Gönderen Konu: Tablet görüşleriniz  (Okunma sayısı 5835 defa)

dunyahali

• Full Member
Tablet görüşleriniz
« : 03 Haziran 2020, 01:14:41 »
Değerli arkadaşlar, vitamin desteği her ne kadar beslenmeden alınması gereksede ek destek amacıyla piyasada birçok tablet bulunmakta.
Bunlardan benim bildiklerim

Xpecia  Tablet , Medobiocomplex-M , mossi hair vitamin. 

Xpecia üreten firma üretmiş olduğu hairforte çöp ürününü düşünerek  içeriğin doğru olduğundan hem şüpheliyim hem de olası yan etkileri öngöremiyorum.  Kullananlardan düşünce talep ediyorum. 

Dermoskin ürettiği  modobiocomplex - m ise pazarlama stratejisi ile satilmaya çalışılıyor.  Içerik konusunda güvenilir olup olmaması yine benim için soru işareti . Kullananlardan düşünce talep ediyorum .

Mossi firmasının vitamin hapı ise oldukça pahalı bir ürün.  Neden pahalı olduğu konusunda fikri olanlar paylaşabilir mi ? Ürün ve Firma hakkında bilgisi olanlardan düşünce talep ediyorum.

Ve başka kullandığınız bir ürün varsa düşüncenizi paylaşabilirsiniz.

nickmickyok

• Sr. Member
Ynt: Tablet görüşleriniz
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2020, 01:42:00 »
Xpeciaya yeni başladım hocam zaman geçsin biraz yorum yaparım. Kerozan alacaktım ama burnumun dikine gitmeyi sevdiğim için ters koz çekip xpecia aldım neden bilmiyorum 😂.

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2020, 04:21:58 »
Xpeciaya yeni başladım hocam zaman geçsin biraz yorum yaparım. Kerozan alacaktım ama burnumun dikine gitmeyi sevdiğim için ters koz çekip xpecia aldım neden bilmiyorum 😂.

O firmaya hiç güvenim yok ayrıca günde 2 defa kullanmakta ayrı bir problem.  Tabletin 2 kez kullanımının dozu 1 kezlik bile olabilir :)
VICHY HASSAS SACLAR ICIN ŞAMPUAN
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

fairtail

• Full Member
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2020, 12:27:58 »
Propecia, xpecia birlikte ve yalnız olacak şekilde deneyimleme şansım oldu.
Şu an piyasadaki xpecia’nın ciddi yan etkileri olduğunu düşünüyorum. Propecia daha güvenli. Proscar 1/4 ise hiç önermiyorum.
Propecia pazartesi Çarş ve Cuma içilebilir. Haftada 3 gün yeterli. Mali anlamda rahatlatacaktır.
Yanında özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek için 40 mg çinko ve biotin alınabilir.

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2020, 13:04:26 »
O firmaya hiç güvenim yok ayrıca günde 2 defa kullanmakta ayrı bir problem.  Tabletin 2 kez kullanımının dozu 1 kezlik bile olabilir :)
Günde 1 şeklinde kullanıyorum hocam evet 2yi benimde gözüm almadı bakalım yan etki yapacak mı cidden.

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2020, 13:40:42 »
Propecia, xpecia birlikte ve yalnız olacak şekilde deneyimleme şansım oldu.
Şu an piyasadaki xpecia’nın ciddi yan etkileri olduğunu düşünüyorum. Propecia daha güvenli. Proscar 1/4 ise hiç önermiyorum.
Propecia pazartesi Çarş ve Cuma içilebilir. Haftada 3 gün yeterli. Mali anlamda rahatlatacaktır.
Yanında özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek için 40 mg çinko ve biotin alınabilir.
Dostum vitamin takviyesi ile hormon ilacını karşılaştırıyorsun ve propecia daha güvenli diyorsun kafan güzel heralde.

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 03 Haziran 2020, 14:43:59 »
Propecia daha güvenli. Proscar 1/4 ise hiç önermiyorum.
Bu yorum tamamen yanlış. Araştırmadan insanları yanlış bilgilendirmeyelim. 2 ilacın da prospektüsünü okumanızı tavsiye ederim. Proscar 1/4 = Propecia 1,25 mg dır. Güvenirliği konusu tartışmaya açıktır ki tüm dünyadaki profesörler bile bu konuda ayrılık yaşamaktadır.

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #7 : 03 Haziran 2020, 14:48:01 »
Günde 1 şeklinde kullanıyorum hocam evet 2yi benimde gözüm almadı bakalım yan etki yapacak mı cidden.

Saç için 4 temel vitamin belirledim.  Bunlar güçlü olursa bence vitamin konusunda pek sorun olmaz.  Biotin , demir , çinko ve b12.

Biotin 5000 çok gereksiz veya 2500 çünkü 1000 lik fazlasıyla günlük ihtiyacın üzerinde. 1000 lik biotin kullanmamız gereken birinci ürün.

Çinko çiğ kabak çekirdeğinde bol miktarda bulunuyormuş.  Keçiboynuzu pekmezinde de bolca var. Bunu gıda ile halletmiş oluruz.

Geriye b-12 ve demir kalıyor.  Biotinin yanina hangisini eklemeliyiz . Beraber yeterli miktarda olan tablet görmedim.  Bence bunu tartışalım:) 
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 03 Haziran 2020, 15:31:51 »
Saç için 4 temel vitamin belirledim.  Bunlar güçlü olursa bence vitamin konusunda pek sorun olmaz.  Biotin , demir , çinko ve b12.

Biotin 5000 çok gereksiz veya 2500 çünkü 1000 lik fazlasıyla günlük ihtiyacın üzerinde. 1000 lik biotin kullanmamız gereken birinci ürün.

Çinko çiğ kabak çekirdeğinde bol miktarda bulunuyormuş.  Keçiboynuzu pekmezinde de bolca var. Bunu gıda ile halletmiş oluruz.

Geriye b-12 ve demir kalıyor.  Biotinin yanina hangisini eklemeliyiz . Beraber yeterli miktarda olan tablet görmedim.  Bence bunu tartışalım:)
Usta keçiboynuzu faydalıysa onuda ekliyeyim evde mevcut sürüsüyle. Bu arada demir var diye biliyorum pekmezde geriye sadece b12 kalmadı mı şuan.  ;D
Ekleme: Herşeyde de karaciğer, böbrek gibi sakatatları görüyorum sanırım bunlarıda en azından haftada 1 tüketirsek bir tık daha faydalı olmuş oluruz saçlarımıza.

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #9 : 03 Haziran 2020, 16:06:12 »
Usta keçiboynuzu faydalıysa onuda ekliyeyim evde mevcut sürüsüyle. Bu arada demir var diye biliyorum pekmezde geriye sadece b12 kalmadı mı şuan.  ;D
Ekleme: Herşeyde de karaciğer, böbrek gibi sakatatları görüyorum sanırım bunlarıda en azından haftada 1 tüketirsek bir tık daha faydalı olmuş oluruz saçlarımıza.

Demir miktarının yeterliliği önemli.  Ben pek et tüketmiyorum. Haftada 1 ya da 2. Fazlası da zararlı.  Karaciğer böbrek filan da yemem :D
Dönüşümlü olabilir. 2 ay biotin ve demir sonraki 2 ay biotin ve b12
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

fairtail

• Full Member
« Yanıtla #10 : 03 Haziran 2020, 22:20:09 »
Dostum vitamin takviyesi ile hormon ilacını karşılaştırıyorsun ve propecia daha güvenli diyorsun kafan güzel heralde.
Üslubuna dikkat edersen sevinirim.
Tekrar aktarıyım; şu an piyasada bulunan xpecia tabletler, muhtemelen içindeki saw palmetto veya başka bir dozaj değişikliği gibi faktörlerden dolayı yan etkisi çok yüksek. Fayda düzeyi değişmemiştir belki fakat yan etkisinin çok yüksek olduğunu deneyimledim.
Propecia’nın ise en bilinen yan etkisi olan cinsel isteksizlikte, xpecia daha etkili olmaya başladı. En azından son partilerin böyle olduğunu söyleyebilirim.
Bana göre şu an propecia almak ki; haftada 3 gün alınabilir daha az riskli.

KaiserSS

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 03 Haziran 2020, 22:26:10 »
Xpecia uzun zamandır sıkıntılı, içeriğe farklı katkılar mı koyuyorlar bilmiyoruz,lakin genel kullanıco görüşü lbido düşmesi vs. Yan etkiler başka bir ilacı çağrıştırıyor.
Günlük biotin 2000mcg, 5000 lik fazla olsada atıyorsun, günde 1 rahatsız etmez, saw palmetto ayrı kullandım 6 ay kadar birlikte, sorun olmadı.
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #12 : 03 Haziran 2020, 23:19:14 »
Xpecia uzun zamandır sıkıntılı, içeriğe farklı katkılar mı koyuyorlar bilmiyoruz,lakin genel kullanıco görüşü lbido düşmesi vs. Yan etkiler başka bir ilacı çağrıştırıyor.
Günlük biotin 2000mcg, 5000 lik fazla olsada atıyorsun, günde 1 rahatsız etmez, saw palmetto ayrı kullandım 6 ay kadar birlikte, sorun olmadı.

Biotin miktarı 5000 kullandım.  2 olumsuz yan etkisi oldu . Kilo alımı ve kabızlık görünen ve görünmeyen belki böbrek problemi . Vücuttan atılır denmesi bir kriter olsa da günlük ihtiyacın çok üzerinde olması nedeniyle 1000 iyidir diye düşünüyorum. 

Xpecia ise ticari amaclı bir ürün. Daha önce hair forte spreylerini deneyimledim.  Aşırı yetersiz bir ürün.  Yapacakları ilaçta fazlası olmaz diye düşünüyorum.
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

KaiserSS

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 03 Haziran 2020, 23:22:23 »

Biotin miktarı 5000 kullandım.  2 olumsuz yan etkisi oldu . Kilo alımı ve kabızlık görünen ve görünmeyen belki böbrek problemi . Vücuttan atılır denmesi bir kriter olsa da günlük ihtiyacın çok üzerinde olması nedeniyle 1000 iyidir diye düşünüyorum. 

Xpecia ise ticari amaclı bir ürün. Daha önce hair forte spreylerini deneyimledim.  Aşırı yetersiz bir ürün.  Yapacakları ilaçta fazlası olmaz diye düşünüyorum.
Kullanıcı sensin yarayanı en iyi bilirsin. Xpecia dediğimiz gibi çok büyütülmüş.
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

fairtail

• Full Member
« Yanıtla #14 : 03 Haziran 2020, 23:34:47 »
Bu yorum tamamen yanlış. Araştırmadan insanları yanlış bilgilendirmeyelim. 2 ilacın da prospektüsünü okumanızı tavsiye ederim. Proscar 1/4 = Propecia 1,25 mg dır. Güvenirliği konusu tartışmaya açıktır ki tüm dünyadaki profesörler bile bu konuda ayrılık yaşamaktadır.
:) Diyelim ki yanlış bilgilendiriyorum. Bu bilgilendirme ile hareket eden insanlar 1 mg finasteride alır. Eğer beni dinlemeden önce 1,25 mg finasterid alıyor ise (ki Proscar 1/4 = değildir 1,25 finasteride), saç kaybı için tanımlanmış ve fda onaylı olan en iyi dozaj'a 1 mg'a geçmiş olur.
Şimdi senin yönlendirmene gelelim;
Öncelikle Yardımcı maddeleri propeciadan farklı. Prospektülerini karşılaştırabilirsin.
2. ve daha önemli konu ise 4'e bölerek her parçada 1,25 mg finasterid almıyorsun. 1 parçada 1 mg'dan az, diğer parçada 1,5 mg alıyor olabilirsin. Proscar, yardımcı maddeleri ile birlikte prostat kanseri
ilacı. Bu yüzden 5 mg ihtiva ediyor. FDA onaylı dozajı riske atmak ve bunu sürekli yapmak bana çok ama çok riskli geliyor. Şu var; sonuç olarak aynı sonuca ulaşıyor olabilirsin. Fakat arka tarafta, dozaj farklılığından kaynaklanan etkileri bilemiyoruz. Çok ciddi bir ilaç, ben riske atmaya değer bulmuyorum.
Ben bizzat deneyimledim. 9-10 sene önce kullandım propecia ve ciddi etkisi oldu. Yakın zamanda saç ekiminden sonra kullandım, yine ciddi etkisi oldu. Yaklaşık 1 ayda proscar 1/4 kullandım, saçımın gerilediğini hissetmem bir yana, propecia'dan farklı olarak ciddi bir kasık ağrısı ve diğer en bilinen yan etkileri hissettim. Hemen bıraktım. Bu tarz hormonal ilaçlarda doğru dozaj ve doğru dozajın sürekli kullanımı çok önemli diye düşünüyorum. Bir anda 4'e bölmek aktif madde olan finasteridin etkisini de azaltıyor olabiliceğine dair yazılar da vardı. Bahsetmiş olayım.

Facebook Twitter Instagram