Merhaba arkadaşlar,
Özellikle saçları yeni dökülmeye başlamış, çevresinden de bu yönde mesajlar ve uyarılar alan insanlar saçlarını kurtarmak için türlü türlü şeyler dener. Kendimden biliyorum
İlk olarak mevsimsel olduğu ya da genç yaşta başlamışsa kafanın büyümesi, vücudun gelişmesi gibi şeylere bakılabilir. Ancak unutulmamalıdır ki seyreleşme devam ediyorsa kel kalmak kaçınılmazdır.
Ben burada, özellikle genç arkadaşlarıma tavsiyede bulunmak istiyorum.
Yaklaşık 18 yaşımdan beri saçlarım dökülüyordu. Özellikle üniversitede ise inanılma hızlandı ve bu süreç toplamda 3-4 seneyi buldu.
Üniversiteyi bitirdiğimde bi baktım kel kalmışım.
Bilenler bilir, çoğu üniversite yemekhanesi yemek firmaları ile anlaşmalıdır. Yani yemekler dışarıdan gelir ve bu yemekler sizi 1 çorba içseniz patlayacaksınız gibi hissettirir. İçinde
şap vb takviyeler bulunur. Bu ürünler vücutta kıllanmayı, saçlarda seyrekleşmeyi hızlandırır.
Ek olarak, üniversite okuyanların çoğu uyku düzenine sahip değildir ve sigara, nargile, alkol tüketmeye daha meyillidir.
Ben de bu süreçlerden geçmiş biri olarak
Minoxil kullandım. Hem de yaklaşık 6 ay kadar.
Yorumları çok fazla okumuştum belki bu siteye de girmişimdir 5 sene önce. Öncelikle, öğrenciyken bütçemi zorlayarak alıyordum.
5 sene önce, şimdinin önemli ve ucuz kozmetik ürünü
dermarollerı herkes kullanmıyordu. Kendiniz masaj yapıyodunuz. Ben de bu şekilde
Minoxil kullandım.
İlk 1-2 hafta (herkes kendini kandırır) dökülmeyi azalttığını zannettim. Halbuki her gün duş alıyordum ya da saçımı yıkıyordum bunu fark etmek zordu. Yastığımda da göremiyordum pek. Yorumlarda düzenli kullanın vs yazıyordu, inatla kullandım.
1 ay sonunda tüylenmeler (aslında insanda tüy yoktur kıl vardır -güçsüz kıllar-) olduğunu fark ettim.
Belki de, uzun süredir varlardı ama benim dikkatimi yeni çekmişti.2-3-4 ay derken bu tüyler güçlenir diye bekledim, hiçbir şey olmadı
6. ayın sonunda saç dökülmem hızlandı. Minoxili bıraktım, daha da hızlandı ve üniversiteyi bitirmeme yakın üst bölge saçlarımın %40-50'si azaldı.
Değerli arkadaşlar, saçlarınızı kuvvetlendirmek-güçlendirmek elbette önemli.
Ama ilk olarak bu tür ilaçlara bel bağlamayın.Yediğiniz yemekler, stres seviyeniz(bence en önemlisi), sigara-alkol içip içmediğiniz, yaptığınız iş, uyku düzeniniz en önemli etkenler.
Ben bu serumu kimseye önermiyorum.
Not: Şuan iş yerimde mavi su denen serumu kullanan birisi vardı, ciddi manada işe yaradığını gördük. Hatta ben "saçına noldu abi?" diye sorunca anlattı. Dermaroller ile yapıyormuş serumu ama orijinal yerinden (Mardin mi, Gaziantep mi bi yer söyledi) ordan alıyormuş. Şimdi o seruma ulaşım sağlayamıyormuş korona sebebiyle. O da bıraktı ve çıkan saçları döküldü tekrar.
Tavsiyem, Minoxil de olsa mavi su da olsa dikkatli kullanmak. Sonuçlarını iyi düşünmektir.