap kullanmayı düşünen arkadaşlar 0,5 mg dutasterid düşünebilirler yan etki konusunda günlük finasterid almakla arasında ne gibi bir fark olur ondan emin değilim.

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 15 Haziran 2020, 16:11:52 »
Kırmızı çizgi finasterid sarı çizgi dutasterid gibi düşünebiliriz bence finasterid günlük olarak etkili dutasterid 3 güne kadar azalarak etkinliğini koruyor haftada 2 veya 3 hap kullanmayı düşünen arkadaşlar 0,5 mg dutasterid düşünebilirler yan etki konusunda günlük finasterid almakla arasında ne gibi bir fark olur ondan emin değilim.
Alakası yok hocam karıştırma dutu mutu hiç finas tablosu kırmızıyı yokmuş gibi düşünün sitede adam soru cevap yaparcasına koymuş hani sizce hangisi gibi olur finas etkisi diye cevap diyede eklemiş sarı çizgi gibi olur diye.

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 15 Haziran 2020, 18:27:44 »
Alakası yok hocam karıştırma dutu mutu hiç finas tablosu kırmızıyı yokmuş gibi düşünün sitede adam soru cevap yaparcasına koymuş hani sizce hangisi gibi olur finas etkisi diye cevap diyede eklemiş sarı çizgi gibi olur diye.

Hocam rica etsem yabancı sitedeki konunun linkini paylaşabilirisiniz.

Facebook Twitter Instagram