Gönderen Konu: Tablet görüşleriniz  (Okunma sayısı 5831 defa)

unverm

• Hero Member
Ynt: Tablet görüşleriniz
« Yanıtla #15 : 04 Haziran 2020, 13:22:29 »
:) Diyelim ki yanlış bilgilendiriyorum. Bu bilgilendirme ile hareket eden insanlar 1 mg finasteride alır. Eğer beni dinlemeden önce 1,25 mg finasterid alıyor ise (ki Proscar 1/4 = değildir 1,25 finasteride), saç kaybı için tanımlanmış ve fda onaylı olan en iyi dozaj'a 1 mg'a geçmiş olur.
Şimdi senin yönlendirmene gelelim;
Öncelikle Yardımcı maddeleri propeciadan farklı. Prospektülerini karşılaştırabilirsin.
2. ve daha önemli konu ise 4'e bölerek her parçada 1,25 mg finasterid almıyorsun. 1 parçada 1 mg'dan az, diğer parçada 1,5 mg alıyor olabilirsin. Proscar, yardımcı maddeleri ile birlikte prostat kanseri
ilacı. Bu yüzden 5 mg ihtiva ediyor. FDA onaylı dozajı riske atmak ve bunu sürekli yapmak bana çok ama çok riskli geliyor. Şu var; sonuç olarak aynı sonuca ulaşıyor olabilirsin. Fakat arka tarafta, dozaj farklılığından kaynaklanan etkileri bilemiyoruz. Çok ciddi bir ilaç, ben riske atmaya değer bulmuyorum.
Ben bizzat deneyimledim. 9-10 sene önce kullandım propecia ve ciddi etkisi oldu. Yakın zamanda saç ekiminden sonra kullandım, yine ciddi etkisi oldu. Yaklaşık 1 ayda proscar 1/4 kullandım, saçımın gerilediğini hissetmem bir yana, propecia'dan farklı olarak ciddi bir kasık ağrısı ve diğer en bilinen yan etkileri hissettim. Hemen bıraktım. Bu tarz hormonal ilaçlarda doğru dozaj ve doğru dozajın sürekli kullanımı çok önemli diye düşünüyorum. Bir anda 4'e bölmek aktif madde olan finasteridin etkisini de azaltıyor olabiliceğine dair yazılar da vardı. Bahsetmiş olayım.
Dostum proscarın  eşit bölünmemesi konusunda haklısın zaten o bir risk, ama etken madde olan finasteridle ilgili yapılan birçok denemede 1mg ile 0,75 veya 1,25 mg verilmesi arasında dht blokesi çok fazla değişmiyor, hemen hemen aynı kalıyor. Optimum değer 1 mg tabi. Ama 4 e bölerek 1 parçanın en az 1 mg olmasını sağlıyorsunuz. Türkiyede 2 ilac fiyatı arasında 30 kat farkediyor, bu riski almaya değer mi değmez mi karar kullanıcıların. Bence değer çünkü ciddi fark var. Yardımcı maddelere göre bir ilaç kanser ilacı veya saç dökülmesi ilacı olması belirlenmez. Önemli olan etken madde o da finasterid, iki ilaçta da aynı değişmez. Proscar ın propectüsünde de saç dökülmesi ile ilgili ibareler var bu arada. Kasık ağrısı konusunda ise hem Proscar, hem Propecia kullanan arkadaşlarda bu oluyor. 15 gün sonra geçiyor. Özetle burada önemli olan finasterid etken maddesi. Bunun vücuda hangi dozda alındığı ve bilimsel olarak yayınlanan sonuçları. İki ilaç da saç dökülmesinde kullanılıyor ve etkili olduğu kanıtlanmış.

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #16 : 07 Haziran 2020, 01:29:53 »
Dostum proscarın  eşit bölünmemesi konusunda haklısın zaten o bir risk, ama etken madde olan finasteridle ilgili yapılan birçok denemede 1mg ile 0,75 veya 1,25 mg verilmesi arasında dht blokesi çok fazla değişmiyor, hemen hemen aynı kalıyor. Optimum değer 1 mg tabi. Ama 4 e bölerek 1 parçanın en az 1 mg olmasını sağlıyorsunuz. Türkiyede 2 ilac fiyatı arasında 30 kat farkediyor, bu riski almaya değer mi değmez mi karar kullanıcıların. Bence değer çünkü ciddi fark var. Yardımcı maddelere göre bir ilaç kanser ilacı veya saç dökülmesi ilacı olması belirlenmez. Önemli olan etken madde o da finasterid, iki ilaçta da aynı değişmez. Proscar ın propectüsünde de saç dökülmesi ile ilgili ibareler var bu arada. Kasık ağrısı konusunda ise hem Proscar, hem Propecia kullanan arkadaşlarda bu oluyor. 15 gün sonra geçiyor. Özetle burada önemli olan finasterid etken maddesi. Bunun vücuda hangi dozda alındığı ve bilimsel olarak yayınlanan sonuçları. İki ilaç da saç dökülmesinde kullanılıyor ve etkili olduğu kanıtlanmış.
Hocam yorumlarından anladığım kadarıyla sende finas kullanıyorsun. Gün aşırı finas kullanma hakkında ne düşünüyorsun?
Bu arada xpeciayı günde 2ye çıkardım.

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #17 : 07 Haziran 2020, 02:34:15 »
Hocam yorumlarından anladığım kadarıyla sende finas kullanıyorsun. Gün aşırı finas kullanma hakkında ne düşünüyorsun?
Bu arada xpeciayı günde 2ye çıkardım.
https://foro.recuperarelpelo.com/viewtopic.php?t=40
https://donovanmedical.com/hair-blog/dht-finasteride
Sanırım sorumun cevabını 2 saat araştırmalarım sonucu en tatmin olacak şekilde ispanyol bir sitede buldum. Kullanmaya başlarsam propecia kullanıcam ve 0.25mg dozunda haftada 3 gün olacak şekilde kullanıcam.
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2020, 03:11:52 Gönderen: nickmickyok »

Eun-Wo

• Full Member
« Yanıtla #18 : 07 Haziran 2020, 11:41:37 »
İmzamda yazanlar çok önemli K2,D vitamini ve Magnezyum bunlar özellikle de saçlı deri gerginliği konusunda çok önemli mümkünse doğal yollardan alınmalı.
Rogaine Foam (Akşam 5 fıs )(Ömür boyu kullanılacak)

Her gün 10-20 dk masaj

K2,D Vitaminleri ve Magnezyum alımı

Şakaklara dermastamp

Bir miktar keçiboynuzu pekmezi

Hedef:Stabil ve giderek iyileşeyn saç yapısı sağlamak

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 07 Haziran 2020, 13:39:19 »
İmzamda yazanlar çok önemli K2,D vitamini ve Magnezyum bunlar özellikle de saçlı deri gerginliği konusunda çok önemli mümkünse doğal yollardan alınmalı.
Hocam d vitamini ve magnezyumu duydum hemen hemen nelerden alınınır biliyorumda k2 vitaminini ilk defa duyuyorum. Hangi besinlerden alabilirim ne tüketiyorsun?

Eun-Wo

• Full Member
« Yanıtla #20 : 07 Haziran 2020, 16:32:24 »
Hocam d vitamini ve magnezyumu duydum hemen hemen nelerden alınınır biliyorumda k2 vitaminini ilk defa duyuyorum. Hangi besinlerden alabilirim ne tüketiyorsun?
K2 vitamini çok önemli damarlarda ki kalsiyum kireçlenmesini önlüyor. Sağlıklı bağırsak sistemi yeteri K2 demektir zaten.
Rogaine Foam (Akşam 5 fıs )(Ömür boyu kullanılacak)

Her gün 10-20 dk masaj

K2,D Vitaminleri ve Magnezyum alımı

Şakaklara dermastamp

Bir miktar keçiboynuzu pekmezi

Hedef:Stabil ve giderek iyileşeyn saç yapısı sağlamak

KaiserSS

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 07 Haziran 2020, 16:36:41 »
yav şu başlığı her gördüğümde yoruma ipad yazmak istiyorum😆
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

Matthews

• Full Member
« Yanıtla #22 : 07 Haziran 2020, 23:33:25 »
Xpecia sipariş ettim umarım faydasını görürüm:)

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #23 : 07 Haziran 2020, 23:42:12 »
Xpecia sipariş ettim umarım faydasını görürüm:)
Umarım görürsün hocam işe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum ama cidden bu hapa karşı bir yargısız infaz var yan etki falan yapması çok saçma bir vitamin takviyesinin bende yapmadı günde 2 adet alıyorum. Psikolojik midir bilmem ama kullandığımdan ve yememe içmeme dikkat ettiğimden beri kafamdaki kılcal damarlara kanıb pompalaşını hissetmeye başladım ve bir tık koyulaştı sanki.

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #24 : 07 Haziran 2020, 23:43:01 »
yav şu başlığı her gördüğümde yoruma ipad yazmak istiyorum😆
Dolar bilmem kaç oldu abi ipad hiç alınmaz artık 😂

KaiserSS

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 08 Haziran 2020, 00:22:45 »
Dolar bilmem kaç oldu abi ipad hiç alınmaz artık 😂
Elimizdekilere sahip çıkalım😉
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #26 : 08 Haziran 2020, 01:42:52 »
1) Biotin ( 1000 solgar) =   her zaman
2) NBL Osteo Formula 90 Tablet  ( 85 TL )   = yılda 3 ay
3)B12  1000 mcg  ( solgar)    = yılda 4 ay
Demir 17 mg ( solgar )  = yılda 4  ay

3 ünü dönüşümlü kullanmak mantıklı mı sizce?
Örnek: 1 haziran- 16 temmuz nbl osteo
16 temmuz 17 ağustos b12
17 ağustos 17 eylül demir
17 eylül 17 ekim b12
17 ekim 17 kasım  demir
17 kasım 1 ocak nbl osteo
1 ocak 1 şubat b12
1 şubat 1 mart demir
1 mart  1 mayıs b12
1 mayıs 1 haziran demir

Kırmızı et pek tüketmiyorum. Geri kalan kısımda besinlerden destek alacağım.  Özellikle çinko ve C vitamini konusunda pek problemim de olmayacaktır .

Ayrıca dip not görüşüm: xpecia firması gerçekten sorunlu bi firma . Bilindik solgar gibi altyapısı güçlü firmaların ürünlerini tercih etmeye çalışmanızı altını çizerek tavsiye ederim . Saw palmetto da  evet bir alternatif olabilir ancak vucudun genel vitamin dengesinin daha onemli olduğu kanaatindeyim. Bazı şeyleri extra baskılamak risk olabilir. Bu riski atak olarak minoxil ile almanızı öneriyorum defans vitamin olmalı .  Fazlasını tavsiye etmiyorum. 

Dermarol / yeşil çay/ düzenli uyku / düzenli spor / az stress kombinasyonları gibi alternatifler ile destekleyin.  Ayrıca bence bagirsaklarla da dolaylı ilgisi var sac meselesinin . Düzenli kefir mutlaka tüketin.  Fast food ve çikolata türevlerinden uzak durun.  Bol su extra çok önemli.  ( bu kısım özellikle 18-30 yaş grubu extra dikkat etsin) 40 yaşındaki tamamen kel adama saçma gelebilir oda sağlığı ve sac ekimi sonrasındaki süreç için dikkat etsin .

Son dip not : saç bir erkeğin en önemli parçalarından biri . Ama unutmayın ( özellikle 20-35 yaş grubu) sağlık çok daha önemli.  Amacımız her zaman en az risklerle bu süreci yönetmek olmalıdır. Proscar, propecia tarzı ürünlerden kesinlikle  her zaman uzak durun.  Genetiğiniz aşırı güçlüyse Imaj açısından vücudunuza değer katın. 
Örneğin dişlerinize değer verin .cilt bakımını önemseyin.  Burnunuzu beğenmiyorsanız estetik yaptırın.  Vücudunuzun sağlığı için sporu eksik etmeyin gibi ...   
VICHY HASSAS SACLAR ICIN ŞAMPUAN
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #27 : 08 Haziran 2020, 02:03:52 »
1) Biotin ( 1000 solgar) =   her zaman
2) NBL Osteo Formula 90 Tablet  ( 85 TL )   = yılda 3 ay
3)B12  1000 mcg  ( solgar)    = yılda 4 ay
Demir 17 mg ( solgar )  = yılda 4  ay

3 ünü dönüşümlü kullanmak mantıklı mı sizce?
Örnek: 1 haziran- 16 temmuz nbl osteo
16 temmuz 17 ağustos b12
17 ağustos 17 eylül demir
17 eylül 17 ekim b12
17 ekim 17 kasım  demir
17 kasım 1 ocak nbl osteo
1 ocak 1 şubat b12
1 şubat 1 mart demir
1 mart  1 mayıs b12
1 mayıs 1 haziran demir

Kırmızı et pek tüketmiyorum. Geri kalan kısımda besinlerden destek alacağım.  Özellikle çinko ve C vitamini konusunda pek problemim de olmayacaktır .

Ayrıca dip not görüşüm: xpecia firması gerçekten sorunlu bi firma . Bilindik solgar gibi altyapısı güçlü firmaların ürünlerini tercih etmeye çalışmanızı altını çizerek tavsiye ederim . Saw palmetto da  evet bir alternatif olabilir ancak vucudun genel vitamin dengesinin daha onemli olduğu kanaatindeyim. Bazı şeyleri extra baskılamak risk olabilir. Bu riski atak olarak minoxil ile almanızı öneriyorum defans vitamin olmalı .  Fazlasını tavsiye etmiyorum. 

Dermarol / yeşil çay/ düzenli uyku / düzenli spor / az stress kombinasyonları gibi alternatifler ile destekleyin.  Ayrıca bence bagirsaklarla da dolaylı ilgisi var sac meselesinin . Düzenli kefir mutlaka tüketin.  Fast food ve çikolata türevlerinden uzak durun.  Bol su extra çok önemli.  ( bu kısım özellikle 18-30 yaş grubu extra dikkat etsin) 40 yaşındaki tamamen kel adama saçma gelebilir oda sağlığı ve sac ekimi sonrasındaki süreç için dikkat etsin .

Son dip not : saç bir erkeğin en önemli parçalarından biri . Ama unutmayın ( özellikle 20-35 yaş grubu) sağlık çok daha önemli.  Amacımız her zaman en az risklerle bu süreci yönetmek olmalıdır. Proscar, propecia tarzı ürünlerden kesinlikle  her zaman uzak durun.  Genetiğiniz aşırı güçlüyse Imaj açısından vücudunuza değer katın. 
Örneğin dişlerinize değer verin .cilt bakımını önemseyin.  Burnunuzu beğenmiyorsanız estetik yaptırın.  Vücudunuzun sağlığı için sporu eksik etmeyin gibi ...   
Bence dönüşümlü kullanılabilir usta yalnız NBL Osteo Formula 90 Tablet kullanacaksın madem içinde güzel d3 var yanına k2 vitaminide almanı öneririrm çünkü bildiğim kadarıyla k2 vitamini mera hayvanlarının ürünlerinde bulunuyor ve bağırsak öyle üretiyor diye biliyorum gerisi güzel. Xpecia yan etki görmedim ama %80lik bir dilim yan etki gördüğünü söyledi soğuttu beni biraz. Haftada bir kefir tüketirim fazlası zarar veriyor bana alerji tarzı bişeyim var. Şekersiz bir yaşam çok önemli özellikle duş alırken saçları soğuk suyla yıkamakta çok önemli. Ustam katılamadığım bir nokta var oda antiandrojen benim belli bir açıklığım yok olsaydı minox kullanırdım genel seyrelmem var saç çizgim falan duruyor eğer etki alamassam bu vitamin tedavisi ve sağlıklı beslenmek güneş ışığı almak gibi haftada 3 0.25mg propecia almayı düşünüyorum saç benim için ekstradan önemli bilmiyorum inşallah bir şekilde üstesinden geleceğiz.

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #28 : 08 Haziran 2020, 02:25:09 »
Bence dönüşümlü kullanılabilir usta yalnız NBL Osteo Formula 90 Tablet kullanacaksın madem içinde güzel d3 var yanına k2 vitaminide almanı öneririrm çünkü bildiğim kadarıyla k2 vitamini mera hayvanlarının ürünlerinde bulunuyor ve bağırsak öyle üretiyor diye biliyorum gerisi güzel. Xpecia yan etki görmedim ama %80lik bir dilim yan etki gördüğünü söyledi soğuttu beni biraz. Haftada bir kefir tüketirim fazlası zarar veriyor bana alerji tarzı bişeyim var. Şekersiz bir yaşam çok önemli özellikle duş alırken saçları soğuk suyla yıkamakta çok önemli. Ustam katılamadığım bir nokta var oda antiandrojen benim belli bir açıklığım yok olsaydı minox kullanırdım genel seyrelmem var saç çizgim falan duruyor eğer etki alamassam bu vitamin tedavisi ve sağlıklı beslenmek güneş ışığı almak gibi haftada 3 0.25mg propecia almayı düşünüyorum saç benim için ekstradan önemli bilmiyorum inşallah bir şekilde üstesinden geleceğiz.

K2 'yi besinlerle desteklerim. 4 vitamin takviyesi zaten çok fazla . Kefirin laktozsuz olanı var. Onu dene bir de. Saçlarını soğuk suyla yıkamak zarar verir ılık suyla yıkamalısın. Buradaki mesele yıpranma durumunu azaltmak. Tabiki şeker her şeye bela.  Pekmez çay meyve gibi gıdalarda zaten ihtiyacimizi alıyoruz.  Bitter çikolata genelde mantıklı olanı extra istersen bunu yemek daha doğru. 

Minoxu açıklıktan ziyade incelmelere göre degerlendir.  Minox esas olarak tepe bölgesinde başarı vaad eder. Açıklık seyreklik varsa derhal uygula faydası olur zararı olmaz. Sakaklarda ise incelen saçın seyrelen saçın varsa oralara uygulamani tavsiye ederim .
Ince telli ve seyrelen gucsuzlesen saçların varsa minox iyi bir alternatif.  Propecia filan uzun vadede sorunlar oluşturabilir . Onu tekrar düşünmeni tavsiye ederim .

VICHY HASSAS SACLAR ICIN ŞAMPUAN
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #29 : 08 Haziran 2020, 02:34:23 »

K2 'yi besinlerle desteklerim. 4 vitamin takviyesi zaten çok fazla . Kefirin laktozsuz olanı var. Onu dene bir de. Saçlarını soğuk suyla yıkamak zarar verir ılık suyla yıkamalısın. Buradaki mesele yıpranma durumunu azaltmak. Tabiki şeker her şeye bela.  Pekmez çay meyve gibi gıdalarda zaten ihtiyacimizi alıyoruz.  Bitter çikolata genelde mantıklı olanı extra istersen bunu yemek daha doğru. 

Minoxu açıklıktan ziyade incelmelere göre degerlendir.  Minox esas olarak tepe bölgesinde başarı vaad eder. Açıklık seyreklik varsa derhal uygula faydası olur zararı olmaz. Sakaklarda ise incelen saçın seyrelen saçın varsa oralara uygulamani tavsiye ederim .
Ince telli ve seyrelen gucsuzlesen saçların varsa minox iyi bir alternatif.  Propecia filan uzun vadede sorunlar oluşturabilir . Onu tekrar düşünmeni tavsiye ederim .
Bende o sorumlulum totosu yok hocam ben o yüzden minoxu eledim. Soğuk su zarar mı veriyor bana cildiyeci demişti migrenin felan yoksa soğuk suyla yıkayabilirsin diye. Laktozsuz kefir varsa iyi hatta çok iyi haber denicem yarın hemen.  :)

Facebook Twitter Instagram