Gönderen Konu: Finas+minox tedavim (lauri)  (Okunma sayısı 11259 defa)

vidi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finas+minox tedavim (lauri)
« Yanıtla #45 : 08 Kasım 2020, 08:20:48 »
Ben 2 ayda yan etki görmedim hatta psikolojik mi bilmiyorum ama libidom arttı gibime geliyor bundan dolayı ilacı büyük bir umutla kullanmaya devam ediyorum bakalım inşallah böyle devam eder. Ne kadar kullanacağım alacağım faydaya göre karar vereceğim

Ama yan etkileri olan bir ürün. Ben kimseye önermedim bu ilacı hiç ve kullanmaya da kendim karar verdim araştırarak. Kullanmadan önce kullanma deneyimim olmamasına rağmen şu yan etkileri var, bu yan etkileri var diyip durmuştum ama yinede başladım psikolojik olarak da hazır olup bakalım iyi gidiyor ne olacak ilerki aylarda

Dht yi baskiladigin için testosteron dht ye dönüşemiyor  bu yüzden yüksek zamanla hipotalamus testosteron seviyesini dengelemek için aromatise denen enzim vasitasi ile estradiole dönüştürecek yani ostrojen diyebilirsin. Zamanla testosteron seviyen normale dönecek ama estrodiol seviyen normalin üzerine çıkacak buda sana jinekomasti depresif ruh hali yaglanma ve sayamadığım daha bir çok etki olarak geri dönecek dengelemen gereken çok Androjen var. Hormon testlerini 6 ayda bir yaptırarak kullan çok baskılama dht yi

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #46 : 10 Kasım 2020, 22:35:19 »
Vitaminler losyonlar çöp.
Dökülme agresifse fin bile durdurmuyor
Dediklerini bir süredir takip ediyorum ama çok yanlış bir bakış açısı var. Dökülme agresifse zaten foliküller diğer androjenlere de çok hassastır ya da/üstüne kronik inflamasyon vardır. “Fin bile durdurmuyor” bu agresif dökülmeye yanlış bir bakış açısı, finasterid sadece 5ar enzimi odaklı bir ajan diğer androjenlere etkisi yok agresif dökülmede doğal olarak yetersiz kalır başa anti-androjen kullanmak gerekir(RU58841, Alfatradiol, CB-03-01 ya da Miracle gibi çeşitli kombinelerle oluşturulmuş losyonlar) Eğer sinerjik etkenlerin yer aldığı losyon kullanılırsa yüz güldürücü sonuç alınabilir. Vitaminler saçın kalınlığı ve sağlıklı görünmesi ile ilgilidir dökülmeye etkisi yoktur o doğru.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #47 : 10 Kasım 2020, 23:50:59 »
Dediklerini bir süredir takip ediyorum ama çok yanlış bir bakış açısı var. Dökülme agresifse zaten foliküller diğer androjenlere de çok hassastır ya da/üstüne kronik inflamasyon vardır. “Fin bile durdurmuyor” bu agresif dökülmeye yanlış bir bakış açısı, finasterid sadece 5ar enzimi odaklı bir ajan diğer androjenlere etkisi yok agresif dökülmede doğal olarak yetersiz kalır başa anti-androjen kullanmak gerekir(RU58841, Alfatradiol, CB-03-01 ya da Miracle gibi çeşitli kombinelerle oluşturulmuş losyonlar) Eğer sinerjik etkenlerin yer aldığı losyon kullanılırsa yüz güldürücü sonuç alınabilir. Vitaminler saçın kalınlığı ve sağlıklı görünmesi ile ilgilidir dökülmeye etkisi yoktur o doğru.
Cbyi TRde kullanan yok şu an.Alfatradiol kullanılabilir ama bulunması ru gibi zor olan bir etken.Miracle ağır bir losyon finle birlikte kullanılması pek mantıklı degil
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 14 Kasım 2020, 00:08:59 »
7. Aya gelen oral antiandrojen , minox tedavisine bir güncelleme yapayım.

İlk 5 ay civarı 1/5 proscar
Son 2 ay civarı ise 1 gün finas, ertesi gün dutas şeklinde devam ettim. Artık 3günde 1 dutas şeklinde devam edeceğim sanırım.

Minoxil ise mayıs 2019dan beri devam ediyordum zaten. Son birkaç aydır bazen günde tek, bazen günde çift kullanıyorum. Kullanım düzenini biraz bozdum.

Vitamin vs desteği olarak medobiocomplex ve magnezinc kullanıyorum. Bir süre bı ikisine ara vereceğim. İğneleme, son 2.5 aydır masaj, ketoral vs kullanımına devam.

Vertexde biraz hareketlenme başladı. Tepede de var bi hareket ama aynı ışık ve açıda pek yakalayamadım foto. Aralarda çokça yeni filizlenmeye başlamış teller var. Ön bölge ve şakaklarda da tüylenmeler başladı minik minik uzuyor gibler. Ama belirgin elle hissedilir hale gelmeleri vakit alacaktır sanırım.

En yakın obj bunu yakalayabildiğim için vertexi paylasıyorum şimdilik. Flaşlı.

7 ay için mucize değil, kısıtlı bir ilerleme tabi ama en azından kıpırdama olması iyi birşey diye düşünüyorum.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #49 : 25 Aralık 2020, 01:28:21 »
güncelleme?

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #50 : 25 Aralık 2020, 15:00:37 »
güncelleme?

Son 1, 1.5 ay içinde gözle görülür bir değişiklik yok. Saçlar şu an son fotolardakinden daha uzun, bu haliyle paylaşsam da objektif bir değerlendirme sağlamaz. Kestirince, bi değişiklik gözlersem paylaşım yaparım elbet.

rodok

• Full Member
« Yanıtla #51 : 25 Aralık 2020, 18:46:59 »
Konunun başlarında Rogaine kullandığınızı yazmışsınız, Rogaine foam’u nereden temin ettiniz acaba? Bazı sitelere baktım da çok güvenilir gelmedi. Reklam olmaması için özelden cevap verebilirsiniz

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #52 : 25 Aralık 2020, 20:23:16 »
7. Aya gelen oral antiandrojen , minox tedavisine bir güncelleme yapayım.

İlk olarak abim sana  onerilerim  bioxin forte sarımsaklı olan sampuanı kullanmaya baslıyorsun normalde minoxidili kimseye onermiyorum senin norward sklan 5- 6 oldugu icin  gunde sadece 1 kere aksam 8 fıs kullan seboreik dermatite gelince haftada sadece 1 kere ketokozonal sampuan kullan
zaten bioxinin icindeki sarımsak dermatti goturecek konozalda ansını aglatacak ama sadece haftda 1   haftada 2 kere dudasterid diger gunler 1 mg finas al  cok degil 2 yıl sonra senin sacların hepsi kapanır  ama minoxiil sonbahar ilk bahar dongu olayı var yani senede iki kez sacların boyle sana dokulme agresiflesmis gibi gelecek sabret bırakma   ustune biotin cinko vitaminleri alabilirsin dahada  iyi olur sacın  multivitaminler var yada xpecia  al iki sene sonra  bana dua  edeceksin dedigim gibi senede iki kez dokulme fazla olacak dongu olayı o a zaman bana kufur etme sabret   

• Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

siyabentqxqx

• Sr. Member
« Yanıtla #53 : 25 Aralık 2020, 21:26:14 »
hocam sizin androjenlerle falan toparlamak cok zor yaş itibari ile zaten olmayam yerlede kökler çoktan ölmüştür ekimden başka çözüm yok gibi vucudunuza daha fazla zarar vermeyin bence

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #54 : 25 Aralık 2020, 21:32:50 »

Ketoral/ konazol da kullanıyorum. Rogaine kullandığım için seboreik dermatik çok azmadı. Başka losyonlar da kullandığım zamanlar oluyor. Şu ara sadece günde 1 rogaine kullandığım için hersngibir sorun yok.
İlk olarak abim sana  onerilerim  bioxin forte sarımsaklı olan sampuanı kullanmaya baslıyorsun normalde minoxidili kimseye onermiyorum senin norward sklan 5- 6 oldugu icin  gunde sadece 1 kere aksam 8 fıs kullan seboreik dermatite gelince haftada sadece 1 kere ketokozonal sampuan kullan
zaten bioxinin icindeki sarımsak dermatti goturecek konozalda ansını aglatacak ama sadece haftda 1   haftada 2 kere dudasterid diger gunler 1 mg finas al  cok degil 2 yıl sonra senin sacların hepsi kapanır  ama minoxiil sonbahar ilk bahar dongu olayı var yani senede iki kez sacların boyle sana dokulme agresiflesmis gibi gelecek sabret bırakma   ustune biotin cinko vitaminleri alabilirsin dahada  iyi olur sacın  multivitaminler var yada xpecia  al iki sene sonra  bana dua  edeceksin dedigim gibi senede iki kez dokulme fazla olacak dongu olayı o a zaman bana kufur etme sabret

Dostum zaten minoks kullanıyorum 18 aydır fln.

Ketoral/ konazol da kullanıyorum. Rogaine kullandığım için seboreik dermatik çok azmadı. Başka losyonlar da kullandığım zamanlar oluyor. Şu ara sadece günde 1 rogaine kullandığım için hersngibir sorun yok.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2020, 22:57:52 Gönderen: Lauri »

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #55 : 25 Aralık 2020, 22:26:44 »
hocam sizin androjenlerle falan toparlamak cok zor yaş itibari ile zaten olmayam yerlede kökler çoktan ölmüştür ekimden başka çözüm yok gibi vucudunuza daha fazla zarar vermeyin bence

Haklı olabilirsin de olmayabilirsin de. Ama tedaviyi bırak, uğraşma yaklaşımına gerek yok. Ben olaya, bir sorun var, ve bunu çözmek için neler yapabilirim neler yapmalıyım olarak bakıyorum. Haa keşke bunu 28-29 larda agresifleştiğini anladığımda daha sert uygulasaydım. Orala o zaman girişseymişim diyorum tabi. Bir döneme kadar bu saç bana yeter diyrdum fakat, kötü bir dönem sonrası belki stres belki hayat koşulları çok kosa sürede ciddi kaybettirdi. Artık yapacak bişey yok.

Devamında biraz hikayemi özetleyeyim.

Ekim için donör de biraz zayıfladığı için hiç o topa girmek istemedim. İstanbulda birkaç ekim merkezi ile görüştüm belli bir kalite üstü. Tek ekimde çözeriz diyen olmadığı için, ki haklı olabilirler. Ekim olayına girmeyi düşünmüyorum şimdilik. Yüzyüze görüşme için de randevu vermemişlerdi, pandeminin ilk dönemleri. Şimdilik öyle kaldı o seçenek.

Fakat tedavilerle bir tık daha atlatabilirsem seviyeyi, vertexi biraz daha kapayabilirsem o da mutlu eder beni. Belki donör de bu sürede toparlarsa ekime cesaret bulurum belki. Belki de 1,5 sene sonunda hiç gerek kalmaz. Şakaklar geri gelmez tabi ama nw3 çizgisindeyimdir sanırım, seyrekliği biraz daha kapatabilsem yeterli.

Aşağıya geçen sene minox ve topikal antiandrojenli, miracle losyon ile olan 5aylık  civarı farkı atıyoum. Bunun bir 3 ayı falan da haftada iki sefer oral 1mg finas kullandım. Sonra topikal fln çok arttırınca biraz kilo alıp jineko mu oluyor lan diye korkup bıraktım tedaviyi, doktora gittim bir sorun yok dedi, tshliller de iyiydi. Şimdi pişmanım bıraktığıma. Bu gelişme beni umutlandırınca devamı gelir sandım, bu sene ilkbahara kadar ru fln denedim bi ilerleme olmadı. Gerileme de olmadı ama.

Bu sene nisandan beri 4,5 ay finas, 4 ay falan finas+dutas karışık, son 15-20 gündür ise dutasa döndüm. 9 ay oldu toplamda. Son zamanlarda vertexdeki incelmiş saçlar önceli dönemlere göre daha hızlı uzuyor gibi. Ama biraz daha denemek lazım tabi. 1. Sene 15. Ay, 18. Ay gibi umut olup olmadığı daha anlaşılır olur. 28-29 lara nw2-3 arası gelmiştim aslında, seyrelme vardı tabi ama bir senede falan çok agresif dökülme oldu. Sonrası böyle forum müdavimi olduk.

Önceki paylaşımda ilk foto makineyle sıfır kestikten bir süre sonrası aralardaki uzamayan teller o yüzden sanırım. İkinci fotoda normal traşımdan sonrası. 3-4-5numara falandır uzunluk

Beklentime gelirsek;
Zaten nw2 fln, eski saç yoğunluğumu beklemiyorum. Tabi olsa keşke. Vertexin sıfırlanmaya yakın o çirkinliğini biraz tolere etmek yeterli olur sanırım. Şakakları sayma kafanın heryeinde zayıf tüyleşmeye yaklaşmış saç var. Onlar kalınlaştıkça görüntü iyileşecektir. Tabi olur mu olmaz mı zaman gösterecek.

Şu fotolar 2019a ait. Tabi fotlar birbier aynı açılarda, ışıkta değil illa ki bi fark var. Ama farkı görünce ben umutlanıyordum. Bakalım zaman me gösterecek.

Çok uzattım ama ben elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Gerisi allah kerim. Hayat devam ediyor.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #56 : 25 Aralık 2020, 22:54:54 »
Konunun başlarında Rogaine kullandığınızı yazmışsınız, Rogaine foam’u nereden temin ettiniz acaba? Bazı sitelere baktım da çok güvenilir gelmedi. Reklam olmaması için özelden cevap verebilirsiniz

Dostum geçen sene yurtdışna gidip gelen bir ii arkadaşıma alıp stoklamıştım. Elimde son bir şişe falan kaldı, ne yapacam ben de bilmiyorum :)

rodok

• Full Member
« Yanıtla #57 : 26 Aralık 2020, 00:01:20 »
Dostum geçen sene yurtdışna gidip gelen bir ii arkadaşıma alıp stoklamıştım. Elimde son bir şişe falan kaldı, ne yapacam ben de bilmiyorum :)

Anladım hocam. Ben başlamayı düşünüyodum da stok yapabilirsem başlayayım o zaman

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #58 : 26 Aralık 2020, 00:04:25 »

türkiyenin böyle sıkıntıları var maalesef rogaine revita alamıyoruz.  ama mesela dut fin spiro diane bunları reçetesiz alabiliyoruz.  diğer ülkelerde doktora yazdırmak için kırk takla atıyorlar.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #59 : 26 Aralık 2020, 00:49:10 »
türkiyenin böyle sıkıntıları var maalesef rogaine revita alamıyoruz.  ama mesela dut fin spiro diane bunları reçetesiz alabiliyoruz.  diğer ülkelerde doktora yazdırmak için kırk takla atıyorlar.

Resmi getirilmiyor aslında. Hiç bu kadar sorun olmazdı. Tamam yine bi tık pahalı olurdu da. Gözün kapalı güvenirdin en azından.

3 lü tüp amerikada 45 dolara getirtmiştim bıgün 8 lira kurda bile 360 lira yapıyor. İnternetteki elemanlar 1000-1200 lira çekiyorlar amk.

Facebook Twitter Instagram