Arkadaşlar Merhaba,
Bu siteyi yaklaşık 1,5 yıldır aktif olarak takip ediyorum. Özellikle başta Hintell olmak üzere, Sloocer, onizuka eikichi, dinodin11, Sonnyto, LaTenT, KaiserSS, Besiktas917 ve adını sayamadığım birçok kişinin değerli görüşlerinden faydalandım.
Bu pandemi döneminde evden çalıştığımdan ve daha fazla boş vaktim olduğundan siteyi daha aktif kullanmaya başladım. Öncesinde saçımı ekime hazır hale getirmek için 5-6 ay boyunca proscar'ı günlük 1/5 olarak multivitamin desteğiyle beraber kullandım, bende bir yan etkisi olmadı. 42 yaşındayım. Nihayet hazır evdeyken Mayıs ayında saç ektirmeye karar verdim. Bütçem Maksimum 15.000 TL civarıydı.
Fakat Hangi merkez de ektirmeliydim kararsız kalmıştım. Benim sitede edindiğim kendi tecrübelerime dayanarak Ekim merkezi sıralamam aşağıdaki şekilde oluşmuştu.
1. Asmed; kampanya yaptıklarını duyunca çok sevinmiştim. Bütçem Asmed Team' e yetiyordu. Değerlendirme sonunda kabul edildim fakat Asmed Team ekimleri dolduğundan Koray Erdoğan tarafından ekim yapılacağı bilgisi verildi. Koray Hoca Bütçemi aştığından Asmed defterini üzülerek kapattım.
2. HLC; resimlerimi gönderdim herhangi bir teklif gelmedi
3. Esma, Serkan Tetik; Bütçeme uygun ekimlerini tarzlarını çok beğendiğim bir ekip ve bence DHİ ekimde en iyilerden. İstanbul da olsalardı kesin buraya giderdim. Bir ara Serkan bey ile görüştüm mükemmel bir iletişimi var , sorduğum bütün sorulara sıkılmadan cevaplar verdi. Ekime de karar vermiştim fakat bu pandemi döneminde Antalya ya gitmek bana zor geldi. Çok büyük ihtimal ile 2. ekimim sakal desteğiyle bu merkezde olacak.
4. Sibel Ulusan; forum ile ilk tanıştığımda ekimleri hoşuma gitmişti fiyatı 2.000 EURO idi, sonra birden 3.000 EURO ya yükseltti bütçemi aştığından burayı da elemek zorunda kaldım.
5. Serkan Aygın; Görüşmeye gitmiştim geçen yaz KOÇ Ünüversitesi Hastanesindeki yerlerinde. O zamanlar Cüneyt beyin ekip lideri olduğu DHİ ekimleri forumda revaçtaydı. O dönem çok yoğun olduklarından üstünkörü bir görüşme olmuştu. Nedense pek ısınamamıştım merkeze.
6. Asuman Hair Transplant; Son dönemde forumda çok güzel ekimlerini gördüm, neredeyse bende burada ektirecektim
7. Hair of İstanbul; Forumda şu ana kadar 2 konularını görmüştüm. İnstagram ekimleri güzel görünüyordu ve çok fazla paylaşım vardı.(Tabii her merkez en güzel ekimlerini paylaşır). Genelde yabancılara çalışan bir merkez fiyatları 20.000 TL civarıydı sanırım. Mayıs ayında bir ekim paylaşıldı. Ekim yaptıran arkadaşa özelden yazdım. Yabancılar gelmeyince Mayıs ayı için kampanya yapıp Fiyatları 8.000 TL ye indirmişler . Mayıs ortasında görüşmeye gittim görüşme ortamı ilgi alaka çok iyi seviyedeydi. Fakat görüşme sonrası ben hala kararsızdım. Asmed Team ekim işi olmayınca, Bu Merkez ve Asuman Hair Transplant arasında kaldım. Sonra acele bir kararla, kampanya süresi de dolmadan burada ekim yaptırmaya karar verdim. 27 Mayısta karar aldım 29 mayısta Ekim yapıldı.
Şu an baktığımda İstanbulda; Asmed dışında , tabiiki bana ve bütçeme göre 3 yerde ekim yapılabilirdi, bunlar Serkan Aygın Klinik, Asuman Hair Transplant ve Hair of İstanbul. Bende tercihimi Hair of İstanbuldan yana kullandım.
Benden önce mayıs ayında ekim yaptıran 3 arkadaş merkez ile ilgili bilgileri zaten paylaşmışlar. Benim ekleyeceğim şeyler ekimin yapıldığı merkezin gerçekten çok güzel, lüks ve hijyenik olduğu ve ekimi yapan ekiplerin işlerini bildikleri yönündeydi. Merkezde Kanalları sadece Adem Köse açıyormuş. Benim ekim yaptırdığım gün toplamda 4 kişiye ekim yapıldı.Bu arada bana 4.100 Greft ekim yapıldığı söylendi.
Ekim sonrası Panthenol Forte Sprey %9 (içinde A, E ve F vitamin kompleksi varmış) ve bir şampuan verdiler.
İlaç olarak, Antibiyotik, ödem atıcı ve Ağrı kesici verildi.
Son olarak, Merkezin benim için başarılı olup olmadığı bu ekim süreci sonunda belli olacak.
Aşağıda ekimden 15 gün önceki saçlarımı, sonrasında ekim günü merkezin paylaştığı ve ekimin 3. günü ilk yıkama sonrası Fotoğrafları paylaşıyorum. Yeterli donör alanım olmadığından verteks bölgesine ekim yapılmadı.
Umarım herkes istediği saçlara kavuşur.