Arkadaşlar finastreid ve minoxidil alımı konusunda tereddütlerimi Asuman hanımla detaylı bir şekilde konuştuk.
Minoxidil konusunda;
Minoxdilin ilerde bırakılması durumunda dahi ekilen saçların ilerde döküme uğramayacağı, kökleri güçlendirip hacim vereceğini, hali hazırda sahip olduğum saçların ise minoxidil kullandığım süreç içerisinde güçleneceğini, kullanımı bırakırsam saçımın eski haline döneceğini belirtti. Yani şunu anlıyorum minoxidil güçlendirir bırakırsan saçının döküleceği varsa dökülür, yani sırf minoxidil kullandığın için saçın dökülmez. Ayrıca minoxidilin saç köklerini güçlendirme ve saçı hacimlendirme konusunda diğer ilaçlara nazaran oldukça etkili olduğunu belirtti. Açıkçası minoxidil konusunda ikna oldum diyebilirim. 20. günümde başlayacağım. Saçlarım ince telli belki ekim sonrası bu tarz güçlü bir takviyeye ihtiyacım var. Asuman hanım 6 ay kullanacağımı belirtti belki ilerleyen dönemde süresi sürecime göre değişebilir.
Finastreid konusunda ise;
Asuman hanım tereddütlerimi anlayışla karşılayarak farklı çözüm üretti. Finastreid yerine 1 ay sonra Mossi London Serum'unu kullanmamı önerdi. Kullanım ise şöyle; kutuda toplam 80ml serum var, haftada bir yıkanmış ve kuru saç üzerine dermaroller uyguladıktan sonra ekim yapılan bölgeye 2ml serumu uygulayacağım. Kullanım sıklığı saçımın gelişimine göre değiştirilebilecek. Henüz serumu araştırmadım ama farklı bir çözüm üretilmesi içimi rahatlattı diyebilirim.
Finastreid'in çok güçlü bir ilaç olduğu aşikar ancak dediğim gibi yan etkilerinin beni etkileme ihtimali isterse %0,01 olsun ben ekilmiş saçıma takviye olacak diye bu riski almak istemiyorum.
Dolayısıyla normal beslenmenin protein ağırlıklı olmasının yanısıra takviye olarak kullanacağım ilaçlar şu şekildedir;
-Xpecia 6 ay
-Alopexy %5 deri spreyi minoxidil ekimden sonraki 20. gün başlancak sabah akşam 5 fıs 6 ay,
-Biotin 1000mg günde 1 adet
-Mossi London Serum dermaroller sonrası haftada 1 kez 2ml ekim yapılan bölgeye masaj ile
-Alfa lipoik asit 200 mg günlük