hocam sizin androjenlerle falan toparlamak cok zor yaş itibari ile zaten olmayam yerlede kökler çoktan ölmüştür ekimden başka çözüm yok gibi vucudunuza daha fazla zarar vermeyin bence
Haklı olabilirsin de olmayabilirsin de. Ama tedaviyi bırak, uğraşma yaklaşımına gerek yok. Ben olaya, bir sorun var, ve bunu çözmek için neler yapabilirim neler yapmalıyım olarak bakıyorum. Haa keşke bunu 28-29 larda agresifleştiğini anladığımda daha sert uygulasaydım. Orala o zaman girişseymişim diyorum tabi. Bir döneme kadar bu saç bana yeter diyrdum fakat, kötü bir dönem sonrası belki stres belki hayat koşulları çok kosa sürede ciddi kaybettirdi. Artık yapacak bişey yok.
Devamında biraz hikayemi özetleyeyim.
Ekim için donör de biraz zayıfladığı için hiç o topa girmek istemedim. İstanbulda birkaç ekim merkezi ile görüştüm belli bir kalite üstü. Tek ekimde çözeriz diyen olmadığı için, ki haklı olabilirler. Ekim olayına girmeyi düşünmüyorum şimdilik. Yüzyüze görüşme için de randevu vermemişlerdi, pandeminin ilk dönemleri. Şimdilik öyle kaldı o seçenek.
Fakat tedavilerle bir tık daha atlatabilirsem seviyeyi, vertexi biraz daha kapayabilirsem o da mutlu eder beni. Belki donör de bu sürede toparlarsa ekime cesaret bulurum belki. Belki de 1,5 sene sonunda hiç gerek kalmaz. Şakaklar geri gelmez tabi ama nw3 çizgisindeyimdir sanırım, seyrekliği biraz daha kapatabilsem yeterli.
Aşağıya geçen sene minox ve topikal antiandrojenli, miracle losyon ile olan 5aylık civarı farkı atıyoum. Bunun bir 3 ayı falan da haftada iki sefer oral 1mg finas kullandım. Sonra topikal fln çok arttırınca biraz kilo alıp jineko mu oluyor lan diye korkup bıraktım tedaviyi, doktora gittim bir sorun yok dedi, tshliller de iyiydi. Şimdi pişmanım bıraktığıma. Bu gelişme beni umutlandırınca devamı gelir sandım, bu sene ilkbahara kadar ru fln denedim bi ilerleme olmadı. Gerileme de olmadı ama.
Bu sene nisandan beri 4,5 ay finas, 4 ay falan finas+dutas karışık, son 15-20 gündür ise dutasa döndüm. 9 ay oldu toplamda. Son zamanlarda vertexdeki incelmiş saçlar önceli dönemlere göre daha hızlı uzuyor gibi. Ama biraz daha denemek lazım tabi. 1. Sene 15. Ay, 18. Ay gibi umut olup olmadığı daha anlaşılır olur. 28-29 lara nw2-3 arası gelmiştim aslında, seyrelme vardı tabi ama bir senede falan çok agresif dökülme oldu. Sonrası böyle forum müdavimi olduk.
Önceki paylaşımda ilk foto makineyle sıfır kestikten bir süre sonrası aralardaki uzamayan teller o yüzden sanırım. İkinci fotoda normal traşımdan sonrası. 3-4-5numara falandır uzunluk
Beklentime gelirsek;
Zaten nw2 fln, eski saç yoğunluğumu beklemiyorum. Tabi olsa keşke. Vertexin sıfırlanmaya yakın o çirkinliğini biraz tolere etmek yeterli olur sanırım. Şakakları sayma kafanın heryeinde zayıf tüyleşmeye yaklaşmış saç var. Onlar kalınlaştıkça görüntü iyileşecektir. Tabi olur mu olmaz mı zaman gösterecek.
Şu fotolar 2019a ait. Tabi fotlar birbier aynı açılarda, ışıkta değil illa ki bi fark var. Ama farkı görünce ben umutlanıyordum. Bakalım zaman me gösterecek.
Çok uzattım ama ben elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Gerisi allah kerim. Hayat devam ediyor.