2. haftada 2-3 defa zeytinyağı-çözrek otu yağı karışımı, ekim bölgesine mi? uzmanlar ne diyor bu işe? Çünkü yağlanma sıkıntılı bu süreçte. faydasından çok zararı olmasın sonra?
Söylediğim 3 maddeyide 4. aydan itibaren yapmaya başladım. İlaç ve tarak konusunu doktorun onayını aldıktan sonra başladım, yağ konusunu sormadım. Zeytinyağının zararının olacağını zannetmiyorum (çörek otunu 5% oranında zeytinyağı ile karıştırıyorum), haklıda olabilirsin zeytinyağı konusunda. Ayrıca herşeyin fazlası tabiki zararlı.
Yağlanma konusu ile ilgili dikaktimi çok çeken bir konuyu anlatacağım: Önceleri Head&Sholders ardında da ekimin 2 ay öncesine kadar 2 yıllık bir süreçte doğal diye eyüp sabri tuncer zeytinyağlı şampuan ı kullanıyordum. O zamanlar saçım ile ilgili en çok şikayet ettiğim konu; aşırı yağlanması ve yıkadıktan 3-4 saat sonra saçıma iğneler batıyor gibi hissetmemdi. Saçım o kadar yağlanıyorduki bilgisayarımı günde 5 defa konlonyalı mendil ile silmek zorunda kalıyordum. Siz düşünün artık saçımın ne kadar yağlandığını. (Yazılımcıyım, tüm gün bilgisayar başındayım, arada her insan gibi başını tutma kaşıma hareketleri yapıyorum bu kafa el teması neticesinde klavye inanamayacağınız kadar yağ içinde kalıyordu).
Ardından bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bimde (veya herhangi bir yerde) satılan saf beyaz sabun kullanmaya başladım saçım-başım o kadar doğal ve yağsız yapıya kavuştuki anlatamam. Bilgisayarımı artık 3 günde bir bile temizlemiyorum, yani yağlanmadan dolayı temizlemiyorum kafamda iğne batma hissi tamamiyle bitti, 2 gün duş almasam bile yağlanma ve iğne batma hissi olmuyor. Şampuanların içinde ne varsa bilmiyorum ama bence saç derisini o kadar etki ediyorki saçın aşırı yağ salgılamasına neden oluyordu ve eminim ki saçlarımın dökülmesine bu çok etki etti. (beyaz sabunu dediğim gibi saç ekiminden 2 -3 ay önce kullanmaya başladım)
Zeytinyağı konusunu doktora sorarım yine. Teşekkürler.