Dünyadaki ve Beysev yazıklarınızın çoğuna katılıyorum. Ben kullandığım kadarıyla -ki hala az bir süre olduğunu düşünmüyorum- 180 gün boyunca gittiğim dermatoloğun önerisiyle kullandım ve olumlu etkisini göremeden bırakmak zorunda kaldım. Dermatoloğa gittiğimde kan tahlili yaptırdım. Bana bir tek minoxil ve şu saçma sapan sarımsaklı şampuan kardan verip göndermişti. Beysev'in de yazdığı gibi, dermatoluğun da iyisini bulmak gerekiyor çünkü benim daha sonradan demir ve vitamin eksiğim olduğu başka bir alakasız tahlilde ortaya çıktı.
Dediğiniz gibi, bu ürünü dermatoloğa gitmeden kullanan oranı %5 falan değil eczaenelerden çok kolay şekilde erişilebilen bir ürün. Ben dediklerinizi katılıyorum keşke diğer entrylerimi de okusaydınız.ben demek istiyorum ki, günde 8 fıs sıkan birisi 3 sene kullandı ve iyi sonuç aldı diye siz de 2-3 sene kullanacak değilsiniz. Ciddi manada sinir bozucu bir durum saç dökülmesi, kullandığın her ürünün psikolojik olarak saç çıkardığını düşünüyosun. Minoxil kullanmaya başlayanların çoğu da 1-2 hafta sonra şakaklarında saç çıktı zanneder, ilk entryde yazdım halbuki o saçlar çok zamandır ordadır. Güçsüz, tüy görünümde. Minoxili çoğu kişi saç çıkarır diye kullanır. Komşusundan ilaç isteyip kullanan insanlar sanıyor musunuz ki dermatoloğa gidiyor? Herkes kafasına göre internette ne yazarsa kullanıyor. Ben kullandım, etkilerini yazmamıştım kişiselleşmemesi için ama çok ciddi kepeklenme ve kaşınma yapıyordu bende. Bir bırakma sebebim de buydu.
Minoxil, yeni saç çıkarsın diye kullanacak arkadaşlara özellikle seslendim ben. Saçlarım güçlensin, incelme var diyen gitsin dermatoloğa, önerisini alsın kullansın. Ama düzenli olarak hastasını kontrol edebilecek bir dermatoloğa giderse en azından işe yaramış mı yaramıyorsa ne takviye gerekli diye öğrenebilir.
İlk entryde uzatmamak için aslında kısa olması için detaylı yazmamıştım ama sonraki entrylerde düzeltme ekleme yaptım, minoxil maddesi ABD'deki önemli sağlık kuruluşlarından onay almış bir maddedir. Düzenli kullanımda hastaların (belki %40 belki %50'si)
SAÇ DÖKÜLME HIZINI düşürdüğü kanıtlıdır. Bu oran hakkında net bir bilgi veremeyiz çünkü kayıtsız hasta sayısı çok fazla.
Ben hala, dermatoloğa gitmeden
SAÇ ÇIKARSIN DİYE kullanan arkadaşlara sesleniyorum, bu ürün size göre değildir. Ayrıca saç fışkırtan bir ürün yoktur.
Son olarak, execuvite demiyim diyorum da, zeka düşüklüğü mi mevcut sende? Ben saç nakli operasyonuna minoxil kullandıktan 4-5 sene sonra karar verdim. Üniversite zamanı kullandığımı belirttim. Şimdi çalıştığımı ve mavi serum kullanan iş arkadaşımdan bahsettim. (mavi serum kullanın demiyorum 1001 çeşit var piyasada) Bunları anlayacak kapasiten yoksa lütfen daha fazla polemik yaratma aklı başında olan başka insanlarla fikir alıp verelim.
Entey sayısı 3 sayfa olduktan sonra yazdıklarımı incelemen unut verici, evet nakil yaptırıyorum
Son olarak, beysev ve dünyahali yazdıklarınızı katılıyorum teşekkürler fikirleriniz için.