Gönderen Konu: tek sıkıntım ekim anında ağrı acı ve iğne:( bu konuda geniş bilgi almak istiyorm  (Okunma sayısı 20111 defa)

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
yapılan iğnelerin haddi hesabı yok deniyor her iğnede 10 dk acı çekilse düşünemiyorum biliyorum belki çok abartıyorum :(

Her iğne degil .Her iğne yakın alanları uyuşturduğu ve iğneler takiben uyusan bölgelere yapıldığı için maximum 7-8 igneyi hissedebilirsin , acısı ise iğne basına 5sn yi geçmez:)

wander

• Ziyaretçi
Kardeş ben ilk 10 iğnede kalktım sedyeden. Bırakın istemiyorum dedim. Sonra birisini çağırdılar sakinleştirdiler. Titremeye başladım 15 dk falan beni beklediler. Ama tutamıyorum kendimi bir görsen. serum falan bağladılar o derece yani. Anlatılmaz yaşanır bir acı. 1 saat sonra zaten kover gitsin dedim. Zaten giren iğne girmiş dedim. Ama kişiden kişiye değişir. Bu arada benimde iğne korkum vardı bu sayede yendim gider vurulurum. Tek iğne olması şartı ile. :)

muhammadakyuz66

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
wander gerçekten mi çok acı çektin ya

sonradansirma

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
yapılan iğnelerin haddi hesabı yok deniyor her iğnede 10 dk acı çekilse düşünemiyorum biliyorum belki çok abartıyorum :(

Her iğne degil .Her iğne yakın alanları uyuşturduğu ve iğneler takiben uyusan bölgelere yapıldığı için maximum 7-8 igneyi hissedebilirsin , acısı ise iğne basına 5sn yi geçmez:)

katılıyorum, benim anestezi işlemim 5-6dk sürdü öyle abartılacak bir acı hissetmedim gittikçe de azaldı zaten iğneler de küçüktü çok, bence bu kadar korkulacak bir durum yok arkadaşım biraz rahatlatmaya çalış kendini :)

CELL11

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşları korkutmaya gerek yok :) Başlarda acıyor bunu inkar edemeyiz fakat dayanılmayacak bir acı değil. Dönor bölgeye vurulan iğneler doku yumuşak olduğu için acıtıyor. Saçın üst kısmına vurulan iğneler çok daha az acıtıyor. Serum hemen hemen herkese veriliyor.
1: Kan kaybı yaşanıyor.Herkesin bünyesi farklı tansiyon düşmesi olabiliyor.
2: Serumun içinde uyku getirici bir madde var. Ekimin ilerleyen saatlerinde bu nedenle uyuyan çok oluyor kısa sürelide olsa. (Bende 1-1 buçuk saat arası uyudum.)
 Biraz acı çekip sonra istediğin şaçlara kavuşucaksın. Herkes katlanır bu kısa süreli acıya bence.

muhammadakyuz66

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
hocam aralıklı olarak sürekli iğne mi vuruluyor

CELL11

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
hocam aralıklı olarak sürekli iğne mi vuruluyor
İğne vurma işlemi 2 kez. 1) Donör bölgeden saç alınmadan önce. Bana 10'dan fazla iğne yapıldı. Yapıldıktan sonra zaten hiçbir şey hissetmiyorsun.
 2) Alınan saçlar tepeye ekilmesi için tepe bölgeye iğne yapılıyor. Üst bölgeye 4-5 iğne vuruluyor. ((Tabi bu iğne sayıları bence saçın açıklığına genişliğine göre değişir bence.))
 Fakat ekim yapan hoca soruyor. Ekim işlemi uzun olduğu için saatlerce yatıyorsun sonuçta. Eğer hissetme varsa ona göre tekrar 1 veya 2 tane yapılıyor. Benim enseme 1-2 tane daha iğne yapılmıştı.

wander

• Ziyaretçi
wander gerçekten mi çok acı çektin ya

Aynen ilk başlarda evet vaz geçicek kadar. Sonra zaten nasıl olsa oldu diyip devam ediyorsunuz. :)

muhammadakyuz66

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
iğnesiz bir ekim ya da tamamen bayıltma yok mu acaba bu saç ekiminde

deeseven

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
iğnesiz bir ekim ya da tamamen bayıltma yok mu acaba bu saç ekiminde

pasam cok takiliyorsun. igneden korkan insanlar genelde igneyi gorduklerinde bu fobi debresiyor.

sen zaten operasyona yuzustu yatarak basliyorsun. birsey gormeyeceksin yani. orada igne yapiyor ve ole cok buyuk acilar degil. kisa sureli. sen psikolojik olarak kendini baska birseyin acisi diye kendini inandir :)

girecegin operasyon 10 saat. igne yapma - aci duydugun kismi toplasan 1dakika etmez.
bu kadar kafana taktigina degmez yani.

parasutle atlama gibi dusun biraz :D birak kendi lol

muhammadakyuz66

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
hacım keşke rahatlatabilsem ilkokulda aşı yapılırken sınıftan kaçan biri olarak konuşuyorum düşün artık :)

wander

• Ziyaretçi
En az 15 dk o acıyı hissediyorsun kardeşim. Malesef öyle

muhammadakyuz66

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
wander sen beni saç ekiminden vaz geçireceksin :(

wander

• Ziyaretçi
wander sen beni saç ekiminden vaz geçireceksin :(

Vazgeçme sakın. Saçlar çıktıkça iyiki ektirmişim diyorsun. Şu an 55 gün saçsız yerlerimde o kadar çok saç çıktıki, beni şevke sokuyor. 120. Günden sonrayı düşündükçe inan başka bir zevkle yaşıyosun bundan sonraki hayatını. İlerde keşke dememek için ektir derim. İğne vurulurken bize küfür :) etme diye uyarıyorum sadece :) çünkü dingilin biri bana 1 2 iğne demişti ve kulağını çok çınlattım :))

Facebook Twitter Instagram