Gönderen Konu: Asmed / Prof. Dr. Alp Bayramoğlu & Dilek Çakır / 9 Haziran 2020 / 3263 Graft  (Okunma sayısı 40107 defa)

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar,

Yaklaşık 12 yıldır ağır ağır, sinsi sinsi ilerleyen dökülmemi dönem dönem dert ederdim.
Corona virüs'ün bizi evlere kapatması ve aynaya daha çok bakmış olmanın doğal sonucu olarak saç ekimine karar verdim. Verdiğim dönemde malesef klinik kapalıydı. Ancak bunu hayra yorabilirim ki ekonomik olarak avantajlı bir teklifle geri dönüş yaptılar. Mayıs ayı içinde 9 Haziran için randevum oluşturuldu. 8 Haziran'a konsültasyon randevusu verildi.

8 Haziran 2020:
Belirtilen saatte kliniğe gittim.
Kapıdan girişte ateş ölçümü maske değişimiyle içeri adım atıyorsunuz.
Daha sonra korona kan testi (şeker de ölçüyorlar sanırım) ve ekg çekimi ile bekleme alanına geçiyorsunuz.
Corona testinizin negatif çıkması sonrası danışmanınız yanınıza geliyor ve size öncelikle bir form doldurtuyor, açıkcası içeriğini hatırlamıyorum ama ASMED'i ne kadar ve nereden tanıdığınızı da soruyordu. Form türkçe idi ve en başta bu forumun adı vardı :)
Form sonrası sizi fotoğraf çekimlerinizin yapılması için odaya alıyorlar, daha sonra doktorunuz'la görüşmek üzere yanına götürülüyorsunuz. Benim seçimim Alp bey'den yanaydı, çok doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum. Alp bey beklentileri, olabilecekleri sizinle samimi bir şekilde paylaşıyor. Taslak bir ön çizgi ile sizi tekrar saç kesimi ve fotoğraf çekimine uğurluyor. Benim için 3.200 graftlik bir ekim planlandı.
Taslak çizim sonrası saçlar komple kazınıyor. burası en acı durum. Bir kaç dakika hayal kırıklığı sonrası ben yuvarlak kafamı sevdim (yada teslim oldum) diyebilirim. Saç çiziminiz netleştiriliyor ve tekrar fotoğraf çekiliyorsunuz. Sonrasında ise donor alan graft sayımı ve kapasite ölçümü için robot koltuğuna oturuyorsunuz. Kısa bir bekleyiş sonrası ölçümleriniz yapılıyor ve yarın 7 de klinikte olmak üzere ayrılıyorsunuz.

9 Haziran 2020:
Sabah saat 7 de klinikteydim. Hemen odama aldılar, üstümü değiştirdim ve beklemeye koyuldum. Beni alıp kafamı tekrar kazıdılar, sonra yıkamaya geçip operasyona geçtim.Operasyon inanılmaz rahat geçti, acı eşiği insandan insana değişkenlik gösterebilir ama ben çok acı hissetmedim, hissettiğim anlarda da hızlıca local anestezi verip müdahaleyi yaptılar. En büyük şanslarımdan biri ekipte aktif rol oynayan Gizem hanım ve Elif hanım oldu. O kadar harmoni içinde ve nazik çalışıyorlar ki kendilerine defalarca teşekkür ettim burdan da teşekkürlerimi iletiyorum. Operasyon sırasında Dilek hanım operasyonu sürekli takip içindeydi. Alım yaklaşık 3-4 saat sürdü, tam hatırlayamıyorum. Alım bittikten sonra 1 ihtiyaç molası verdik :)
Akabinde kısa süre içinde biz hazırlıkları yaparken Alp bey geldi ve kanal açımına başladı. Kanal açımı da ağrısız sızısız şekilde sanırım 1 saatte bitti. Espirili bir ortamda bitirdik kanal sürecini de. Sonra alım yapan ekip tekrar alınan graftleri yerleştirmeye başladı. Bu süreç te yaklaşık 3 saat sürdü diye düşünüyorum. Son yaklaşık 200 graft kala Dilek hanım tekrar odaya geldi ve çizgi kontrolü ve sanırım bir miktar kanal açımıyla operasyona noktayı koydu.

Yastık çok konforlu değil dediler ama ben akşam 20:00'da yattım sabah 07:00'ye kadar sadece bir kere uyandım o da acı yada ağrıdan değil. Şu anda ne bir acım ne bir ağrım var nazar değmesin ama kafam şiş olmasa da davul gibi bir hissiyat var. Sanırım zaman içinde yavaş yavaş azalacak. Çıkarken size şampuan, losyon vs ihtiyaç duyabileceğiniz herşeyi paylaşıyorlar.

10 Haziran 2020:
Sabah uyandım kahvaltı yaptım, gece biraz terlemişim vucudumu yıkayacak şekilde bir duş aldım odamda yavaş yavaş. Sonra biraz dinlendim, ve bir görevli gelerek yıkama öncesi ekim alanıma losyon sürdü. 15-20 dakika sonra yıkamaya indik, Yıkama yapıldı, aynı zamanda nasıl yıkanacağını da gösterdiler ve dosyamla beraber usb içerisinde yıkama videosu da teslim ettiler.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ASMED'in kapıdan girdiğiniz an itibarıyla profesyonel bir kurumdan hizmet aldığınızı ve emin ellerde olduğunuzu sonsuz hissediyorsunuz. Şimdiye kadar olan süreçten oldukça memnunum.

Ekinler ekildi, hasat zamanını bekleyeceğiz artık :)

Süreç tamamlanana dek paylaşımı sürdüreceğim.

Mikron:58
Graft: 3.263
Hair/Graft: 2.07
Finasterid kullanmıyorum.

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Fotoğraflar devam:

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Fotoğraflar devam:

omerfaruk

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun açıklık için güzel bir planlama. Asıl süreç şimdi başlıyor:) İnş güzel sonuçlar alırız.

absorve

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun dostum ekim gayet güzel gözüküyor :)
Saç ekimim Asmed (Koray Erdoğan) 5020 Grafts

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14391.0

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
Geçmiş olsun dostum planlama güzel.

geronimo

• Full Member
Guzel planlama

Hassectear

• Full Member
Hayırlı olsun temiz bir ekim olmuş  kabuk dökümü sonrası görüntüyü bekliyoruz

muratçalış

• Yeni üye
  • *
Hayırlı olsun Allah gönlüne göre sonuçlandırsın

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Avantajlı bir açıklık kendi saçlarınızda iyi durumda bu ekim de sorunsuz çıkarsa güzel olur planlama ve çizginiz güzel hayırlı olsun saç ekiminiz.
Global Moderator

Hasann06

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
ekiminiz hayırlı olsun detaylı ve güzel anlatımınız için teşekkürler,anladığım kadarıyla 3263 greftlik ekim bir gün içerisinde gerçekleşti ve buna rağmen siz o günü ordan ayrılmıyarak orada geçirdiniz,aslında bu gerçekten çok iyi bir şey aynı gün eve gidip bayılan yada çarpıntı yaşayan tanıdığım arkadaşlar hatırlıyorum demekki asmedde bu tür aksiliklerde hesaplanıyor tebrik ettim gerçekten çok duyarlı her şeyi düşünen bir sistemleri var.

bakalim

• Sr. Member
Ekiminiz hayırlı uğurlu olsun. Kendi saçlarınız da güçlü ve sık, kimi yerler eksik bu sebeple bu ekim sizi %100 memnun eder.
Yalnız planlamada çizilen çizgi ile sonrasında ekim yapılan alan arasında büyük bir fark var gibi geldi bana. Biraz daha tepe bölgenize gelerek, atıyorum 4000 greft ile daha iyi olabilirdi. -kendi fikrim-

Tekrardan hayırlı olsun

richardfeynman

• Yeni üye
  • *
Güzel ve temiz ekim. Asmed’in başarı oranı da çok yüksek zaten bildiğiniz üzere. Bir sıkıntı olmayacaktır umarım geçmiş olsun

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Asmed'de yapılan ekimleri incelemek çok keyifli. Planlamaların hepsi çok güzel yapılıyor. Sizin ön çizgini çok mantıklı çizilmiş ben çok beğendim. Umuyorum bundan sonra ki süre zarfında problemsiz bir şekilde ekilen saçlarınız çıkar.

Edit: Bu arada finasterid kullanmamanıza saygı duyuyorum ama isterseniz saw palmetto içerikli vitamin takviyelerini araştırabilirsiniz. Fazla incelmiş saç telleriniz var, bunları bir süre desteklemenin kötü olmayacağını düşünüyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Bugün ilk kendi yıkamamı yaptım. Ekimin 2. Günü. Kafam biraz şişmeye başladı. Ödem baş gösteriyor. Uyku çok sorun olmadı.

Yıkama sonrası Görüntü nasıl sizce? Varmı iyi kötü giden birşey ne dersiniz?
İlk fotoğrafı Cam kenarında gün ışığında çektim.
2.si koltukta otururken,
3.sü donör cam kenarında.
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2020, 12:13:35 Gönderen: newbie2017 »

Facebook Twitter Instagram