Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle 23 yaşındayım ve 8 yıldır dökülme problemiyle uğraşıyorum son iki yıldır bu durum artık belirgin hale gelmişti ve yaklaşık 1 yıldır forumu takip edip tedaviler ve ekim hakkında bilgi edinmeye çalışıyordum. Benim gibi dışardan forumu takip eden çok sayıda insan olduğunu tahmin ediyorum. Bu süreçte sayısız konuyu inceledim (Başta Hintell abinin ekim konusu olmak üzere) ve tecrübelerinizden ciddi anlamda faydalandım öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Asmed'i forumda görüp incedikten sonra ilk iletişimim 8 ay öncesinde oldu ve kendileri bana finasteride kullanmamı ve tekrar değerlendirmek için fotoğraf göndermemi söylediler, o günden itibaren finasteride kullanıyorum. Bu konuda yaşı benim gibi genç olan arkadaşlara tavsiyem eğer 22-23 yaşını dolmuşlarsa gönül rahatlığıyla kullanmalarıdır, ilk 3-4 haftalık süreçte söz konusu yan etkilerin bir kısmını tecrübe ettim(kasık ağrısı, depresyon, brain fog vb.) fakat 1.ayı doldurduktan sonra hiçbir yan etki görmedim önemli olan biraz sabretmek. Saç konusunda ise muazzam fayda gördüm ve uzun bir süre daha devam etmeyi düşünüyorum.
Ekim sürecine gelirsek Covid19 pandemisi nedeniyle indirim gündeme geldiğinde 4 Mayıs'ta Dr. Koray Erdoğan ile zoom üzerinden yaptığımız görüşme sonucunda kararımı kesinleştirdim ve 11 Haziran tarihinde 3000 greft tek gün olmak üzere ekimim yapıldı. Asmed hakkında yorum yapmaya gerek görmüyorum Türkiye'nin en iyi birkaç ekim merkezinden birisi burayı takip eden herkes bilgi sahibidir. Ekim süreci çok rahat ve güzel geçti her şey profesyonelceydi. Başta Bilge Hanım olmak üzere herkese ilgileri için teşekkür ederim.
Operasyon 11 Haziran günü saat 8-9 civarından başlayıp öğleden sonra 4-5 arasında bitti akşam 6-7 gibi eve gelmiştim ekim yaptırmayı düşünen arkadaşlar için söylemek istiyorum ki kesinlikle korkulacak bir durum yok operasyondan sonra sadece biraz sersemlemiş bir şekilde eve geldim ve akşam uyurken verdikleri yastığı kullandım beklediğimden çok rahattı 7-8 saat kesintisiz bir uyku çektim. Sonraki gün(12 Haziranda) ilk yıkama için merkeze gittim. Bugün(13 Haziranda) ise evde kendim ilk yıkamamı yaptım şuan ikinci günün içerisindeyim bekliyorum. Çok fazla detay vermeye gerek duymuyorum Asmed'in tüm operasyon süreci forumda detaylı olarak var. Ama aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum.
Ekim Bilgileri:
Ekim yalnızca ön bölgeye yapıldı.
Toplam donör kapasitesi: 8000
Kullanılan greft sayısı: 3010 (648 tekli- 1556 ikili - 720 üçlü - 84 dörtlü - 2 beşli)
Saç/greft oranı: 2.08
Saç kalınlığı 63 micron
Ekim öncesi:
Ön çizgi tasarımı:
İlk yıkama sonrası:
Evde yaptığım ikinci yıkama sonrası ikinci gün: