şu an için erken mi?
lol
memlekette ne yaman doktorlar yetişiyormuş.
demek şu an için erken he?!
ne zaman tam zamanı olacak peki? nw7 olunca mı?
Saçların dökülmesi hayatın sonu değil. Eğer erken dökülen ve nw7 potansiyeli olan birisinin tedavileri bırakıp
mümkünse saç ekim şansını değerlendirmesi gerekir. 25 yaşında dutasterid kullanan birisine bunu anlatmak zaten başlı başına anlamsız ama herkesin hayat planlarını sizin gibi yapmadığını anlamanız gerekir. Wikipedia'da finasterid için;
"Ergenlik dönemi sekonder seks karakterlerinin tam olarak oturması ile erkekte son bulmaktadır. Ancak sekonder seks karakterlerinin tam olarak oturması bazen 18 yaşını fazlası ile aşmakta ve 20 hatta 25 yaşına kadar süren bir zamana yayılmaktadır. Sakal ve bıyığın tam bir biçimde gür olarak çıkması, sesin tam olarak erkeksi ton alması, kas ve yağ kitlesinin tam olarak gelişmesi bazen uzun zamanlar almaktadır. Bu yüzden ergenlik dönemi takvim yaşından ziyade organik yaşla alakalı olan hormonal ve biyokimyasal bir süreçtir. Ne zaman biteceği kişiden kişiye farklılık gösterir. Kimi insanda 18 yaşında sona ererken kimi insanda 25 yaşına kadar sürebilir ergenliğin bitişi." KAYNAK yazmaktadır. Bu yaş aralığının üstündeki insanlar bile 1 sene finasterid kullanımını yanetkilerinden dolayı düşünürken 20 yaşındaki konu sahibine "yanetki ender biri durum" demek ne kadar doğrudur? Konu sahibi şuan 20 yaşında size göre ne kaç yıl finasterid kullanmalı? Eğer sizin böyle bir anlayışınız vardıysa neden 20 yaşınızda bu tarz takviyeler kullanıp saçlarınızın dökülmesini beklediniz? Bu ilaçlar uzun yıllardır var ve saç için oluşturduğu etkileri de uzun yıllardır biliniyor. Bir de finasteridin bizzat benim kullandığım bazı dönemlerde hafıza bulanıklığı yaptığını biliyorum ve konu sahibi de sınav arifesinde olduğunu söylüyor. Oldu ki böyle bir durum yaşadı, bunun vebalini kim ödeyecek! İnsanların hayatının ilerleyen dönemlerini etkileyecebilecek bir ihtimalinde olduğunu kavramanız gerekir. Birde insanların herhangi bir hastalığı var mı? Bu tarz takviyeleri kullanabilir mi? Bunları bilmeden kafanıza göre insanlara çok basit bir şekilde kendiniz kullandığınız için prostat ilacı öneriyorsunuz.
Bu tarz takviyeleri bahsedilen yaş aralığında, kendi insiyatifinde, yanetkilerini bilerek kullanan üyeleri tenzih ediyorum. İnsanların kendi hayatıdır, kendi kararıdır. Ama yanetkilerinin kalıcı olabileceği, yurt dışında bazı ülkelerde reçetesiz bile alınamayan prostat ilacını burada doktor olmadan kullan demek bana göre gerçekten çok yanlış. Forum da zaten bu takviyelerle ilgili konular mevcut. Yardımcı olmak, iyi niyet anlaşılabilir bir durum ama bunu da karşınızdaki insanlar üzerinden empati kurarak yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Sürekli kendimi tekrar etmeyi sevmiyorum benim bu konuda düşencelerim bunlar. Ayrıca bir daha benim attığım iletileri alıntılamadan bana verilen cevaplara da ileti atmam. Bu cevap veremediğim için değil. Ben yaşı kaç olursa olsun bana gösterilen saygı kadar karşımdakine saygı gösteririm. Umarım
bu sefer anlatabilmişimdir...
Konu sahibinin konusunu gereksiz yere meşgul ettiysem ayrıca kendisinden özür dilerim.
Edit: Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan güçtür.