Merhaba Arkadaslar ;
Uzun yıllardır düşündüğüm ama bir çoğumuzda olduğu gibi klasik çekincelerde dolayı bir türlü karar veremedeğim salgın sebebi ile evden çalısmamın verdigi cesaretle de ekimimi bugün (21.05.2020) yaptırdım , yaptrıdığım Adonis med klinik tabir edilen bir yer İstanbul Altunizade de Academic Hospital içinde hizmet veriyor (Hastahane ile organik bir bağları yokmuş sadece ofisleri ve ameliyat yerleri burada) bu açıdan hastane içinde olduğunu bilmek biraz daha güvenli hissetiriyor. Sabah 8 de hastahane de olmam soylenmişti tabi heyecandan ve istanbul da trafige takılırmıyım telasından yarım saat kadar erken gittim saat 08:05 civarı ekip ten bir bayan arkadas geldi kan tahlili için birlikte laboratuvar a gittik ve bu sekilde sürecimiz başlamış oldu. Tahlil sonucları beklenirken alın çizgim ve planlaması yapıldı alın çizgisi için onay alındı , traşımda olduktan sonra operasyon odasına geçtik , önce burada serumla bir ilac verildi yaklaşık 10 dakika civarı sürdü bu sırada tansiyon ,nabız vb gibi kontrollerim yapıldı.Bittikten sonra bana göre operasyonun en fazla acı hissettiğim yerine geldi , l anestezi normal bir iğneden daha az acı veriyor ama birden fazla bölgeye yapıldıkca ne zaman bitecek diye bekliyor insan
uyusma basladıktan sonra Mutlu bey arka bölgeden alımlara ve akabinde ekim yerlerinin açılmasını yaptı yaklaşık 2,5 - 3 saatlik bir işlem sürdü ve öğle yemeği arası verip sonra 4 kişilik bir ekip ile ekim işlemine geçildi 3,5 saat civarıda bu işlem sürdü , İçeriğini unuttuğum bir fıs fıs ile donör bölge ve ekim yerine sıkıp temizlediler donör bölgeye krem sürüp kapattılar. İlk gün yapmam gerekenler anlatıldı , bir seyahat yastığı kullanmam gereken ilaclar ve bunları hangi saatlerde kac adet kullanıcıagımı , uyulması gerekenleri anlatan bir boroşür ile ekim işlemim tamamlanmış oldu. Gece ekim ve donör bölgede degil de gözlerimin cevresi ve ense bölgemde hafif ağrılar oldu 1 ağrı kesici aldım ondan sonra şu ana kadar ağrı hissetmedim.Ben ilk etapta Mutlu bey ve ekibinden genel olarak memnun ayrıldım umarım sonuçlarıda aynı sekilde güzel olur.
Verilen ilaçlar :
Augmentin ,
Prednol ,
Coraspirin ,
Parol ,
Biotin (10. günden sonra başlamam ve 4 ay kullanmam tavsiye edildi.)
EKim Öncesi :