Merhaba arkadaşlar. Buradaki başlıkları takip edip, forumun önde gelen isimlerinin de fikirlerine danışarak 22 Mayıs'ta Serkan Aygın'a ekimimi gerçekleştirdim. Ekimi İbrahim Bey ve ekibi yaptılar. Tüm ilgi alaka ve titizliklerinden dolayı memnun kaldım. Aynı yerde ektiren diğer arkadaşlarla birebir aynı gelişti süreç. Önceki gün Serkan Bey ile görüşme ve planlama, ekim esnasında çizimi yine Serkan Bey, kanallarımı açan doktor İbrahim Bey ve yanlarına gelen bir doktor daha birlikte yaptılar. En sona 100-150 greft ayırıp son rötüşlar için 3-4 kere düzeltme ve kontrol yaptılar. 3-4 kere tüm ekip karşıma geçip titizlenerek tek tek son 100 grefti eklediler. Aynı yerde ekim gerçekleştiren diğer arkadaşlar gibi tepe bölgem fue+dhi karışık yapıldı. İbrahim Bey kanalları açtığı sırada saçlarımın ince telli olduğunu, bu yüzden seyrek görünme riski bulunsa da açabileceği en sık kanal aralığını açtığını söyledi. Bunun daha sık olanı yok dedi. Ayrıca aynı sebepten saçlarımın oldukça doğal görüneceğini belirtti. 7,5 saatlik operasyonun ardından son derece içlerine sinen bir ekim olduğunu söylediler.
Saç çizgisi konusunda doğallığın kendileri için son derece önemli olduğunu belirttiler. Instagram sayfalarında çoğu yabancı turiste ektikleri dümdüz çizgili saçları gösterdiğimde ise İbrahim Bey, bunu kesinlikle onlara önermediklerini, yabancıların düz saç çizgisi konusunda çok ısrarcı davrandıklarını ancak ilerleyen yaşlarda o saç çizgilerinin oldukça komik durduğunu düşündüklerini söyledi.
1- Greft alımında az sayıda 3 köklü çıkmış ve hiç 4-5 köklü greft alınmamış. Bu durum olumsuz bir tablo yaratır mı? Burcu hanım'a sorduğumda asla yaratmayacağını, zaten ekim alanımın çok büyük olmamakla birlikte greft sayımın oldukça fazla olduğunu söyledi. Bir de diğer arkadaşlara verilen raporlarda greftler hep küsüratlı 4462, 3710 gibi. Bende ne hikmetse hem tekli hem çoklu hem total tüm greftler tam sayı çıkmış, hafif bir işkillenmedim değil..
2- Ağustos ayında 34 yaşına gireceğim. Açıkçası bir daha saç ektirmemeyi umuyorum. Bu sebeple yaş itibariyle yaşanan dökülmemin sonlara yaklaştığını umuyorum ve çıkan saçlarımı korumak istiyorum. Ancak propecia gibi finasterid içeren ya da başka herhangi bir şekilde hormon baskılayan hiçbir ilacı kullanmayı kesinlikle istemiyorum. Kendi çapımda yaptığım araştırmalardan yola çıkarak sizlere de tavsiye etmiyorum naçizane. Minoxil hakkında da forumda birçok şey yazılmış, ben de 5 sene kullandım, hintell sağolsun çok aydınlatmış nasıl olumsuz bir şey olduğu konusunda herkesi. Bu tabloda ben saçlarıma iyi bakmak, çıkışı güçlendirmek ve ilerde yaşanabilecek olası dökülme ihtimallerini minimuma indirmek için ne kullanabilirim? Besin takviyesi, B12, çinko, biotin gibi şeyler kâfi gelir mi? Ne önerirsiniz?
Değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim
Fotoğrafları kendim çekmek durumunda olduğum için hepsi harika olmayabilir. Elimden bu kadarı geldi. Önce ekim öncesi ve ekim sonrası: