Gönderen Konu: Tablet görüşleriniz  (Okunma sayısı 5832 defa)

heprotar

• Sr. Member
Ynt: Tablet görüşleriniz
« Yanıtla #30 : 08 Haziran 2020, 02:35:21 »
1) Biotin ( 1000 solgar) =   her zaman
2) NBL Osteo Formula 90 Tablet  ( 85 TL )   = yılda 3 ay
3)B12  1000 mcg  ( solgar)    = yılda 4 ay
Demir 17 mg ( solgar )  = yılda 4  ay

3 ünü dönüşümlü kullanmak mantıklı mı sizce?
Örnek: 1 haziran- 16 temmuz nbl osteo
16 temmuz 17 ağustos b12
17 ağustos 17 eylül demir
17 eylül 17 ekim b12
17 ekim 17 kasım  demir
17 kasım 1 ocak nbl osteo
1 ocak 1 şubat b12
1 şubat 1 mart demir
1 mart  1 mayıs b12
1 mayıs 1 haziran demir

Kırmızı et pek tüketmiyorum. Geri kalan kısımda besinlerden destek alacağım.  Özellikle çinko ve C vitamini konusunda pek problemim de olmayacaktır .

Ayrıca dip not görüşüm: xpecia firması gerçekten sorunlu bi firma . Bilindik solgar gibi altyapısı güçlü firmaların ürünlerini tercih etmeye çalışmanızı altını çizerek tavsiye ederim . Saw palmetto da  evet bir alternatif olabilir ancak vucudun genel vitamin dengesinin daha onemli olduğu kanaatindeyim. Bazı şeyleri extra baskılamak risk olabilir. Bu riski atak olarak minoxil ile almanızı öneriyorum defans vitamin olmalı .  Fazlasını tavsiye etmiyorum. 

Dermarol / yeşil çay/ düzenli uyku / düzenli spor / az stress kombinasyonları gibi alternatifler ile destekleyin.  Ayrıca bence bagirsaklarla da dolaylı ilgisi var sac meselesinin . Düzenli kefir mutlaka tüketin.  Fast food ve çikolata türevlerinden uzak durun.  Bol su extra çok önemli.  ( bu kısım özellikle 18-30 yaş grubu extra dikkat etsin) 40 yaşındaki tamamen kel adama saçma gelebilir oda sağlığı ve sac ekimi sonrasındaki süreç için dikkat etsin .

Son dip not : saç bir erkeğin en önemli parçalarından biri . Ama unutmayın ( özellikle 20-35 yaş grubu) sağlık çok daha önemli.  Amacımız her zaman en az risklerle bu süreci yönetmek olmalıdır. Proscar, propecia tarzı ürünlerden kesinlikle  her zaman uzak durun.  Genetiğiniz aşırı güçlüyse Imaj açısından vücudunuza değer katın. 
Örneğin dişlerinize değer verin .cilt bakımını önemseyin.  Burnunuzu beğenmiyorsanız estetik yaptırın.  Vücudunuzun sağlığı için sporu eksik etmeyin gibi ...   

tedavi metotlarını beğendim dostum yalnız sabah akşam dermaroller ve ardından rogaine biraz agresif bir yöntem bence .uzun dönemde sana sıkıntı çıkarabilir.minoxilin fazla emilimi kardiovasküler problemlere neden olduğunu çoğu yerde okuyoruz hatta çok sayıda şikayet var bu yönde . kendin hissetmesende böyle problemler farkında olmadan oluyor olabilir dikkatli ol bence.

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #31 : 08 Haziran 2020, 12:23:04 »
Soğuk ve sıcak su olumsuz etkiler. Ilık su kullan :) kireç aşırı yoğunsa kepek yapabilir arıtma da kullanabilirsin.
VICHY HASSAS SACLAR ICIN ŞAMPUAN
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #32 : 08 Haziran 2020, 12:24:09 »
tedavi metotlarını beğendim dostum yalnız sabah akşam dermaroller ve ardından rogaine biraz agresif bir yöntem bence .uzun dönemde sana sıkıntı çıkarabilir.minoxilin fazla emilimi kardiovasküler problemlere neden olduğunu çoğu yerde okuyoruz hatta çok sayıda şikayet var bu yönde . kendin hissetmesende böyle problemler farkında olmadan oluyor olabilir dikkatli ol bence.

Teşekkürler. Dermarol haftada 1 kere  kullanıyorum. 
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

Eun-Wo

• Full Member
« Yanıtla #33 : 08 Haziran 2020, 12:30:33 »
Soğuk ve sıcak su olumsuz etkiler. Ilık su kullan :) kireç aşırı yoğunsa kepek yapabilir arıtma da kullanabilirsin.
Rogaine nereden alıyorsun benim gördüklerim hep 3,6 aylık set ve en az 400-500 lira. Ve diyorsun ki seyrelmeler için minoxidil iyi görür benim daha agresif dökülme başlamadı incelme evresinde şimdilik procabil+Stemoxydin ile kalınlaştırıyorum agresif dökülmeye hazırlık olarak agresif dökülme başladığında minoxidil kullansam olur mu ?
Rogaine Foam (Akşam 5 fıs )(Ömür boyu kullanılacak)

Her gün 10-20 dk masaj

K2,D Vitaminleri ve Magnezyum alımı

Şakaklara dermastamp

Bir miktar keçiboynuzu pekmezi

Hedef:Stabil ve giderek iyileşeyn saç yapısı sağlamak

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #34 : 08 Haziran 2020, 13:27:01 »
Rogaine nereden alıyorsun benim gördüklerim hep 3,6 aylık set ve en az 400-500 lira. Ve diyorsun ki seyrelmeler için minoxidil iyi görür benim daha agresif dökülme başlamadı incelme evresinde şimdilik procabil+Stemoxydin ile kalınlaştırıyorum agresif dökülmeye hazırlık olarak agresif dökülme başladığında minoxidil kullansam olur mu ?

Rogaine şart değil.  Bende seboreik dermatit olduğu için zorunlu olarak bunu kullanıyorum . Suan dolar yüksek olduğu için rogaine 'de yüksek.  Genelde 3 aylık set olarak satılır.  Sahibinden üzerinden 500 550 civarına alabilirsin. Procapil çok zayıf ve yetersiz bir ürün.  Zaman kaybı yaşıyorsun.  Minoxili tüm saçına değil şakak , ön ve tepede varsa seyrelen yerlere uygulayabilirsin.  Ama bu koruyucu değildir bunu insanlar unutuyor. Saçının kalitesi ve sac çıkışı için destek veriyor minoxil .
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

Eun-Wo

• Full Member
« Yanıtla #35 : 08 Haziran 2020, 13:37:29 »
Rogaine şart değil.  Bende seboreik dermatit olduğu için zorunlu olarak bunu kullanıyorum . Suan dolar yüksek olduğu için rogaine 'de yüksek.  Genelde 3 aylık set olarak satılır.  Sahibinden üzerinden 500 550 civarına alabilirsin. Procapil çok zayıf ve yetersiz bir ürün.  Zaman kaybı yaşıyorsun.  Minoxili tüm saçına değil şakak , ön ve tepede varsa seyrelen yerlere uygulayabilirsin.  Ama bu koruyucu değildir bunu insanlar unutuyor. Saçının kalitesi ve sac çıkışı için destek veriyor minoxil .
Teşekkür ederim. Benim seboreik im yok ama minoxil Forte a güvenmiyorum tecrübeli bir arkadaşta içinde %5 bile minoxidil olmadığını söylemişti.Kirkland ya da Rogaine en iyileri. Aminexil serum ne işe yarıyor ?

Her gün 10-20 dk masaj

Şakaklara dermastamp

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #36 : 08 Haziran 2020, 14:33:18 »
Teşekkür ederim. Benim seboreik im yok ama minoxil Forte a güvenmiyorum tecrübeli bir arkadaşta içinde %5 bile minoxidil olmadığını söylemişti.Kirkland ya da Rogaine en iyileri. Aminexil serum ne işe yarıyor ?

Aminexil  sp94 , saç oluşumuna katkı sağlıyor hem de dökülmeyi azaltıyor.  Ayrıca doğal bir ürün olarak parlaklık ve hacim de katıyor.  Tabi oldukça sınırlı.  Ama faydası olan bir ürün. 
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

Eun-Wo

• Full Member
« Yanıtla #37 : 08 Haziran 2020, 14:51:56 »
Aminexil  sp94 , saç oluşumuna katkı sağlıyor hem de dökülmeyi azaltıyor.  Ayrıca doğal bir ürün olarak parlaklık ve hacim de katıyor.  Tabi oldukça sınırlı.  Ama faydası olan bir ürün.
Teşekkür ederim konularınızı vs okudum baya bilgili birisiniz. Tedavinizi bir konuda paylaşırsanız saçları yeni dökülmeye başlayan kişilere moral olur. Herkesin dilinde aynı şey genetikse durdurulamaz ama en azından geciktirilebildiğini  göstermemiz lazım.

Her gün 10-20 dk masaj

Şakaklara dermastamp

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #38 : 08 Haziran 2020, 15:52:49 »
Teşekkür ederim konularınızı vs okudum baya bilgili birisiniz. Tedavinizi bir konuda paylaşırsanız saçları yeni dökülmeye başlayan kişilere moral olur. Herkesin dilinde aynı şey genetikse durdurulamaz ama en azından geciktirilebildiğini  göstermemiz lazım.

Estaģfirullah , faydalı olduğunu düşündüklerimi paylaşıyorum.  20 yaşında birkaç yıl içinde  kel olacağımı söylerdi herkes
. Şuan yaş 26 ve daha sağlıklı saçlarım var  . Düzenli ve doğru tedaviyle genetik ince telli ve seyrek saçlar en azından korunabilir.  6 yıl öncesi ve şuan foto ekledim.
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2020, 12:34:20 Gönderen: dunyahali »
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #39 : 08 Haziran 2020, 16:38:53 »
Estaģfirullah , faydalı olduğunu düşündüklerimi paylaşıyorum.  20 yaşında birkaç yıl içinde  kel olacağımı söylerdi herkes
. Şuan yaş 26 ve daha sağlıklı saçlarım var  . Düzenli ve doğru tedaviyle genetik ince telli ve seyrek saçlar en azından korunabilir.  6 yıl öncesi ve şuan foto ekledim.
Hakediyorsun usta bu suçları inşallah hiç dökülmesin 👍🏻

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 08 Haziran 2020, 16:43:44 »

Rogain nekadardir kullaniyorsunuz? Sabah akşam değilde günde tek sefer kullansaniz nasıl etki alırsınız acaba bu konuda senin fikrin nedir .Ayrıca  saçlarınız çok iyi gözüküyor.

muratt35

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #41 : 08 Haziran 2020, 17:07:43 »
Öncelikle başlığı açan arkadaşa teşekkürler güzel bir konu olmuş. Bende 15 gün öncesinde saç ektirdim ve saç ektirmeden önce yaşadığım ektirip ektirmemekle ilgili kararsızlığı şuan ekim sonrası ilaç vitamin takviyesi içinde yaşıyorum ve araştırıyorum

Şuan için doktorun verdiği Solgar Biotin 5000 ug biotin kullanıyorum. Açıkçası yanına xpecia eklemeyi düşündüm, ama buradaki yorumları okuyunca şuan için kullanmama kararı aldım. Ekimden 2 ay önce  vitamin değerlerimde b12 ve D vitamini eksik çıkmıştı. Bunlar için haftada bir gün Dodex serum, 15  günde bir kez ise D-Colefor hap kullanıyorum.  Zaten bitmek üzereler. Bu konudan öğrendiğim kadarıyla da sabahları Keçiboynuzu Pekmezi eklicem yanlarına.

Bakalım bekleyip göreceğiz. Tavsiyelere açığım

Eun-Wo

• Full Member
« Yanıtla #42 : 08 Haziran 2020, 17:26:06 »
Öncelikle başlığı açan arkadaşa teşekkürler güzel bir konu olmuş. Bende 15 gün öncesinde saç ektirdim ve saç ektirmeden önce yaşadığım ektirip ektirmemekle ilgili kararsızlığı şuan ekim sonrası ilaç vitamin takviyesi içinde yaşıyorum ve araştırıyorum

Şuan için doktorun verdiği Solgar Biotin 5000 ug biotin kullanıyorum. Açıkçası yanına xpecia eklemeyi düşündüm, ama buradaki yorumları okuyunca şuan için kullanmama kararı aldım. Ekimden 2 ay önce  vitamin değerlerimde b12 ve D vitamini eksik çıkmıştı. Bunlar için haftada bir gün Dodex serum, 15  günde bir kez ise D-Colefor hap kullanıyorum.  Zaten bitmek üzereler. Bu konudan öğrendiğim kadarıyla da sabahları Keçiboynuzu Pekmezi eklicem yanlarına.

Bakalım bekleyip göreceğiz. Tavsiyelere açığım
Şimdi senin ekilen saçların yeni kılcal damar hatları açtılar. Kanlanmayı arttırman lazım ve damar kireçlenmesine engel olman lazım. Sigaradan zaten uzak durmak gerekiyor ama bence şekeri ve beyaz ekmeği de azaltsan iyi olur.

Her gün 10-20 dk masaj

Şakaklara dermastamp

muratt35

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #43 : 08 Haziran 2020, 17:42:18 »
Şimdi senin ekilen saçların yeni kılcal damar hatları açtılar. Kanlanmayı arttırman lazım ve damar kireçlenmesine engel olman lazım. Sigaradan zaten uzak durmak gerekiyor ama bence şekeri ve beyaz ekmeği de azaltsan iyi olur.
Aynen hocam zaten sigara ve nargile kullanmıyorum, ekmek de çok az kullanıyorum. Bir de kahve tutkum var onu da azaltabilirsem tam olucak:) Zaten haplar bitince tekrardan doktora gidip tüm vitamin vs değerlerini ölçtürücem, gerekirse yeni ilaçlara başlarım. 
Kanlanmayı arttırmak için kullanabileceğim doğal veya ilaç bişey olabilir mi ?

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #44 : 09 Haziran 2020, 00:12:56 »

Dostum ben tam olarak tedavini anlamadim, bu bahsettiginiz 6 yilda tedavi rutininiz tam olarak neydi, saçlar kalınlaşmış sanki yıllar geçtikçe ama beyazlar olması sanki açılmamış zaten genetik olarak bu kadarmış yani bir sey yapmasanız da ilerlemezmiş gibi. Muhtemelen babanız saçlı.  Saçlara hafif güç kuvvet verecek sürdürülebilir bir tedavi asayişindayim,  minoxil harici

Facebook Twitter Instagram