Hocam çok teşekkür ederim. Umarım güzel bir sonuç çıkar . Peki finastreid ve minoxil'i 6 ay kullanmam öneriliyor. 6 ay sonra bıraktığımda saçımda negatif etkisi bulunmaz mı? 2 gündür araştırıyorum ancak bilgi kirliliği çok fazla. Asuman hanımın önerilerine güveniyorum ama araştırmak da lazım. Saç ekimi yapan tanıdıklarım bu ilaçları kullanmadığını belirtti.Sonuçları orta halli diyebilirm ne harika ne çok kötü. Dediğim gibi bu süreç sonunda kendimi sürekli kullanmam gereken bir ilaca bağlayamam ve en ufak yan etkisi, kan ve vücut değerlerimdeki değişiklik mesleki olarak beni etkileyebilir bu risk beni düşündürüyor. Söylediklerinizi göz önünde bulundurcam teşekkürler.
Forumda finansterid'i bırakınca döngü tarzında birşey olmadığını öğrendim, finansterid saç dökülmesine neden olan hormonu baskılıyor, bu yüzden önümüzdeki süreçte başımızdaki saçları korumuş olacak, ama minoxidil'i aniden bırakmanın bazı negatif sonuçları olabileceği belirtiliyor..
Meselâ ben tam olarak bırakmayı düşünmediğim için, yani madem Minox saça bağımlılık yapıyor, en kötü ihtimalle finans'ı ve minox'u olabildiğince azaltırım şeklinde düşünüyorum, çok aşırı yaşam kaliteni olağanüstü etkileyecek şekilde yan etki görmediğin sürece, ki daha rastlamadım böyle bir konuya, devam edersin sıkıntı yok..
Ve ben vücudumu da çok fazla dinleyen psikolojide değilim, yani PLACEBO etkisi yapmaması adına umursamıyorum, benim psikolojim şu şekilde, Bizim başımıza bela olmaya çalışana biz daha fazla bela oluruz.. 😂 şeklinde olduğu için, Placebo işlemez bize EvelAllah..
Sonuç olarak benim sana nacizane tavsiyem, Asuman hocanın forumdaki sonuçları ortada, 4. Aylarda alınan sonuçlar, sürecin nasıl sonuçlanacağını önceden gösteriyor, hocanın işçiliği harika, ama sadece işçilik değil, İşçilik + Doğru zaman, doğru ilaç ve takviyeler..
tanıdıkların kullanmamış olabilir, merkez önermemiştir, çünkü yeni yeni bu ilaçları, çoğu ekim merkezleri önermeye başladı, ve bence gelecekte hepsinin önerdiği ilk ilaçlar bunlar olacak, seni yanlış yönlendirmek istemem, ilaç ve takviyelerle ilgili forumda araştırmanı yap, sonra düşünürsün, Karar senin..