Bu yorum tamamen yanlış. Araştırmadan insanları yanlış bilgilendirmeyelim. 2 ilacın da prospektüsünü okumanızı tavsiye ederim. Proscar 1/4 = Propecia 1,25 mg dır. Güvenirliği konusu tartışmaya açıktır ki tüm dünyadaki profesörler bile bu konuda ayrılık yaşamaktadır.
Diyelim ki yanlış bilgilendiriyorum. Bu bilgilendirme ile hareket eden insanlar 1 mg finasteride alır. Eğer beni dinlemeden önce 1,25 mg finasterid alıyor ise (ki Proscar 1/4 = değildir 1,25 finasteride), saç kaybı için tanımlanmış ve fda onaylı olan en iyi dozaj'a 1 mg'a geçmiş olur.
Şimdi senin yönlendirmene gelelim;
Öncelikle Yardımcı maddeleri propeciadan farklı. Prospektülerini karşılaştırabilirsin.
2. ve daha önemli konu ise 4'e bölerek her parçada 1,25 mg finasterid almıyorsun. 1 parçada 1 mg'dan az, diğer parçada 1,5 mg alıyor olabilirsin. Proscar, yardımcı maddeleri ile birlikte prostat kanseri
ilacı. Bu yüzden 5 mg ihtiva ediyor. FDA onaylı dozajı riske atmak ve bunu sürekli yapmak bana çok ama çok riskli geliyor. Şu var; sonuç olarak aynı sonuca ulaşıyor olabilirsin. Fakat arka tarafta, dozaj farklılığından kaynaklanan etkileri bilemiyoruz. Çok ciddi bir ilaç, ben riske atmaya değer bulmuyorum.
Ben bizzat deneyimledim. 9-10 sene önce kullandım propecia ve ciddi etkisi oldu. Yakın zamanda saç ekiminden sonra kullandım, yine ciddi etkisi oldu. Yaklaşık 1 ayda proscar 1/4 kullandım, saçımın gerilediğini hissetmem bir yana, propecia'dan farklı olarak ciddi bir kasık ağrısı ve diğer en bilinen yan etkileri hissettim. Hemen bıraktım. Bu tarz hormonal ilaçlarda doğru dozaj ve doğru dozajın sürekli kullanımı çok önemli diye düşünüyorum. Bir anda 4'e bölmek aktif madde olan finasteridin etkisini de azaltıyor olabiliceğine dair yazılar da vardı. Bahsetmiş olayım.