Gönderen Konu: TSH (tiroid) yüksek çıkması  (Okunma sayısı 2663 defa)

nickmickyok

• Sr. Member
TSH (tiroid) yüksek çıkması
« : 11 Haziran 2020, 16:00:55 »
Arkadaşlar bugün dahiliyede kan tahlili yaptırdım TSH değerim yüksek çıktı 6.61 yazıyor anne babadan geçen birşey dendi doktor sonra almassan kalp krizi geçirirsin aksatma sakın dedi bilgisi olan var mı akşam sonuçları eve geçince paylaşırım. Ek olarakta levotiron verdi doktor.
Tahliller:

Matthews

• Full Member
Ynt: TSH yüksek çıkması
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2020, 20:37:31 »
Hocam bende aile hekimine gidip tahlil yaptırmıştım tsh seviyem yüksek çıktı dahiliye bölümüne gidince hicbir sıkıntı çıkmadı bi yanlışlık olmasın sendede?

nickmickyok

• Sr. Member
Ynt: TSH yüksek çıkması
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2020, 21:14:30 »
Hocam bende aile hekimine gidip tahlil yaptırmıştım tsh seviyem yüksek çıktı dahiliye bölümüne gidince hicbir sıkıntı çıkmadı bi yanlışlık olmasın sendede?
Aslında dediklerini yalanlayamıyacak doktorun kanka yıllardır spor yapan biri olarak ve hiperaktif biri olarak hiç bu kadar hareketsiz kalmamıştım geçen sabah hatta kalbim çarpıntı yaptı diye sabah yürüyüşüne çıktım gece boyu uyuyamadım zımbayım dipçik gibiyim diye geçiniyordum ama 7 yerimizde mum yanıyormuş  :)

kenanmed

• Full Member
Ynt: TSH (tiroid) yüksek çıkması
« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2020, 01:30:42 »
Hoca abartmış kalp kriziyle tiroidi nasıl böylesine direkt bağlamış anlamak mümkün değil muhtemelen ilacı düzenli kullanmanız için söylemiş.

Tiroid değerleriniz şuan için normal ben sizin yerinizde olsam 1 ay sonra tekrar tsh baktırırdım , biraz daha artmış görürsem o zaman başlardım ama böyle yapmanın da bir sakıncası yok . Sonraki kontrolünüzü aksatmayın ama

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2020, 02:04:46 »
Hoca abartmış kalp kriziyle tiroidi nasıl böylesine direkt bağlamış anlamak mümkün değil muhtemelen ilacı düzenli kullanmanız için söylemiş.

Tiroid değerleriniz şuan için normal ben sizin yerinizde olsam 1 ay sonra tekrar tsh baktırırdım , biraz daha artmış görürsem o zaman başlardım ama böyle yapmanın da bir sakıncası yok . Sonraki kontrolünüzü aksatmayın ama
Hocam hemşire bir arkadaşım kullanma bir ay sonra birdaha ölçtür dedi ultrason yapmadan ilaç nasıl verebilir falan yaptı açıkçası doktorada o kadar soru sormama ağzından bir kelime almak için götümü yırtmama deymedi yemin ederim adamın bana duvara bakarak dediği tek şey "şalgam içme" oldu ulan ben şalgam içmemişim hayatım boyunca neyin kafası bu devlet hastanesi pişmanlıktır beni özel hastane doktorlarına emanet edin. Ha bu saç dökülmesi yapar mı diyorum erkeksin illa dökülecek saçların diye cevap verdi. S**er misin sabaha mı bırakırsın bu ilacıda iyi ki atmamışım saç dökülmesi yapıyormuş bursa da olanlar bu doktora gitmesin kesinlikle tavsiye etmiyorum.

kenanmed

• Full Member
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2020, 10:43:53 »
Hocam usg ile de alakası yok ilaç tsh değerine bakarak veriliyor , doktor neden böyle yaklaşmış anlayamadım herhalde canı baya bir sıkkınmış t4 değerleri çok düşük veya yüksek olması saç dökülmesiyle ilişkili olsa da siz bunlardan çok uzaksınız .

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2020, 11:24:30 »
Bu konu üzerinde durun bir kaç test daha yaptırın derim öncelikle. Bu hastalık hiçbir belirti vermeyebilir. o yüzden ara sıra kan tahlili yaptırmakta fayda var.

teşhisi zor olan hastalık.
çeşitli şikayetlerle doktora gittiğinizde kalp hastalığı, kansızlık, hormonal düzensizlik, psikolojik bozukluk tanısıyla geri gönderilme ihtimaliniz çok yüksek.
ailenizde bu hastalığın olduğunu üzerine basa basa söyleseniz de doktorlardan saçma sapan sözler duyup, sırf yasak savma maksatlı, kanda tsh düzeyine bakılıp bir şeyin yok diye geri gönderilmeniz de mümkün olabilirdi. oysa vücutta yanlış giden bir şeyler olduğu bellidir. sürekli yorgunluk, saç dökülmesi, konsantrasyon bozukluğu, okunulan seylerin eskisi kadar hızlı anlaşılamaması, her şeye sinir olmak, durduk yere ağlamak, yaşanan boğulma hissi. geceleri neredeyse 180'e fırlayan kalp atışlarıyla boğulma hissi yüzünden uyanmak (herhalde en beteri bu). tsh normal sınırlar içinde ama alt sınıra çok yakınsa ve bu tarz şikayetler varsa ve sebebi anlaşılamıyorsa mutlaka tiroid hormonlarının hepsi kontrol edilip tiroid ultrasonu çektirilmeli.
Global Moderator

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2020, 13:39:31 »
Bu konu üzerinde durun bir kaç test daha yaptırın derim öncelikle. Bu hastalık hiçbir belirti vermeyebilir. o yüzden ara sıra kan tahlili yaptırmakta fayda var.

teşhisi zor olan hastalık.
çeşitli şikayetlerle doktora gittiğinizde kalp hastalığı, kansızlık, hormonal düzensizlik, psikolojik bozukluk tanısıyla geri gönderilme ihtimaliniz çok yüksek.
ailenizde bu hastalığın olduğunu üzerine basa basa söyleseniz de doktorlardan saçma sapan sözler duyup, sırf yasak savma maksatlı, kanda tsh düzeyine bakılıp bir şeyin yok diye geri gönderilmeniz de mümkün olabilirdi. oysa vücutta yanlış giden bir şeyler olduğu bellidir. sürekli yorgunluk, saç dökülmesi, konsantrasyon bozukluğu, okunulan seylerin eskisi kadar hızlı anlaşılamaması, her şeye sinir olmak, durduk yere ağlamak, yaşanan boğulma hissi. geceleri neredeyse 180'e fırlayan kalp atışlarıyla boğulma hissi yüzünden uyanmak (herhalde en beteri bu). tsh normal sınırlar içinde ama alt sınıra çok yakınsa ve bu tarz şikayetler varsa ve sebebi anlaşılamıyorsa mutlaka tiroid hormonlarının hepsi kontrol edilip tiroid ultrasonu çektirilmeli.
Özel hastaneye genel cerraha çıkmayı düşünüyorum abi çarpıntı ara ara oluyor ama bilmem sadece bende oluyor bilmem herkeste kafamdaki soru işaretlerini gidermek için bidaha test yaptıracağım.

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 12 Haziran 2020, 13:41:13 »
Hocam usg ile de alakası yok ilaç tsh değerine bakarak veriliyor , doktor neden böyle yaklaşmış anlayamadım herhalde canı baya bir sıkkınmış t4 değerleri çok düşük veya yüksek olması saç dökülmesiyle ilişkili olsa da siz bunlardan çok uzaksınız .
Usta sağlam insanın psikolojisini bozuyor bu doktorlar valla sorma.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 12 Haziran 2020, 14:02:25 »
Özel hastaneye genel cerraha çıkmayı düşünüyorum abi çarpıntı ara ara oluyor ama bilmem sadece bende oluyor bilmem herkeste kafamdaki soru işaretlerini gidermek için bidaha test yaptıracağım.

Aynen panik yapma kesin netleştir peşini bırakma
Global Moderator

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 13 Haziran 2020, 18:12:11 »
Aynen panik yapma kesin netleştir peşini bırakma
Abi bugün özel hastane doktorna çıktım böyle böyle durumumu anlattım adam boğazımdan muayene etti kalbe felan baktı. Çok ufak birşey olduğunu söyledi kendi kızıda kullanıyormuş hatta olabilecek birşey dedi ve adam muayene ücretini geri iade ettirtti Allah razı olsun 2 ay sonra gel daha detaylı bakarız ilacı kullan bakalım bu saç dökülme sorununa da iyi gelir tiroidin yavaş çalıştığı için falan. Son durum böyle bakalım iş yapacak mı

kenanmed

• Full Member
« Yanıtla #11 : 13 Haziran 2020, 18:23:52 »
Mantıklı olanı yapmış doktor bey , bi durum olmadığını söylemiştim zaten aklınıza gelince 3 4 ay sonra tekrar kontrole gidin

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 13 Haziran 2020, 18:51:37 »
Mantıklı olanı yapmış doktor bey , bi durum olmadığını söylemiştim zaten aklınıza gelince 3 4 ay sonra tekrar kontrole gidin
Öyle yapıcam hocam teşekkürler, bazı doktorları arpayla besliceksin yalaktan su içirteceksin doktorun psikoloji bozması sonucu kaç insan ölüyor kim bilir.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 13 Haziran 2020, 19:09:32 »
2 ay sonra gel daha detaylı bakarız ilacı kullan bakalım bu saç dökülme sorununa da iyi gelir tiroidin yavaş çalıştığı için falan.

Artık bütün forum LEVİTRON kullanmaya başlar:) kaça bölücekmişiz? Onuda soyleyeydi iyiydi:)

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 13 Haziran 2020, 19:30:18 »

Artık bütün forum LEVİTRON kullanmaya başlar:) kaça bölücekmişiz? Onuda soyleyeydi iyiydi:)
Aman aman usta sağlığının değerini bilsin insanlar hiç hapa hupa tavsiye etmiyorum sağlıklı bir insan olsa da en kötü ekim yaptırmadan önceki dönem kullansınlar hormonların dengesiyle oynamak çok sakat sağlıklı beslenmek, bol güneş ışığı almak, saw palmettolu vitaminler kullanmak çok daha mantıklı sigarayı bıraktığımdan beride saçlarım daha sağlıklı olduğunu hissediyorum. Özetle sağlıklı yaşantı, gerisi tevekkül.  :)

Facebook Twitter Instagram